Привет на всички,
От известно време имам желание да подобря качеството на слушаната от мен музика и реших да опитам със следното:
Медиа плеър от Western Digital който има оптичен изход. Мисълта ми е дали има смисъл след него да слагам DAC преди да го пусна през усилвателя който е Technics SU-V670. За DAC мисля да си взема този на Кеймбридж аудио - имам възможност да си го взема от UK на сносна цена.
Та има ли сми или по-соро да потърся хубав CD плеър и след това DAC-a.
Един много лаишки въпрос
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Един много лаишки въпрос
Има смисъл ако колоните+усилвателя са ти добри.
-
- чете
- Обратна връзка:
Nanko Rusev написа:Има смисъл ако колоните+усилвателя са ти добри.
И усилвателя който съм написал и колоните които са Радиотехника С-70 са в прилично състояние. Ще започна постепенен ъпгрейд на всичко но мисля това да е началото.
Пуснах запитването защото с познат говорихме и той каза че и плеъра има ДАК и че може би няма голям смисъл.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
DAC = digital-analog converter - цифрово аналогов преобразувател. Такъв има в плеърчето, въпроса е до колко е качествен. DAC Magic определено ще е по-добър, но има смисъл само ако смяташ да вдигаш сериозно нивото на системата, което означава и качествени колони и усилвател.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако идеята е просто да излиза някакъв звук, то наистина няма смисъл.stratum написа:Nanko Rusev написа:Пуснах запитването защото с познат говорихме и той каза че и плеъра има ДАК и че може би няма голям смисъл.
Ако гоним качество, зависи от нивото, което искаме да постигнем.
Преди всичко трябва да се установи какво е качеството на SPDF сигнала на въпросния плейър WD.
Ако е нещо от рода на WD TV Live, не бива да се очаква кой знае какво...