Преди години Бомбая имаше музикален магазин на Кирил и Методи горе долу около кръстовището с Каравелов. Вероятно вече не е актуална информация.
Тръгваш да се лъзгаш по една пързалка дето ако не се лъзгаш до края ще останеш разочарован. Ще си дал някакви пари и няма да си доволен.
Относно кабела ... всеки кабел си има характеристики както усилвателите и ОТ. Кабелите учавстват в схемата и съответно имат някакво влияние на крайния резултат. Има кабели на които пише , че са медни без кислород. Има и маргарин на който пише , че е без холестерол. Давам 1000 евра някой да ми намери маргарин с холестерол. Няма хиляда комбината които да преработват меден концентрат и технологиите за медни продукти за електопромишленоста са едни и същи и кислород там също няма. Допълнително пречистена мед се ползва в много по-малки мащаби защото процеса е много енергоемък (ползва се например за намотчиците в триглавите глави GX на Akai на касетните декове от топ серията) . За кабелите се носят всякакви легенди , може да почетеш в темата за кабели . Аз съм консервативен и на твое място бих взел нормален меден аудио кабел 2,5 квадрата.
Относно усилвателите. Гледам че не избираш усилвател а избираш цена. Накрая ще имаш нещо с цена. По принцип не страшно защото ще свикнеш със звука а като наместиш такелажа веднъж едва ли някога ще направиш пряко сравнение и да разбереш разликата.
Нещата за мекия звук не тия ниско бюджетни Денони не са баш така както ги пишат. Просто си имат спад във високите заради строгите мерки против самовъзбуждане в обратната връзка. По принцип може да се пипне но не си струва. Трябва да ги чуеш може и да ти харесат но предполагам при сляп тест ще избереш съветски БРИГ или Одисей от преди 40 години .Високия клас Денон е друга бира. С тоя бюджет бих търсил втора ръка с гаранция за направена пълна профилактика.
Ако пробваш 5 усилвателя (от един клас) и петте ще свирят различно. И е въпрос на лични предпочитания кое ти допада. Да четеш от нета за качествата на звука е като да обесняваш на слепец нещо за цветовата гама във Фотошоп при фотографията.
Ако се насочваш към ново бюджетно решение се сещам единствено за Емотива ТА-100 , грамотна схемотехника която дава много за парите си и на звук може да се обърка с Найм.
Ако си се насочил към втора употреба!!! Обърни внимание на търговците в ТОЗИ форим. Защото другия първо е заключен за регистрации и е станал като затворена фейсбук група в която търговци , техници и админи се надлъгват за глупости. Има и качествени членове естествено но аз като гост не мога да прегледам снимков материал или някоя схема. Мога само да им чета наспамените теми.
Като казвам да обърнеш внимание на търговците или не търговците тук имам в предвид да обърнеш внимание на членове с висок рейтинг защото те са се потрудили за доброто си име и ще ти предложат прилична сделка (пари-качество). Отделно понеже си от Добрич добрите търговци може примерно в София да прослушат твоите ОТ с какво си пасват и да ти пратят нещото по пощата. С Бг продавалниците може да случиш на цена

Проблема е че нямаш изградени критерии и аз направо се чудя как можеш да насочиш някой правилно какво искаш и да има щастлив край за всички.
Градски дръж фронта и пиши по-бавно.