Като за начало здравейте на всички!
Нов съм в тази общност както сами можете да видите по мненията (тук искам да вмъкна и, че не съм професионалист относно аудио техниката имам само бегли представи как стоят нещата и да прочетох правилата, че форума е само за професионалисти, но все пак реших да се регистрирам след няколкодневни прегледи на събфорумите)
Та преминавам на проблема ми:
Имам аудио система за pc Creative Gigaworks s750 (повечко инфо тук http://uk.creative.com/products/product ... 9306&nav=0" onclick="window.open(this.href);return false; ) на която топлината явно и идва в повече и някои елементи в съба меко казано се скапват.Изчетох всякакви форуми на английски за проблемите на тази система и установих, че главния са топлината и вибрациите, а от там идват всички останали.
Въпроса ми е може ли да се направи охлаждане вътре в съба ( някакви вентилатори ли не знам или евентуално водно охлаждане, ако съществува такова въобще за саунд системи) в интервала на 100-200 лева.
Мислих си да направя нов куб с отворен таван или някоя страна, да набутам всичката електроника вътре и да сложа няколко вентилатора да издухват горещия въздух навън, а говорителя да оставя в оригиналния куб със затворен обем.
Мога да ви дам допълнителна информация, ако разбирате английски език, защото на мен някои технически термини не са ми ясни.
Ето това цялото нещо разглобено с разни измервания http://www.xbitlabs.com/articles/multim ... -s750.html" onclick="window.open(this.href);return false;
п.с.Искрено съжалявам, ако поста ми е в разрез с правилата ви просто силно се нуждая от съвет на професионалисти(както вече споменах по-горе имам само бегли представи за аудиотехниката, но съм фен на качествения звук).Можете да ми пишете с идеи и на лично.
Поздрави!
Проблем относно охлаждане
-
- чете
- Обратна връзка:
Re: Проблем относно охлаждане
Повече от 50 прегледа и нито 1 отговор? 
Поне споделете възможно ли е да стане това което съм замислил.

Поне споделете възможно ли е да стане това което съм замислил.
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Какво очакваш, след като сам си намерил решението?
Мислих си да направя нов куб с отворен таван или някоя страна, да набутам всичката електроника вътре и да сложа няколко вентилатора да издухват горещия въздух навън, а говорителя да оставя в оригиналния куб със затворен обем.
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Значи просто не си попаднал на правилния форум.rakiq2 написа:Повече от 50 прегледа и нито 1 отговор?![]()
Разбира се, но дали си струва труда...rakiq2 написа:Поне споделете възможно ли е да стане това което съм замислил.