Тях ако успееш да ги опукаш,равен няма да имаш
Провери ли ги на колко максимален дрейнов ток са?
Направи си сметка,че ако са на 10мА примерно,трябва да ги пуснеш на около 11-12мА общо с 78L12 - т.е. с около 1к резистор от изхода към минуса.Ако са с по малко ток гледай да не превишаваш 60-65% от тока за всеки транзистор.Това е груба сметка в случая,но ще свърши работа.
За ся сме с 1 гърмяне по схемата:)
Да видим колко още...
кефя се че поне не са ми гръмнали 2SK364-ките не са ми гръмнали ...
Платих им по левче...
Дет се вика продължавам напред...
изолираш хубаво транзисторите , със зумерчето проверяваш всеки един от тях за евентуална връзка с радиатора ,за да няма инфекции...... по магазините се продава слюда и пластмасови втулки .... ако всичко е ОК трябва да ти запали от раз!!!!
Може би с по - малкото захранване има по стръмен начален фронт (кондензаторите са по - големи) и по - полегат заден (само кондензаторите не стигат), това според мен трябва да звучи по - меко.
widowmaker написа:Това е проекта за кутия,която вмества и двата усилвателя: http://widowmaker.lozenetz.org/projects ... cover3.jpg
Входовете умишлено са отпред,за да се направи сигналният проводник възможно най къс.Размерите са: ширина 275мм(мини стандарт),височина 130мм без крачетата,дълбочина 300мм.
Абе шум не би трябвало да има,ако всичко е наред.
Трябва много внимателно да се подбере режима на работа за диференциалния усилвател.
Измерват се с ампермера 301 на максимален ток - примерно с батерийка 9 волта,като дрейна се закача на + а сорса с гейта на късо - през ампермера на -.
Включва се обхват 20мА и се мерят транзисторите.Подбират се 2х2 с максимално близки параметри,това гарантира минимална несиметрия в изхода на усилвателя.Тока на генератора със 78L12 се пуска на около 130-140% от максималният ток за всеки транзистор.Примерно сме измерили ток за едната 2-ка по 8мА за всеки. 8мАх1.3(1.4)=10.4(11.2)мА или по 5.2(5.6)мА за транзистор
Обратната връзка по ток в сорса на Н-каналния мосфет(генератора на ток) е добре да е 4.7 ома,аз ползвам 3.9 ома,като с тая стойност качвам тока на покой за клас А на 150-160мА.Крайните транзистори както казах вече задължително са с усилване по ток минимум 80 - аз съм подбрал такива с усилване около 140.Има и екземпляри с по над 200,обикновено в една партида от 50-на има не повече от няколко с усилване под 100.
Не забравяйте, че максималното напрежение е около 2х35 волта за 8 ома товар.Големият ток на покой за клас А усилвателя може да е проблем като разсейвана мощност!Добре е да се подходи внимателно,когато увеличаваме тока.Разсейваната мощност от 9610 е 25 вата,като тая стойност е при поддържане температура на кристала 25 градуса,което в реални условия е абсурд.Разсейвана мощност над 7-8 вата не е добър избор!
30V,ама ако го поиздуеш.При 10-11мА проблем няма.
Стабилизатора може да е 15,18,24,не е никакъв проблем,само трябва да се сметне резистора който задава тока.
По-добре не го клати на 2*35в ..... пусни го на 2*30В с кондензаторите ,транзисторите ти сигурно са ST .... големи боклуци са и аз съм с тях ,защото няма други в Горна ,но на 2/30В нямам проблем до момента .....би трябвало тия транзистори да не се замислят при това напрежение, дават им 100в К-Е, провери все пак дали си ги притегнал добре за радиатора ,намажи с паста ,слюдата я цепи на две части за по-малко топлинно съпротивление ,защото малко им трябва .. и без това нямат добра охлаждаща площ