DoGC

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#122 Мнение от Daniel Petrov »

Тях ако успееш да ги опукаш,равен няма да имаш :)
Провери ли ги на колко максимален дрейнов ток са?
Направи си сметка,че ако са на 10мА примерно,трябва да ги пуснеш на около 11-12мА общо с 78L12 - т.е. с около 1к резистор от изхода към минуса.Ако са с по малко ток гледай да не превишаваш 60-65% от тока за всеки транзистор.Това е груба сметка в случая,но ще свърши работа.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

orto
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#123 Мнение от orto »

BlackBLOOD написа::)
Уча се уча се...
:)

За ся сме с 1 гърмяне по схемата:)
Да видим колко още...

кефя се че поне не са ми гръмнали 2SK364-ките не са ми гръмнали ...
Платих им по левче...

Дет се вика продължавам напред...
изолираш хубаво транзисторите , със зумерчето проверяваш всеки един от тях за евентуална връзка с радиатора ,за да няма инфекции...... по магазините се продава слюда и пластмасови втулки .... ако всичко е ОК трябва да ти запали от раз!!!!

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#125 Мнение от Dimitar Atanasov »

Може би с по - малкото захранване има по стръмен начален фронт (кондензаторите са по - големи) и по - полегат заден (само кондензаторите не стигат), това според мен трябва да звучи по - меко.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Кутия DOGC & A+B

#126 Мнение от Kiril Kirilov »

widowmaker написа:Това е проекта за кутия,която вмества и двата усилвателя:
http://widowmaker.lozenetz.org/projects ... cover3.jpg
Входовете умишлено са отпред,за да се направи сигналният проводник възможно най къс.Размерите са: ширина 275мм(мини стандарт),височина 130мм без крачетата,дълбочина 300мм.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

DOGC Final Release

#127 Мнение от Daniel Petrov »

DOGC Final Release:
Това е последната версия на усилвателя,като е променена схемата,но е запазен оригиналният размер на платката - 5х5 см.

Изображение
Изображение
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#129 Мнение от Daniel Petrov »

Абе шум не би трябвало да има,ако всичко е наред.
Трябва много внимателно да се подбере режима на работа за диференциалния усилвател.
Измерват се с ампермера 301 на максимален ток - примерно с батерийка 9 волта,като дрейна се закача на + а сорса с гейта на късо - през ампермера на -.
Включва се обхват 20мА и се мерят транзисторите.Подбират се 2х2 с максимално близки параметри,това гарантира минимална несиметрия в изхода на усилвателя.Тока на генератора със 78L12 се пуска на около 130-140% от максималният ток за всеки транзистор.Примерно сме измерили ток за едната 2-ка по 8мА за всеки. 8мАх1.3(1.4)=10.4(11.2)мА или по 5.2(5.6)мА за транзистор
Обратната връзка по ток в сорса на Н-каналния мосфет(генератора на ток) е добре да е 4.7 ома,аз ползвам 3.9 ома,като с тая стойност качвам тока на покой за клас А на 150-160мА.Крайните транзистори както казах вече задължително са с усилване по ток минимум 80 - аз съм подбрал такива с усилване около 140.Има и екземпляри с по над 200,обикновено в една партида от 50-на има не повече от няколко с усилване под 100.
Не забравяйте, че максималното напрежение е около 2х35 волта за 8 ома товар.Големият ток на покой за клас А усилвателя може да е проблем като разсейвана мощност!Добре е да се подходи внимателно,когато увеличаваме тока.Разсейваната мощност от 9610 е 25 вата,като тая стойност е при поддържане температура на кристала 25 градуса,което в реални условия е абсурд.Разсейвана мощност над 7-8 вата не е добър избор!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

orto
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#131 Мнение от orto »

мен ме притеснява при 2*32 ..35в този стабилизатор дали ще издържи дълго време на 78л12 му дават мах.35в ,но препоръчват 20в

за 78л15 .... пак е мах.35,но препорачителното е 30в .... аз съм сложил него .... мисля на 2*30 да го клатя

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#132 Мнение от Daniel Petrov »

30V,ама ако го поиздуеш.При 10-11мА проблем няма.
Стабилизатора може да е 15,18,24,не е никакъв проблем,само трябва да се сметне резистора който задава тока.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

orto
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#134 Мнение от orto »

По-добре не го клати на 2*35в ..... пусни го на 2*30В с кондензаторите ,транзисторите ти сигурно са ST .... големи боклуци са и аз съм с тях ,защото няма други в Горна ,но на 2/30В нямам проблем до момента .....би трябвало тия транзистори да не се замислят при това напрежение, дават им 100в К-Е, провери все пак дали си ги притегнал добре за радиатора ,намажи с паста ,слюдата я цепи на две части за по-малко топлинно съпротивление ,защото малко им трябва .. и без това нямат добра охлаждаща площ

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#135 Мнение от Daniel Petrov »

Аз съм със 7815,бачкам на +/-25 волта,но схемата е модифицирана :)
Някои хора го чуха :)
Нищо няма да казвам!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”