TVM ARN-226-07 TL project?

Съобщение
Автор
Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от oceanman »

За съжаление тази конструкция не е пробвана,вие ще сте първите...Слушал съм ТЛ с този говорител,но не бяха спазени елементарни правила при конструирането ,и звучеше ужасно...Сега конструкцията е нагласена точно като геометрия...И всичко е в ръцете на майсторите на ватата,и нейно величество пробата...
Мога да постна чертежите на моята ТЛ,която слушам в момента.Тя се реализира с говорители ТВМ АРН 150 05/8,или скъпия и вариант с Вифа МГ 14.При първия слиза на 37 херца при -10 дб,а при втория (с който съм в момента) на 42 хц на -10 дб.Разликата с басрефлексните им варианти е отчайващо голяма....
Минуси на системата:
-при неправилно демпване си личат пиковете в средночестотната област.Трябва добре да се демпва.
-понижена чувствителност на системата като цяло,зависи от дължината на линията и демпването
-огромните размери в сравнение с другите конструкций...
-не всеки говорител става за добра ТЛ
Положителни качества
-Абсолютна безрезонансност на баса
-12 дб/окт дава едно перфектно съгласуване с помещенията
-понеже няма компресия в обема(или е относително малка(отворения край е съизмерим с площттта на говорителя)),средните честоти са меки,естествени и ненапрегнати(при добро демпване)
-намален ход на мембраната,което е условия за поемане на по-големи мощтности,т.е. на големи натоварвания компресията на мощтност са минимални в сравнение със затворената кутия и особено сравнена с бас-рефлекса
-баса е ненапрегнат,негенериран,естествен, извънредно дълбок и най-чист в сравнение с всички други конструкций

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

:)

#18 Мнение от SlowDead »

тази събота го мятам да го правя че сега немога да смогна от даскало в кащи и от вкащи на даскало .. надявам се и деня да е по-топличък че в тази "работилница" ще умра от студ .. иначе долната горната предната и едната от страничните стени са готови и залепени трябва само да нарежа останалоте и .. готово .. в неделя се надявам вече да си слушам едната колона .. :) ще постна какво се е получило като звук .. за щастие имах възможността да пробвам говорителя в затворен обем 40 литра и в басрефлекс-а на пас така че ако резултатите са по-добри в ТЛ-а от тези 2 конструкции ще е прекрасно ... мн по-добре е когато си имал възможност за такива проби .. за сега мога да кажа че говорителя свири по-добре в затворения обем .. доста клати :))

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Dreamer »

sorka za latinicata.

oceanman, mi davaj da vidim za kakvo ide re4. to e qsno 4e tova se prevryshta v maniq;)

AdsBot [Google]

#20 Мнение от AdsBot [Google] »

(ocenman) Åòî ÷åðòåæà,êîéòî äàäîõ íà Ñëîó è êîéòî òîé êà÷è: http://bgaudio.hit.bg/TL-TVM-ARN226-07-8ohm.jpg

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Dreamer »

ти говореше нещо за ARN 150, иначе този вече го разгледах:)

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от oceanman »

Чертежа ли искаш?

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от oceanman »

Блек,има 7 статий,които сме пуснали...Аз мога да добавя съвсем малко с моя скромен опит... :oops: Но ако трябва да спомена именно опита-защо не...Но вече доста хора има с различни проекти и те могат да споделят своя...

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Dreamer »

sorka za latinicata. na kosha nqma bg:)

oceanman : aham, to4no za nego pitah

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от oceanman »

Утре ще го пусна за АРН 150-8,или Вифа МГ14.С АРН слиза до 37 херца,а с Вифа (който е действащият ми проект) 42...

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Zlatan Kitanov »

oceanman написа:Утре ще го пусна за АРН 150-8,или Вифа МГ14.С АРН слиза до 37 херца,а с Вифа (който е действащият ми проект) 42...
Oceanman, къде е това четртежче с Vifa или TVM? Имам две такива 150/04 и са в басрефлекс кутия, псевдо d'appolito подреждане, но ми се ще да го пробвам този TL. Чувствам, че могат повече, а и покрай вас се запалих по идеята за quarter-wave.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от oceanman »

Пробвах се да направя чертежите по-малки от 100к, ама не успях...не съм много добър с компа...бяха в ТИФ....около 4-5000 к...Смъкнах ги на 400-500 к с ГИФ...ама повече не можах...Сори...Трябва на живо,като се видим,или някой по-опитен...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от oceanman »

Давайте адреси с голям обем...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка: