Как да си цифрофизираме виниловия звук

Съобщение
Автор
Аватар
Steliyan Stoyanov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: Как да си цифрофизираме виниловия звук

#31 Мнение от Steliyan Stoyanov »

Замислих се дали да не си направя такъв за в колата, то е ясно че вкъщи не бих слушал пясъчен усилвател вече :) Личната система та тоя пич обаче виждам, че е фулрейндж на Altec подкрепен със супер туйтър пак на Altec, както и лампов амп. Защо ли не е с транзистора захранен от така хвалената от него Оптима Ред Топ и трилентови ОТ завити със стари тениски :lol:

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Dimitar Atanasov »

Този усилвател много прилича (освен по цената) на кит от Конрад. А каква е тая черна джажа на края на платката - радиатора на интегралката ли?

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от oceanman »

За това пък Алтман ЦАП-а е изключително музикален...въпреки, че е с "презрян" 1543 чип. Доста именити цап-ове и плеъри нямат неговата музикалост...

Митак, разбира се, че на лента трябва да се съхраняват винилите... За съжаление не един качествен формат е умрял поради разбираеми конюнктурни съображения... Лично така ще правя.... Но ограниченията са непреодолими почти...а индустрията няма да се върне назад :(

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#34 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Steliyan Stoyanov написа:Прави впечатление и това: "The Altmann BYOB is the most transparent amplifier, at least on this planet. "
Такава върховна глупост наистина няма как да не направи впечатление.
Очевидно създателите са чули всички усилватели на планетата и се е оказало, че техният е най-прозрачен.

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#35 Мнение от Veselin Krachunov »

(доволно ОТ)

Ами вижте, може да звучи малко смешно и встрани от "правата вяра", но ако оставим високопарните изказвания настрана, пичът явно доста си разбира от нещата. Поне що се отнася до DAC-а му с 1543, в конфигурацията която е предложил (със захранване от Red Top Optima) и това, което е направил - надсвирва 95% от всичко купешко и правено, което съм чувал (както е потвърдил и oceanman). Дори е успял, неизвестно как, да постигне някаква "ламповост" в звученето на устройство, в което няма и грам лампа, а в същото време има OPA, ООВ, контролер на Xilinx и други "презряни" технологии. Особено ми харесвт принципите на минимализма и на "избягване механизмите, пораждащи изкривявания", на които набляга при създаването на устройствата си, и които, вярвам, никой от нас не подлага на съмнене. Също много добре е обяснил и NOS-концепцията при DAC-овете (или как в един стъпаловиден аналогов сигнал може да има честоти много над Niquist, макар теоретиците да твърдят, че това са "изкривявания").
Както казва Аспарух: "Всеки може да направи от всяко нещо всичко, стига да знае какво точно прави, как да го направи, и кои са най-важните аспекти, на които трябва да наблегне...", и макар да не съм чувал BYOB усилвателя на Altmann, изобщо не бих се учудил ако и от там изскочи някоя интересна изненада.
BTW Дани Доцов има намерение да си го купува, така че ако на някой му е интересно, мисля че в близката 1/2 година ще може да го чуе на живо.
Сигурен съм, че ще звучи качествено по-добре от кит на Conrad, а за кола предполагам, че ще е едно от най-добрите неща, които може да се измисли засега (@ Steliyan Stoyanov). Не подценявайте простотата на конструкцията! Занимавал съм се с еволюционни алгоритми, и винаги ми е било много интересно как усложняваш и увеличаваш структурата на една невронна мрежа, докато я научиш да решава определена задача, след което обаче започваш да я опростяваш до границата, до която тя все още е способна да я решава. Получава се нещо като "хистересиз" в големината и структурата, а крайният вариант е нещо много опростено и високоефективно, което обаче ако щеш да се убиеш не можеш да измислиш "от воле" - от първия път, "на изуст" или от общи съображения/принципи, т.е. - без да минеш през цялата тази хамалогия... По подобен начин се усъвършенстват и нашите мозъци (които през живота си само губят клетки, но въпреки това - трупат знания, "хващат чалъми" и подобряват ефективността си), както и аудио-системите ни, които постояннно развиваме.

@fenkiller
Прав си, разбира се, просто не ми се навлизаше в подробности. По една ирония на съдбата точно вчера ми се случи да хвана един DF на Yamaha (един от най-добрите DF правени въобще) в жестока издънка във високите на родно парче, макар че в 99.9% от случаите този DF прави инструментите (осбено струнните) и въобще - звуците от CD да звучат многократно по-естествено и рафинирано отколкото при NOS, и комай точно тези единични случаи ще се явят в ролята на "лъжичката катран в кацата с мед" на DF, и заради това ще се слуша NOS...
Единственият път към Истинското познание е личния опит.
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.

Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от Nanko Rusev »

Респект Веско :D

Публикувай отговор

Обратно към “Винил”