ОБ със Модифицирани ВКШ 3013А-ТМ и оригинални ВКН 12211

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Широколентов драйвер VK12350

#61 Мнение от Marian Lozev »

Звукът от ОБ е страхотен,по едно време се бях отказал нооо за мен там е концепцията за по верен звук!
Честито за откритието.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#62 Мнение от haralanov »

DRGeorgiev написа:демпвах ги механично на слух да вадят по-малко среди с цел да избегна бобина за срез,ефекта е страхотен, сериозен и бърз бас със тяло,един барабанист почти звучеше на живо в стаятя ми :D
Честито за постигнатият звуков резултат!
Ако изнамериш качествен 18 инчов бас (или дори още по-голям), нискочестотната добавка от дванайската ще ти се стори като чуруликане от врабче - тоест с големия говорител барабанистът вече няма да звучи почти на живо, а направо ще си стане като на живо :wink:
А най-добър резултат ще се получи, ако сложиш басов говорител, диаметърът (в см) на който е двуцифрено число, започващо с 5, 6 или най-добре със 7 :lol:
DRGeorgiev написа:незнайно за мен широколентовия драйвер просвири в целия диапазон много по-добре 8O
Винаги това е ефекта, когато се уплътни отдолу - дори и средите стават по-сочни и месести :) Предполагам, че сега звукът ти носи много по-голямо удоволствие, отколкото само с чистата широка лента :wink:

kygar
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#63 Мнение от kygar »

haralanov,напълно съм съгласен с написаното от теб.Поздрави за коментара! :)
393_0.jpg
393_1.gif.jpg
Fostex FW800N: absoluter Tiefbass und Druck garantiert der größte Tieftöner aus dem Fostex Professional Programm!

Technische Daten:

* Durchmesser: 80 cm
* Mittl. Schalldruck: 96 dB 1W/1m
* Frequency response from 18 Hz to 1.5 kHz
* Resonanzfrequenz: 18 Hz
* Cut-out: 748mm
* Depth: 291mm
* Znom: 8 ohm
* Re: 6.8 ohm
* Qms: 8.5
* Qes: 0.76
* Qts: 0.69
* Mms: 440 g
* Vas: 3201.1 ltrs
* Xmax 2.3 mm peak
* Sensitivity: 1W / 1m 96 dB
* Nom. Power: 450 W
* Net weight: 20.7 kg
Аз съм си харесал този Fostex FW800N,само цената не ми харесва :D :) :lol:
Прикачени файлове
393_2.JPG

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#64 Мнение от Nikolay Kolev »

Пробвай да резнеш баса от широколентовия, може да се получи още по-приятна изненада :mrgreen:
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#65 Мнение от DRGeorgiev »

Мислех го това,да го отрежа на 100-150Hz но се притеснявах да не му падне чубствителноста и широколентовия да почне да доминира прекалено,затова реших да го демпвам механично.
Последно промяна от DRGeorgiev на Чет Юни 16, 2011 9:57 am, променено общо 2 пъти.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#66 Мнение от DRGeorgiev »

След демпването резултатът беше сполучлив и сега ми харесват как се напаснаха,просто приемам мнения към по-добри варианти за проби,ако някой има идеи да ги изложи.
Последно промяна от DRGeorgiev на Чет Юни 16, 2011 10:01 am, променено общо 3 пъти.

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#67 Мнение от haralanov »

DRGeorgiev написа:просто приемам мнения към по-добри варианти за проби.
Пробвай да сложиш една допълнителна плоскост между бафъла и шасито на бас говорителя ти, за д аможеш да го изтеглиш 3-4см напред, за да го напаснеш фазово с другия. Ще видиш колко по-добре ще стане.

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#68 Мнение от haralanov »

Nikolay Kolev написа:Пробвай да резнеш баса от широколентовия, може да се получи още по-приятна изненада :mrgreen:
Това, IMHO, ще бъде грешка...

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#69 Мнение от Nanko Rusev »

Пуснат fullrange, до каква честота (отгоре) свири този бас?

bat vanio
не знае къде се намира и какво говори

#70 Мнение от bat vanio »

По темата:наистина,НЧ 12-ките би трябвало да са поне 18-ки,предвид акустичното им оформление.IMO

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#71 Мнение от DRGeorgiev »

Да, абсолютно съм съгласен за по-голям драйвер.
Последно промяна от DRGeorgiev на Чет Юни 16, 2011 8:44 am, променено общо 2 пъти.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#72 Мнение от Nanko Rusev »

Ивелине, аз продължавам да не разбирам идеята ти. Ти си против това широколентовият да е подкрепен от басова линия ли? :roll:

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#73 Мнение от Ivelin Braikov »

Теоритично не съм против да подкрепяш широколентов говорител с басов. Но случая е специален поради 2 причини:
1. Този конкретен широколентов говорител свири в ниските по-вярно от добавения му събрат, и слиза също толкова ниско (ако не и по-ниско). Тук имаме не "подкрепяне" на широколентовия говорител с басов, а обозване* на хубавия бас на широколентовия с друг говорител, който свири В ГРАНИЦИТЕ на диапазона на първия, а не извън тях, както би трябвало да бъде при "подкрепяне".
2. Както (учудващо уместно за човек с едно мнение във форума) спомена bat vanio - ИМАЙКИ ПРЕДВИД АКУСТИЧНОТО ОФОРМЛЕНИЕ, добавянето на басов говорител (поне с тези качества и размери) е неоправдано. Защо? Защото, както вече написах на предната страница, а сега само повтарям, специфичния за ОБ НЕДОСТИГ на бас, ще остане специфичен за ОБ недостиг на бас, колкото и броя говорители да му сложиш. Единствения резултатен начин за подкрепяне на ОБ (обърнете внимание - подкрепяне на ОБ, а не подкрепяне на широколентов говорител) с басов говорител е с бас-хорна или затворена конструкция.

* - глаголът "обозвам" е формиран на базата на корена на думата боза, защото това е каквото се случва във въздуха, когато имаме повече от един източник на честоти в препокриващ се диапазон.

PS Не издържам вече, ще се самобанна... :smt011
Последно промяна от Ivelin Braikov на Нед Юни 12, 2011 8:06 pm, променено общо 1 път.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#74 Мнение от haralanov »

Ivelin Braikov написа: Веднъж като си ги опитал...
Ти лично къде си опитал, в сънищата ли? Къде и кога си слушал широколентови, конструирани да работят специално на ОБ? Кои – марка, модел? 12 инчовите гудманси, които изобщо не стават за ОБ ли? Какви бяха допълващите бас говорители? Как е ставало допълването, че резултата е бил отврат? Към днешна дата, ОБ системите в България се събират на пръстите на ръцете ми – на Георгиев, на Гого и няколко негови клиенти, на Велински, на Тошко (с 18-ките), на бат Ваньо (преди ползваше 12” широколентови), на Станчо (12” Телефункени, не присъства по форумите), на Тошко (10” Телефункени, също не присъства по форумите) и на още двама-трима човека, така че ми стана интересно ти коя точно опън бафъл система си слушал, която да има гаден звук, дължащ се именно на комплементарния си басов говорител?
Сега разбра ли защо по-горе ти казах да не определяш резултатите на хората, съдейки по своите собствени неуспехи по отношение интегрирането на допълнителен говорител, още повече при условие, че Георгиев съвсем ясно е написал, че резултатът от експериментът му е положителен. Мислиш ли, че той има нужда някакъв младеж да му казва какво чува?
По отношение изказването ти, че съм обичал да определям хората. Да не знаеш нещо е напълно нормално и човешко, никой не може да съди друг за неговото незнание, но това да не знаеш нещо и да говориш от позицията на много запознат, е нещо съвсем различно, на което хората вече отдавна са му дали описание: http://www.goodsoundclub.com/Forums/Sho ... ID=460#460 Не тълкувай написаното от линка като обида към теб (не е), а вникни в смисъла му, за да разбереш ситуацията, в която изпадна с безпредметното си включване по темата. Съответно ще разбереш как хората тълкуват писанията ти, че шаситата на Рулит били пълен компромис, както и че FLAC форматът бил звучал отвратително. Генерализациите, особено по отношение на аудиото, са най-големият враг на един индивид по пътя на неговият аудио-прогрес.

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#75 Мнение от Ivelin Braikov »

На работа съм, не мога да отговоря на всичките тези въпросителни. Гудмансите никога не са били мои; това, че знаеш няколко системи ама въобще не означава, че знаеш какво съм слушал - предпочитам да ти е чудно; Георгиев казва, че така му харесва много, но се замисли ти какво написа преди време за търсенето на високочестотен говорител :wink:, нали се сещаш, че много от нас и от вас са имали в личния си "аудиопрогрес" тежки обърквания? Линка даже няма и да го отворя, а за флака и мембраните нямам нищо ново за казване. Ти ако имаш - давай.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”