Regent 60 i Mono 25

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
полугрец

#16 Мнение от полугрец »

mickata - не се заблуждавай че от 2 х ЕЛ84 ще изкараш 20 Вт - максимумът е 15 а схеми с тия крайни лампи и ЕСС83 с лопата да ги ринеш

mickata

#17 Мнение от mickata »

Пределно ми е ясно, че не мога да изкарам 20 В ... ама така ги дават (просто така се води серията). Линк-а е (предолагам че не ти е безизвестен) http://www.drtube.com/marshall.htm#JTM100 драгни някъде надолу и ще ги видиш 20W Marshals. Та все пак ако постнеш няколко линка, където мога да ги рина с лопата ще съм ти благодарен.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :js
от 2xEL84 в клас АБ излизат точно 24,5 ватта...а сега кой е эаблудения ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

полугрец

#19 Мнение от полугрец »

2MeninResearch написа::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :js
от 2xEL84 в клас АБ излизат точно 24,5 ватта...а сега кой е эаблудения ?
по класическа схема и в нормален режим от две ЕЛ84 се вадят 12,5 ВТ , и мога да постна схемата тук , а ти Иване като можеш да изкараш 25 Вт , постни схемата да я видим каква е , в какъв режим са лампите итн.. :P :lol:

полугрец

за МИЦКАТА

#20 Мнение от полугрец »

ето ти една много "ЯСНА" :P схемка, имам и други, но тук няма място
Изображение

distrotion

Re: относно Регентите

#21 Мнение от distrotion »

KOKO написа:Аз също се занимамавам с китара и китарни усилватели. Имам нап-
равени по схеми на Маршал,Вокс,Гибсон без вьншен дизаин. Наи-
добре работи Гибсон-50,става от раз, за 1 ден. При меко свирене по
струните звучи брилянтно, а ако ги атакуваш, става като Смок он дъ
уотър. По-добре зарязваи Регентите,използваи Трафовете и краини-
те лампи,вместо ЕСС83 си намери 6Н2П/звучи по-чисто,но е различна
по отопление/, вземи нови електролити, по възможност направи кено-
тронно изправяне. Между Регентите и Гибсон разлика от небето до
земята. Ако нямаш схема ще ти пратя по пощата,само си напиши адре-
са.А....ще ти трябва лампа ЕF 85,или 89/ от някои стар бълг.приемник/.
Ще бъдеш доволен.
Коко
братле дай нещо icq или стационарен телефон за връзка - да обмениме опит - скоро направих жесток преамп за китара

иначе за ел 84 и аз имам такъв самоделен и съм го свързал в триоден режим не искам проблеми със съседите - 3 вата ми стигат

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Teodor Gugulanoff »

http://home.farlep.net/~roman/audio/raz ... d-diy.djvu
Трошкин дава 7.5 W за 6П14П, двутактна схема.
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: :js Кenotron-4е страхувам че свалянето на "класически" схемни решения от нета [аз преэ живота си нямам сваленo такoва] през по голямата част от 15-сете Ти години любителски занимания с ламби [нали толкова твърдеше ( без да съм те питал ) че са] е отнело възможноста Ти да стигнеш сам с research до някои елементарни заключения като това например че: директно отопляемите триоди свирят обективно и субективно по добре от индиректноотопляемите такива....дори и да не чуваш с сигурност виждаш "ламариненото перде" на пътя на електроните при индиректноотопляемите......а твърдения от сорта че е:
кенотрон написа:По-добре е да ползваш 8 омов Вг. така се разтоварват малко лампите по ток.
:D ....единствено могат да потвърдят казаното по-горе :wink:
предлагам Ти да си избереш един замервач,няколко души от сайта имат тази възможност-Божо,Дман,Кирилов а може дори и Саундман, които ще измери направо амп-а.Имам едно условийце обаче...много ми хареса идеята на Божо- губещия да си плаща, затова кажи колко пари си готов да заложиш и давай да ходим да го мерим :wink:

p.s.крайно съм любопитен да чуя дефиницията Ти за "нормален" режим а също и да чуя някои ламбов амп правен от Тебе
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

полугрец

na 2MeninResearch

#24 Мнение от полугрец »

много те бива да се заяждаш , но всеки може да види че никога не казваш нищо конкретно ,не постваш схеми, което може само да значи че не разбираш от електроника, не работиш с поялник ежедневно ,и не уважаваш никой друг освен себе си , няма да ти направя удоволствието да разбереш какво творя аз - за да не си направиш своя "research" :lol: , тук аз слагам точка на спора с теб.

mickata

#25 Мнение от mickata »

10х за схемата Кенотрон, но я имам от една немска книжка :roll: . Не ми се нрави честно казано входната лампа.... пък и не мога да я намеря освен ако не разчаствам стари радиа......
Тъпото ми питане стана и основа на спор и нападки .....за което съжалявам. Респектирам знанията на 2Menin (още повече, че се е доказал малко или много), както и твойте ... Кенотрон... ама форума е за обмяна на знания и за такива като мене които питат за да се научат ......или се бъркам :?: :idea:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Нека се върнем към добрия тон.
Още повече, че в случая не виждам повод за спор - става дума за EL-84 в противотактно свързване.
В посочения в схемата улпралинеен режим наистина дава посочените от kenotron 12,5W.
Но това не е единственото схемно решение за крайно стъпало с тези лампи. В паралел-противотактна схема в режим с решетъчни токове може да се постигнат 25W (става дума за hi-fi усилвател) , така, че и 2men също е прав.
Ама стига с тези ватове де.... :D

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: :js наистина спор е нямало просто една група хора могат да извадят 25 вата от 2 x EL84 друга група хора не....тона става остър когато 2-рата група не вярва на първата а пък тия от първата ги боли кура в какво вярват и в какво не тия от 2-рата..... :D
kenotron написа:много те бива да се заяждаш , но всеки може да види че никога не казваш нищо конкретно ,не постваш схеми, което може само да значи че не разбираш от електроника, не работиш с поялник ежедневно ,и не уважаваш никой друг освен себе си , няма да ти направя удоволствието да разбереш какво творя аз - за да не си направиш своя "research" :lol: , тук аз слагам точка на спора с теб.
.... :mrgreen: :mrgreen: абе "пич" щом си забелязал че ме бива да се заяждам сигурно не ти е убегнал и другият факт че го правя само с точно определен тип user-и... :mrgreen:
погрижил съм се отдавна с хората от форума на които съм преценил че мнението им е градивно и полезно за мен да се срещна[ с иэключение на Рутчо Велински gps и още няколко човека с които не е имало вьэможност] да бьда КОНКРЕТЕН и да обменя опит ...извинявай че ти не си от Тях .уважавам абсолютно всеки който се занимава с аудио и ЗНАЕ РЕАЛНО НА КАКВО НИВО Е, не ми е минавало и през акьла да разбера какво твориш Ти,извинявай но от постовете Tи се разбира прекрасно как звучат устройствата ти , а това че не смееш да донесеш да чуеме някое такова само доказва горното :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

KOKO

MARSHALL PA-20

#28 Мнение от KOKO »

Същия Маршал го имам направен-звучи маршалски!!
Схемата ще ти я пратя не по Емеил а по пощата/аз съм от Ст.Загора/.Прати си коорд. на Емаила ми; коко52@abv. bg
Трудно я разчетох и допълних,ще я изкарам на ксерокс
Коко[/img]

mickata

#29 Мнение от mickata »

КОКО, много мило от твоя страна ама не съм си в БГ за съжаление :cry: Много исках да я направя точно тази схема ... точно.... заради това запазено "маршалско звучене" което блика от всеки Marshall.... + това вече завършвам "творението" което съм почнал и до 1-2 дни ще видя как звучи.... и чак тогава ако не ми хареса ще натъкмявам работите (ако мога разбира се :) )... да ти кажа ... с мойте приятели където свириме.... имаме един Маршал от 70-те с 4*Ел34..... направо като си включа китарата получавам душевен оргазъм. Пробвал съм и някои по-съвременни тъй да се каже (по магазини и насам-натам), но не е като това "чудовище" ..... може би и заради по-ниските нива на усилване на които съм свирил.

roscko

#30 Мнение от roscko »

Distortion, hello!
Ако все още се интересуваш от музикантски лампови усилватели, някъде по мазето ми се търкаля един PHILIPS EL6400 (3xEF86,ECC83, 2xEL81) 20 W(според производителя)

Изображение

този усилвател е по-скоро за пеене

http://frank.pocnet.net/instruments/instruments.html

на този адрес можеш да намериш схема и описание. Ако се интересуваш от този усилвател прати ми лично съобщение. А, май имам и един MV3 (...2xEL84, 12,5W), той има входове за микрофон и китара...

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”