изходни трансформатори , секциониране

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
AHDPO

#46 Мнение от AHDPO »

Rumen Suvandjiev написа:Аз ползвам кондензаторна хартия за междуредова изолация, а между секциите-полифол. Кондензаторната хартия е сравнително мека като материя и не се реди много лесно, но намотката стои стегната.

Аз съм пробвал и двете и не съм забелязал такава закономерност. Избирам едното или другото според това как реденето пасва по-лесно на сметките. Виж, дискусията паралелно vs. последователно свързване на воричните секции би била интересна...

За ставане става, но защо? Навиването на аноден дросел ще е и по-лесно и по-евтино.
Благодаря!
Какво е това животно полифол?? Откъде се взима, при какви условия, каква му е диекелтричната проницаемост?

По принцип никакво успоредно свързване не ме влече, но с вторичните засега не ми стига мозък да си представя как ще стане (при запазване на ниско омично съпротивление и ниска индукция на разсейване, разбира се). А и в Десетте Принципа пише ( http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0 , Принцип Четвърти), че успоредното свързване на вторичните е допустимо и дори желателно ;-)

Разбира се, че нарочен аноден дросел ще е по-добре, извинявам се, много накратко изложих въпроса си и не е станал ясен - идеята ми беше ако искам да пробвам как ще е примерно с аноден дросел на драйвера. А има и още един вариант - при сериозен драйвер изходни трансформатори и в драйвера и в крайната лампа - изхода може да се взема за тихо слушане от драйверния трансформатор, за силно - от изходния. Тогава пак е удобно драйверния дросел във втория случай да е изходен трансформатор с ненатоварена вторична намотка.

С уважение,
Андро

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#47 Мнение от velinski »

STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
K.Konstantinov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#48 Мнение от K.Konstantinov »

Наистина доста интересно!То си е ръчно производство направо. 8O

AHDPO

#49 Мнение от AHDPO »

Най-после измерих П-желязото, за което питах по-горе. Ето резултата:
Изображение
Вижда ми се нелошо...
Помъдрувах малко над секционирането... Май капацитета, който се очаква (благодарности за бате Goro отново) да получа хич не ми хареса. Затова съм склонен да мъдрувам нова схема на комутация и секциониране, всяка макара:
- 4 слоя първична,
- двоен слой вторична
- 4 слоя първична.
Комутация: захранването влиза като съседен слой до вторичната, обикаля я и продължава да се върти около вторичната до изпълнението на общо 8 слоя. Двете макари са свързани последователно слой по слой (по първична). Вторичните на двете макари са успоредно свързани. Мнения?
С уважение,
Андро

satanshoo

#50 Мнение от satanshoo »

Велине само не става ясно как се срязва желязото... :cry:
"пече" ли се преди да се среже ?

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”