питане за TVM ARN 312-00/4
питане за TVM ARN 312-00/4
Донесоха ми го чисто нов.Първото което ми се наби на очи е че мишурните проводници (мустаците) са покрити с червен лак който доста ги е втвърдил и не им давам много живот.Това фабрично ли е или някой самодеец ги е оклепал?Чехите им дават Fs-24,5 Hz при мен измерено-28 Hz(след разработване). Официалния Vas го дават 263 л. ,при мен излезе -150 л.Това донякъде ме зарадва даже ги мернах в 34л. затворен обем-показаха към 65 Hz , което е напълно приемливо.Въпроса ми е чак такива големи разлики ли има между официалните параметри и реалните?
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Реших проблема с гадния червен лак като просто го измих с памуче и ацетон-мустаците станаха нормално меки.За всеки случай ги намазах леко с лепило на каучукова основа но само в критичните участъци-там където влизат в мембраната и там където са запоени за входната плочка.Заедно с говорителя ми донесоха 50 л. кутия с фазоинвертор ф100мм и дължина 120 мм-това хич не е оптимално за него но долу горе свири
В тази кутия замина да клати керемидите на някакво кръчме
Докато го пробвах прецених че ако се изпипа по-подходяща кутия ще върши добра работа за кола или за в къщи.Казаха ми че струвал 90 лв-не знам дали това е реалната му цена.Ако е по евтин спокойно препоръчвам на всички които се канят да купуват китайски ментета да се преориентират към него 

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Май не е по-евтин - под 120 лв. няма да е. Иначе за този говорител по чешките форуми се четат противоречиви неща, те самите предпочитат Vifa или Scan-Speak. Но за 30-сантиметров говорител не е скъп никак. Дават го за бас, за суббас не са пспбено ласкави отзивите към него. Но нищо не пречи, който иска да експериментира.