Как се преодолява микрофонията?

Съобщение
Автор
Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Как се преодолява микрофонията?

#1 Мнение от Evelina Milusheva »

Здравейте :)

Пиша по повод един проблем, който съществува в повечето клубове и ако не съществува, вероятно е по случайност. Това, че озвучаването се "претупва" и не е замислено...в случая се отрази на мен. Участвам в една групичка, която организира партита и имам честта да съм МС-вокали на живо.
Само че МАСОВО колоните са подредени така, че микрофония има, и то каква! За съжаление на всички честоти, според моята позиция и тази на микрофона...От около година се боря с нея и до сега само в един клуб не съм имала проблеми...
Естествено, мислено е по въпроса и стигнах до следните 2 варианта:
1.Feedback Destroyer - гледах 24 битовия на Behringer, но с него няма да мога да monitor-вам сигнала от микрофона, тъй като в клуба, където се правят партитата колоните са подредени на 2 стени, от двете страни на пулта. При всички случаи трябва да съм отзад, така че това което правя изобщо не стига до ушите ми.
2.Wireless - харесах си една джаджка на SENHEISER, с 4 честоти...нямам никакъв опит с нищо подобно и не знам да не ми отреже нещо от гласа...но това ми се струва по-подходящото решение.

Мислих доста, тъй като имам сериозни познания по анализ и управление на сигнали...като добавим "клубния" ми опит и факта, че на никой не му се занимава с моите проблемчета - трябва ми окончателно и универсално решение. Предпочитам wireless-а, тъй като знам къде и как да застана, как да държа микрофона, ект., така че хем да няма микрофония, хем да чувам какво правя.

Но все пак, без тестове не смея да си дам кинтите, които са над 400 лева...
Искам първо да помоля за съвет...ако някой е пробвал - да даде мнение за ефикастността на кое да е от двете.
И второ, ако имате идея от къде може да се наеме една от двете джаджи за една вечер - колкото да отидем да тестваме, за да се ориентирам кое ще върши работа.

Благодаря предварително :)

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Miroslav Danov »

Пробвай с различни микрофони. Някои са много чувствителни и не са пригодни за подобни цели. С Shure SM58 не съм имал проблеми в това отношение.

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Evelina Milusheva »

Ами мерси, но проблемчето с gain-a не се решава, тъй като ако намаля твърде много, трябва да викам, а като се напрягам не мога да направя някои звуци...

Мислила съм си за wireless мониторче, но това ще ми реши само единия проблем...мик-а си приема сигнала и шитеца остава...

Иначе не съм мноу ентусиазирана за берингер-а...така че везните доста натежаха към wireless-a...

EDIT: Колкото е по-чувствителен микрофона, толкова повече микрофония прави...изпитано...

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Tisho »

Имаше преди време една щуротия.
Модулира се сигнала от микрофона с честота 2000Khz след което се демодулира с 1990Khz.

На теория би трябвало да работи, но не съм го виждал на практика как е.

Другия вариант е да няма микрофон пред тонколоните. Всичките микрофони да за зад тонколоните.

citron

#6 Мнение от citron »

В Динакорд дават под наем радио-микрофони Сенхайзер, ползвал съм от там диадеми ..но е дебело. Щом си се оглеждала в Берингер значи си ходила до там. Отиди в главния офис в Дружба.
Между другото и В Шарк Арт имат добри неща и сравнително на приемливи цени. В повечето клубове се получава микрофония защото нямат FEEDBACK DESTROYER )))) и нямат и микрофони да се настроят по тях. Всеки изпълнител сам си носи))) ..

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Evelina Milusheva »

Именно - всеки сам си носи...точно затова и аз се чудя на кое от двете да се спра. Не са чак толкова много кинти, но не искам да ги дам за нещо, което няма да ми върши работа...

Ако дават ОНЗИ senheiser - още утре отивам :) иначе е 570 кинта...

Но понеже съм "гражданин на матрицата", плз дайте някакъв адрес или урл на фирмите, които дават под наем/продават feedback destroyers/wireless monitors/mics...то с опита най-лесно ще разберем кое върши работа :)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”