Честито за откритието.Звукът от ОБ е страхотен,по едно време се бях отказал нооо за мен там е концепцията за по верен звук!
ОБ със Модифицирани ВКШ 3013А-ТМ и оригинални ВКН 12211
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Широколентов драйвер VK12350
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Честито за постигнатият звуков резултат!DRGeorgiev написа:демпвах ги механично на слух да вадят по-малко среди с цел да избегна бобина за срез,ефекта е страхотен, сериозен и бърз бас със тяло,един барабанист почти звучеше на живо в стаятя ми![]()
Ако изнамериш качествен 18 инчов бас (или дори още по-голям), нискочестотната добавка от дванайската ще ти се стори като чуруликане от врабче - тоест с големия говорител барабанистът вече няма да звучи почти на живо, а направо ще си стане като на живо

А най-добър резултат ще се получи, ако сложиш басов говорител, диаметърът (в см) на който е двуцифрено число, започващо с 5, 6 или най-добре със 7

Винаги това е ефекта, когато се уплътни отдолу - дори и средите стават по-сочни и месестиDRGeorgiev написа:незнайно за мен широколентовия драйвер просвири в целия диапазон много по-добре![]()

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
haralanov,напълно съм съгласен с написаното от теб.Поздрави за коментара!
Fostex FW800N: absoluter Tiefbass und Druck garantiert der größte Tieftöner aus dem Fostex Professional Programm!
Technische Daten:
* Durchmesser: 80 cm
* Mittl. Schalldruck: 96 dB 1W/1m
* Frequency response from 18 Hz to 1.5 kHz
* Resonanzfrequenz: 18 Hz
* Cut-out: 748mm
* Depth: 291mm
* Znom: 8 ohm
* Re: 6.8 ohm
* Qms: 8.5
* Qes: 0.76
* Qts: 0.69
* Mms: 440 g
* Vas: 3201.1 ltrs
* Xmax 2.3 mm peak
* Sensitivity: 1W / 1m 96 dB
* Nom. Power: 450 W
* Net weight: 20.7 kg
Аз съм си харесал този Fostex FW800N,само цената не ми харесва

Technische Daten:
* Durchmesser: 80 cm
* Mittl. Schalldruck: 96 dB 1W/1m
* Frequency response from 18 Hz to 1.5 kHz
* Resonanzfrequenz: 18 Hz
* Cut-out: 748mm
* Depth: 291mm
* Znom: 8 ohm
* Re: 6.8 ohm
* Qms: 8.5
* Qes: 0.76
* Qts: 0.69
* Mms: 440 g
* Vas: 3201.1 ltrs
* Xmax 2.3 mm peak
* Sensitivity: 1W / 1m 96 dB
* Nom. Power: 450 W
* Net weight: 20.7 kg
Аз съм си харесал този Fostex FW800N,само цената не ми харесва

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Пробвай да резнеш баса от широколентовия, може да се получи още по-приятна изненада 

Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Мислех го това,да го отрежа на 100-150Hz но се притеснявах да не му падне чубствителноста и широколентовия да почне да доминира прекалено,затова реших да го демпвам механично.
Последно промяна от DRGeorgiev на Чет Юни 16, 2011 9:57 am, променено общо 2 пъти.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
След демпването резултатът беше сполучлив и сега ми харесват как се напаснаха,просто приемам мнения към по-добри варианти за проби,ако някой има идеи да ги изложи.
Последно промяна от DRGeorgiev на Чет Юни 16, 2011 10:01 am, променено общо 3 пъти.
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Пробвай да сложиш една допълнителна плоскост между бафъла и шасито на бас говорителя ти, за д аможеш да го изтеглиш 3-4см напред, за да го напаснеш фазово с другия. Ще видиш колко по-добре ще стане.DRGeorgiev написа:просто приемам мнения към по-добри варианти за проби.
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Това, IMHO, ще бъде грешка...Nikolay Kolev написа:Пробвай да резнеш баса от широколентовия, може да се получи още по-приятна изненада
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Пуснат fullrange, до каква честота (отгоре) свири този бас?
-
- не знае къде се намира и какво говори
По темата:наистина,НЧ 12-ките би трябвало да са поне 18-ки,предвид акустичното им оформление.IMO
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Да, абсолютно съм съгласен за по-голям драйвер.
Последно промяна от DRGeorgiev на Чет Юни 16, 2011 8:44 am, променено общо 2 пъти.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Ивелине, аз продължавам да не разбирам идеята ти. Ти си против това широколентовият да е подкрепен от басова линия ли? 

- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Теоритично не съм против да подкрепяш широколентов говорител с басов. Но случая е специален поради 2 причини:
1. Този конкретен широколентов говорител свири в ниските по-вярно от добавения му събрат, и слиза също толкова ниско (ако не и по-ниско). Тук имаме не "подкрепяне" на широколентовия говорител с басов, а обозване* на хубавия бас на широколентовия с друг говорител, който свири В ГРАНИЦИТЕ на диапазона на първия, а не извън тях, както би трябвало да бъде при "подкрепяне".
2. Както (учудващо уместно за човек с едно мнение във форума) спомена bat vanio - ИМАЙКИ ПРЕДВИД АКУСТИЧНОТО ОФОРМЛЕНИЕ, добавянето на басов говорител (поне с тези качества и размери) е неоправдано. Защо? Защото, както вече написах на предната страница, а сега само повтарям, специфичния за ОБ НЕДОСТИГ на бас, ще остане специфичен за ОБ недостиг на бас, колкото и броя говорители да му сложиш. Единствения резултатен начин за подкрепяне на ОБ (обърнете внимание - подкрепяне на ОБ, а не подкрепяне на широколентов говорител) с басов говорител е с бас-хорна или затворена конструкция.
* - глаголът "обозвам" е формиран на базата на корена на думата боза, защото това е каквото се случва във въздуха, когато имаме повече от един източник на честоти в препокриващ се диапазон.
PS Не издържам вече, ще се самобанна...
1. Този конкретен широколентов говорител свири в ниските по-вярно от добавения му събрат, и слиза също толкова ниско (ако не и по-ниско). Тук имаме не "подкрепяне" на широколентовия говорител с басов, а обозване* на хубавия бас на широколентовия с друг говорител, който свири В ГРАНИЦИТЕ на диапазона на първия, а не извън тях, както би трябвало да бъде при "подкрепяне".
2. Както (учудващо уместно за човек с едно мнение във форума) спомена bat vanio - ИМАЙКИ ПРЕДВИД АКУСТИЧНОТО ОФОРМЛЕНИЕ, добавянето на басов говорител (поне с тези качества и размери) е неоправдано. Защо? Защото, както вече написах на предната страница, а сега само повтарям, специфичния за ОБ НЕДОСТИГ на бас, ще остане специфичен за ОБ недостиг на бас, колкото и броя говорители да му сложиш. Единствения резултатен начин за подкрепяне на ОБ (обърнете внимание - подкрепяне на ОБ, а не подкрепяне на широколентов говорител) с басов говорител е с бас-хорна или затворена конструкция.
* - глаголът "обозвам" е формиран на базата на корена на думата боза, защото това е каквото се случва във въздуха, когато имаме повече от един източник на честоти в препокриващ се диапазон.
PS Не издържам вече, ще се самобанна...

Последно промяна от Ivelin Braikov на Нед Юни 12, 2011 8:06 pm, променено общо 1 път.
What would you attempt to do if you know you could not fail?
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Ти лично къде си опитал, в сънищата ли? Къде и кога си слушал широколентови, конструирани да работят специално на ОБ? Кои – марка, модел? 12 инчовите гудманси, които изобщо не стават за ОБ ли? Какви бяха допълващите бас говорители? Как е ставало допълването, че резултата е бил отврат? Към днешна дата, ОБ системите в България се събират на пръстите на ръцете ми – на Георгиев, на Гого и няколко негови клиенти, на Велински, на Тошко (с 18-ките), на бат Ваньо (преди ползваше 12” широколентови), на Станчо (12” Телефункени, не присъства по форумите), на Тошко (10” Телефункени, също не присъства по форумите) и на още двама-трима човека, така че ми стана интересно ти коя точно опън бафъл система си слушал, която да има гаден звук, дължащ се именно на комплементарния си басов говорител?Ivelin Braikov написа: Веднъж като си ги опитал...
Сега разбра ли защо по-горе ти казах да не определяш резултатите на хората, съдейки по своите собствени неуспехи по отношение интегрирането на допълнителен говорител, още повече при условие, че Георгиев съвсем ясно е написал, че резултатът от експериментът му е положителен. Мислиш ли, че той има нужда някакъв младеж да му казва какво чува?
По отношение изказването ти, че съм обичал да определям хората. Да не знаеш нещо е напълно нормално и човешко, никой не може да съди друг за неговото незнание, но това да не знаеш нещо и да говориш от позицията на много запознат, е нещо съвсем различно, на което хората вече отдавна са му дали описание: http://www.goodsoundclub.com/Forums/Sho ... ID=460#460 Не тълкувай написаното от линка като обида към теб (не е), а вникни в смисъла му, за да разбереш ситуацията, в която изпадна с безпредметното си включване по темата. Съответно ще разбереш как хората тълкуват писанията ти, че шаситата на Рулит били пълен компромис, както и че FLAC форматът бил звучал отвратително. Генерализациите, особено по отношение на аудиото, са най-големият враг на един индивид по пътя на неговият аудио-прогрес.
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
На работа съм, не мога да отговоря на всичките тези въпросителни. Гудмансите никога не са били мои; това, че знаеш няколко системи ама въобще не означава, че знаеш какво съм слушал - предпочитам да ти е чудно; Георгиев казва, че така му харесва много, но се замисли ти какво написа преди време за търсенето на високочестотен говорител
, нали се сещаш, че много от нас и от вас са имали в личния си "аудиопрогрес" тежки обърквания? Линка даже няма и да го отворя, а за флака и мембраните нямам нищо ново за казване. Ти ако имаш - давай.

What would you attempt to do if you know you could not fail?