Пиша по повод един проблем, който съществува в повечето клубове и ако не съществува, вероятно е по случайност. Това, че озвучаването се "претупва" и не е замислено...в случая се отрази на мен. Участвам в една групичка, която организира партита и имам честта да съм МС-вокали на живо.
Само че МАСОВО колоните са подредени така, че микрофония има, и то каква! За съжаление на всички честоти, според моята позиция и тази на микрофона...От около година се боря с нея и до сега само в един клуб не съм имала проблеми...
Естествено, мислено е по въпроса и стигнах до следните 2 варианта:
1.Feedback Destroyer - гледах 24 битовия на Behringer, но с него няма да мога да monitor-вам сигнала от микрофона, тъй като в клуба, където се правят партитата колоните са подредени на 2 стени, от двете страни на пулта. При всички случаи трябва да съм отзад, така че това което правя изобщо не стига до ушите ми.
2.Wireless - харесах си една джаджка на SENHEISER, с 4 честоти...нямам никакъв опит с нищо подобно и не знам да не ми отреже нещо от гласа...но това ми се струва по-подходящото решение.
Мислих доста, тъй като имам сериозни познания по анализ и управление на сигнали...като добавим "клубния" ми опит и факта, че на никой не му се занимава с моите проблемчета - трябва ми окончателно и универсално решение. Предпочитам wireless-а, тъй като знам къде и как да застана, как да държа микрофона, ект., така че хем да няма микрофония, хем да чувам какво правя.
Но все пак, без тестове не смея да си дам кинтите, които са над 400 лева...
Искам първо да помоля за съвет...ако някой е пробвал - да даде мнение за ефикастността на кое да е от двете.
И второ, ако имате идея от къде може да се наеме една от двете джаджи за една вечер - колкото да отидем да тестваме, за да се ориентирам кое ще върши работа.
Благодаря предварително