Nikolay Kolev написа:Симонов много зависи от чипа на който се пипа клока. TDA1541A е много ядлива към лоу джитер клокове и каквито и да съм пробвал винаги нещата са били в положителна насока. Дакът просто свири по-мъгляво и не толкова прецизно и поставянето на клок оправя точно тези недостатъци, детайлът става брутален и звукът се изтънява. Поставянето на прецизен клок на PCM58 довежда звука до една прекалена детайлност и тънкост, отзвучаването на инструментите става доста скъсено, така че за мен лоу джитер клокът е изключително полезен, но не може да се слага навсякъде, зависи и много от системата, ако е по-запушена веднага грейва, но на една бърза и отворена система ще изтъни прекалено много звукът. Тъй като темата е за PCM58, може да се направи една нова тема за ползата и вредата от лоу джитер клоковете и всеки слушал и експериментирал с такива да сподели опит.
Съгласен съм с Ники,
От 2 седмици имам "Ultimate DAC" на Етераудио. Към момента съм със смесени чувства. Мисля, че лампите още се разсвирват. Смея да твърдя, че системата ми в момента е повече от отворена (Хахаха). Детайлите са нечовешки, но музиката е леко извънземна =) Трябва ми още време, за да съм сигурен, че това е "моята" музика.
Поздрави,
Руди