Ако ти е толкова интересно ще издиря шотовете от тестовете и ще ти ги кача, макар да не виждам смисъл, няма да се лъжем я.
С две думи, играл съм си яко, съсипал съм поне 80 диска с проби.
Тестовете съм правил под различни операционни системи, пробвал съм и различните режими и стратегии, както и с куп записващи софтуери.
Измервал съм C1, C2 и CU грешки, вторите и третите разбира се ги няма - 0.
Разликата е единствено при С1 грешките - с Ямахата по-ниско от 0.5 осреднено е почти невъзможно да достигнеш, независимо от условията.
С Плекстора с лекота се постига 0.3 осреднено, никакъв проблем.
Отделно и, че с Плекстора максималната грешка в секунда е на много по-ниски нива от резултатите с Ямахата.
Определено си имат разлика двете писачки, Ямахата сама си избира след теста за оптимална скорост на запис х8, докато при Плекстора оптималното е х4.
Лъгал съм и двете писачки да ги подкарам и на възможно по-ниски скорости, но това не води до по-добри резултати.
Говоря в момента само за Тайо Юден дисковете. Напротив, при по-бавни скорости резултата става по-зле, проверено пак многократно.
Пак при същите носители Плекстора показва завидни резултати и на х16, че и нагоре скорости, а Ямахата там вече има лек спад.
И да обобщя - в крайна сметка това са само резултати от тестове. Ако някой претендира, че ще хване на слух разлика между записи от тези две писачки да дойде да ми се обади, та да го черпя.
И двете машинки са много добри и са в състояние да изкарат максимума от празните дискове на всеки производител.
Но, главното правило за постигане на топ резултати е използването на Тайо Юден дискове, всичко друго е далеч от качествата на този производител.
Какво ли не съм тествал до момента, десетки видове, но ... просто нямат допирни точки.
velinski написа:и с дисковете for audio (1x-4x)
А тези пък въобще не искам да ги коментирам.
Правил съм проби с такива, но на производител Вербатим май бяха, едни на вид като грамофонна плоча, е няма такъв боклук, честно.

Язък им за цената и външния вид.