Е ли аудиофилията психично заболяване
Е ли аудиофилията психично заболяване
според мен е...
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Е ли аудиофилията психично заболяване
Според мен, психично здрави хора не съществуват.
Едните са луди, а другите, който са на хапчета или в лечебни заведения, просто са стигнали до крайната точка, към която първите вървят.
Разбирам, какво се опитваш да кажеш, но това се отнася за всичко в живота, за което си отделил, прекалено много енергия и се е превърнало в мания. Няма значение дали е аудиото, радиото, автото, спорта, любовницата, хазарта, кучето, котето, политиката, бизнеса и т.н.
Всяка мания, може да се класифицира, като заболяване и според мен е точно такова.
Работата е там, че някои мании, като аудиото, са свързани с креативността на човека, която е едно от най-висшите качества, които могат да се проявят, за разлика от политиката например, където се проявяват най-долните страсти.
Едните са луди, а другите, който са на хапчета или в лечебни заведения, просто са стигнали до крайната точка, към която първите вървят.
Разбирам, какво се опитваш да кажеш, но това се отнася за всичко в живота, за което си отделил, прекалено много енергия и се е превърнало в мания. Няма значение дали е аудиото, радиото, автото, спорта, любовницата, хазарта, кучето, котето, политиката, бизнеса и т.н.
Всяка мания, може да се класифицира, като заболяване и според мен е точно такова.
Работата е там, че някои мании, като аудиото, са свързани с креативността на човека, която е едно от най-висшите качества, които могат да се проявят, за разлика от политиката например, където се проявяват най-долните страсти.
Последно промяна от npn на Пон Дек 23, 2013 6:27 pm, променено общо 1 път.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.
- kromuilis
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Хааахахах
ех че хубаво си го казал!!!
Подкрепям на 1000% казаното от NPN, ама направо много ме кефи!
ех че хубаво си го казал!!!
Подкрепям на 1000% казаното от NPN, ама направо много ме кефи!
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
lizaastar, обясни какво имаш в предвид под аудиофилия.
Хората, определящи се, като аудиофили се стремят да достигнат до възможно по-реалистичен и аналитичен звук.
Не виждам какво лошо има в това, че да ги наричаш психично болни.
Те просто не харесват изкривения звук, стремят се да са възможно по-близо до истината, просто така ги кефи.
Ако това за теб е психично заболяване...
Сега, отделен е въпроса, че някои от тези хора в желанието си да достигнат възможно по-добри резултати дават луди пари за техника или пък се осланят на изобретения и материали, които на обикновения човек биха се сторили странни или налудничави.
Точно за това те питах какво конкретно визираш.
Редно е да се обосновеш, а не само да подхвърлиш една бомба и да гледаш сеира.
Кажи защо според теб аудиофилите са психично болни, пък да го разискваме.
Хората, определящи се, като аудиофили се стремят да достигнат до възможно по-реалистичен и аналитичен звук.
Не виждам какво лошо има в това, че да ги наричаш психично болни.
Те просто не харесват изкривения звук, стремят се да са възможно по-близо до истината, просто така ги кефи.
Ако това за теб е психично заболяване...
Сега, отделен е въпроса, че някои от тези хора в желанието си да достигнат възможно по-добри резултати дават луди пари за техника или пък се осланят на изобретения и материали, които на обикновения човек биха се сторили странни или налудничави.
Точно за това те питах какво конкретно визираш.
Редно е да се обосновеш, а не само да подхвърлиш една бомба и да гледаш сеира.
Кажи защо според теб аудиофилите са психично болни, пък да го разискваме.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
Основно визирам хилядите левове дадени за минимално подобрение на звученето. Ако не е патология, остава да е чиста глупост.
В такъв случай ще се наложи да потърсиш за изявите си форум с по-нормални или по-умни според теб участници. В този повече нямаш работа.
В такъв случай ще се наложи да потърсиш за изявите си форум с по-нормални или по-умни според теб участници. В този повече нямаш работа.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Хората, склонни да хвърлят огромни суми, не бих ги нарекъл глупави, по много причини.
Най-малкото, защото спечелването на тези огромни суми не е по акъла на глупавите.
Освен това, богатите в масовия случай са стиснати хора, те и затова имат много пари, познавам известен брой такива, та по това съдя.
Та, тези хора не си дават току-тъй парите, доста мислят и премислят преди да плащат нещо.
Ако пък визираш хората тип тото-милионери, паднали им от небето огромни суми, то практиката показва, че почти никой от тях не е успял да си запази богатството за повече от година-две, всичко са профукали и са пак в мизерията.
За запазването на парите си трябва акъл, да ги развъртиш, инвестираш в нещо печалившо и т.н.
Мисля ми разбра мисълта.
Аз по-скоро бих нарекъл такива хора странници, но в никакъв случай глупави.
Да изхарчиш огромни суми за хобито си е по-скоро глезотия и себеугодничество, но съм далеч от мисълта да им давам акъл.
Имат пари - дали са ги. Техни са си, нека те сами определят как да си харчат спечеленото.
Най-малкото, защото спечелването на тези огромни суми не е по акъла на глупавите.
Освен това, богатите в масовия случай са стиснати хора, те и затова имат много пари, познавам известен брой такива, та по това съдя.
Та, тези хора не си дават току-тъй парите, доста мислят и премислят преди да плащат нещо.
Ако пък визираш хората тип тото-милионери, паднали им от небето огромни суми, то практиката показва, че почти никой от тях не е успял да си запази богатството за повече от година-две, всичко са профукали и са пак в мизерията.
За запазването на парите си трябва акъл, да ги развъртиш, инвестираш в нещо печалившо и т.н.
Мисля ми разбра мисълта.
Аз по-скоро бих нарекъл такива хора странници, но в никакъв случай глупави.
Да изхарчиш огромни суми за хобито си е по-скоро глезотия и себеугодничество, но съм далеч от мисълта да им давам акъл.
Имат пари - дали са ги. Техни са си, нека те сами определят как да си харчат спечеленото.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Глупост е да боравиш с понятия, които не разбираш и да правиш аматьорски психоанализ на хора, за които ти виртуално не съществувашlizaastar написа:Основно визирам хилядите левове дадени за минимално подобрение на звученето. Ако не е патология, остава да е чиста глупост.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Понятията са само две- "аудиофилия" и "лудост". И двете са доста разбираеми.
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Аудиофил - човек обичащ музиката.
Аудиофилия - музика намазана на филия
Лудост - нашето нормално състояние, макар да сме сигурни в обратното
Весели празници!
Аудиофилия - музика намазана на филия
Лудост - нашето нормално състояние, макар да сме сигурни в обратното
Весели празници!
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Съмнявам се, че разбираш и 1% от първото понятие, иначе нямаше да пишеш глупости. Пробвай в друг форумlizaastar написа:Понятията са само две- "аудиофилия" и "лудост". И двете са доста разбираеми.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
С това съм склонен да не се съглася.npn написа:Аудиофил - човек обичащ музиката.
В буквален превод би трябвало наистина да е нещо такова, ама реално в цял свят аудиофилите са си спечелили име на хора, търсещи възможно по-близък звук до истинския.
По Бай Тошово време у нас на такива хора им казваха хайфисти, с настъпването на демокрацията навлезе и по-модерното понятие - аудиофили.
Поне това са моите впечатления, може пък и да съм в грешка, знам ли...
Между другото съм слушал тук-таме системи, чийто собственици ги определят, като аудиофилски.
В масовия случай това не е звук, който би се харесал на мнозинството.
Звучи ми едно такова сухо и плоско, наистина много равно, но някакси без душа.
Масовото мнение е, че басовете на аудиофилските системи са плитки и, както се изрази един познат "тия колони лупат на кухо" Високите честоти са някак леко приглушени, което може би е истинския звук, но не и най-харесвания от масовия потребител.
С две думи, тези системи са за хора с доста по-различен от масовия слух и предпочитания.
Подобно е и моето мнение по въпроса, в смисъл това не е баш моя звук. Харесвам леко по-преекспониран или да го наречем неравномерен звук, намирам го за по-естествен и реалистичен.
А кой знае, може пък все още да не съм попадал на наистина качествена аудиофилска система, макар да ме съмнява де.
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Виж сега. Търсенето на възможно най-истинския звук, не означава, че системата свири така истински. Сам казваш "хора търсещи". Е щом още търсят, то затова и басът им не ти е харесал или нещо друго Знаем, че търсенето на аудиофила клони към плюс безкрайност. Играта няма край, докато не оглушеем тотално, остареем достатъчно, гушнем букета или претърпим квантова флуктуация, като котката на Шрьодингер
Краткото ми определение за аудиофил е от нежеланието да обяснявам на някого нещо, което няма да разбере. Едно е да получиш информация, а съвсем друго да я ОСЪЗНАЕШ, защото осъзнаването идва с личните преживявания. Мисля, че авторът на темата, не желае такива.
В крайна сметка мисля, че аудиофилът е човек, който чувства по определен начин, а чувство не може да бъде обяснено с думи. Може да бъде, единствено и само преживяно.
Краткото ми определение за аудиофил е от нежеланието да обяснявам на някого нещо, което няма да разбере. Едно е да получиш информация, а съвсем друго да я ОСЪЗНАЕШ, защото осъзнаването идва с личните преживявания. Мисля, че авторът на темата, не желае такива.
В крайна сметка мисля, че аудиофилът е човек, който чувства по определен начин, а чувство не може да бъде обяснено с думи. Може да бъде, единствено и само преживяно.
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Простият отговор е:
-Всеки намира за какво да си харчи парите (или повечето от тях дори и когато са му кът...!!!) и да се чувства щастлив от това!!!
В това няма нищо лошо и все още не е болест!
Поздрави!
Митака.
ПС. Дали е аудио или влакчета , колички , големи колички , каки ... и т.н. е все тя!!!
-Всеки намира за какво да си харчи парите (или повечето от тях дори и когато са му кът...!!!) и да се чувства щастлив от това!!!
В това няма нищо лошо и все още не е болест!
Поздрави!
Митака.
ПС. Дали е аудио или влакчета , колички , големи колички , каки ... и т.н. е все тя!!!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !