Благодаря!Rumen Suvandjiev написа:Аз ползвам кондензаторна хартия за междуредова изолация, а между секциите-полифол. Кондензаторната хартия е сравнително мека като материя и не се реди много лесно, но намотката стои стегната.
Аз съм пробвал и двете и не съм забелязал такава закономерност. Избирам едното или другото според това как реденето пасва по-лесно на сметките. Виж, дискусията паралелно vs. последователно свързване на воричните секции би била интересна...
За ставане става, но защо? Навиването на аноден дросел ще е и по-лесно и по-евтино.
Какво е това животно полифол?? Откъде се взима, при какви условия, каква му е диекелтричната проницаемост?
По принцип никакво успоредно свързване не ме влече, но с вторичните засега не ми стига мозък да си представя как ще стане (при запазване на ниско омично съпротивление и ниска индукция на разсейване, разбира се). А и в Десетте Принципа пише ( http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0 , Принцип Четвърти), че успоредното свързване на вторичните е допустимо и дори желателно

Разбира се, че нарочен аноден дросел ще е по-добре, извинявам се, много накратко изложих въпроса си и не е станал ясен - идеята ми беше ако искам да пробвам как ще е примерно с аноден дросел на драйвера. А има и още един вариант - при сериозен драйвер изходни трансформатори и в драйвера и в крайната лампа - изхода може да се взема за тихо слушане от драйверния трансформатор, за силно - от изходния. Тогава пак е удобно драйверния дросел във втория случай да е изходен трансформатор с ненатоварена вторична намотка.
С уважение,
Андро