А защо не си се ориентирал тогава към хорна...щом няма да имаш проблеми с размераdex13 написа:Здравейте,
Понеже обмислям сглобяването на един доста голям и скъп субуфер
Връзка между Vas и еквивалентния обем на ТЛ?
-
Sylis
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Връзка между Vas и еквивалентния обем на ТЛ?
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
....страхувам се , че в големите и скъпи аудиопроекти няма ограничения....dex13 написа:един доста голям и скъп субуфер
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
В момента разработвам ТЛ проект с чист обем 66 литра с честотен обхват на -10 дб 24 херца за собствена употреба. Ако се поотпусне в обема може лесно да слезе под 20 херца. При 103 литра е на 20 херца. Импедансния резонансен пик е 23 ома
Говорителя е Peerless XXLS 10 Инча и е около 360 лева. Поръчка при ПАС, Медисон, или по друг канал, който ти имаш.
Говорителя е Peerless XXLS 10 Инча и е около 360 лева. Поръчка при ПАС, Медисон, или по друг канал, който ти имаш.
-
horn_power
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
http://www.bmspro.info/?&show=item&usbid=10267dex13 написа:Да, разбирам какво казваш, но трябва да имам възможност за мобилност.Ivan Rachev написа:....страхувам се , че в големите и скъпи аудиопроекти няма ограничения....
Иначе можете ли да ми препоръчате марка говорители 12" или 15" на цени до 500лв, подходящи за домашен субуфер? Знам за Peerless.
Мерси предварително
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Разгледай ги и имай предвид, че са български конструкции и по скромното ми мнение са сред най-добрите в света.dex13 написа:Благодаря, ще ги разгледам.Kiril Kirilov написа:http://www.bmspro.info/?&show=item&usbid=10267
Завода на БМС е в София, въпреки че сайта е немски.
Няма подобна оферта за тези цени и най-вече няма подобно качество за тези цени!
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Май не си много наясно с ТЛ теорията и практиката щом избираш така дължина 3400 мм
Това нещо няма да свири, а ще генерира сигнал под 20 херца... Ударен и естествен бас НЯМА да имаш
ТЛ с над 8 инча говорител ще стане огромен.. Според мен безсмислен.
Аз ще го правя... Ами щото знам какво ще изкарам с 10 инчов. Какво мога да си спестя и какво не... Какви компромиси мога да направя и с КОЙ говорител...
Към края на годината ще го реализирам..ако смогна...
ТЛ с над 8 инча говорител ще стане огромен.. Според мен безсмислен.
Аз ще го правя... Ами щото знам какво ще изкарам с 10 инчов. Какво мога да си спестя и какво не... Какви компромиси мога да направя и с КОЙ говорител...
Към края на годината ще го реализирам..ако смогна...
Последно промяна от oceanman на Пет Юли 27, 2007 12:47 pm, променено общо 1 път.
- Simonov
- има известен опит

Да се включа и аз в дискусиятаdex13 написа:Аз за момента съм се спрял на 12" Peerless, с дължина на линията 340см и отношение 2.25:0.75, което излиза около 240л.
Все пак обаче има доста време до реализацията и може много неща да се променят...
Подозирам, че не си слушал досега реализиран ТЛ и нямаш идея за какво става въпрос
Поздрави