питане за TVM ARN 312-00/4

Съобщение
Автор
gps

питане за TVM ARN 312-00/4

#1 Мнение от gps »

Донесоха ми го чисто нов.Първото което ми се наби на очи е че мишурните проводници (мустаците) са покрити с червен лак който доста ги е втвърдил и не им давам много живот.Това фабрично ли е или някой самодеец ги е оклепал?Чехите им дават Fs-24,5 Hz при мен измерено-28 Hz(след разработване). Официалния Vas го дават 263 л. ,при мен излезе -150 л.Това донякъде ме зарадва даже ги мернах в 34л. затворен обем-показаха към 65 Hz , което е напълно приемливо.Въпроса ми е чак такива големи разлики ли има между официалните параметри и реалните?

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivo_Hristev »

По повод кофти мишутире - така преебават се лесно. А по повод разликата в параметрите - и аз съм я усетил ама по в другата посокоа ( по високи параметри от обявените ) :D

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Правилно си ги измерил, аз получих почти същите резултати.
Отклонението не е чак толкова голямо.
Резонансната честота дадена от производителя и тази, измерена реално досега е съвпаднала само при една марка - Fostex.
Всички други обичат да свалят по някой херц отдолу.

gps

#4 Мнение от gps »

Реших проблема с гадния червен лак като просто го измих с памуче и ацетон-мустаците станаха нормално меки.За всеки случай ги намазах леко с лепило на каучукова основа но само в критичните участъци-там където влизат в мембраната и там където са запоени за входната плочка.Заедно с говорителя ми донесоха 50 л. кутия с фазоинвертор ф100мм и дължина 120 мм-това хич не е оптимално за него но долу горе свири :D В тази кутия замина да клати керемидите на някакво кръчме :D Докато го пробвах прецених че ако се изпипа по-подходяща кутия ще върши добра работа за кола или за в къщи.Казаха ми че струвал 90 лв-не знам дали това е реалната му цена.Ако е по евтин спокойно препоръчвам на всички които се канят да купуват китайски ментета да се преориентират към него :wink:

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Zlatan Kitanov »

Май не е по-евтин - под 120 лв. няма да е. Иначе за този говорител по чешките форуми се четат противоречиви неща, те самите предпочитат Vifa или Scan-Speak. Но за 30-сантиметров говорител не е скъп никак. Дават го за бас, за суббас не са пспбено ласкави отзивите към него. Но нищо не пречи, който иска да експериментира.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”