лампов усилвател

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
kalitin
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: лампов усилвател

#16 Мнение от kalitin »

/Колеги музиката която слушам от типа Clapton,Coverdale,Dire Straits- и т.н.Но слушането на моменти е ненормално.Басът трябва да се възприема с тялото.Все едно съм на концерт.Колоните са правени от мен но по всички правила и без да се ограничавам от към бюджета. Зная ,че тази мощност с лампа няма да я постигна но поне звука ще е още по добър защото съм го слушал./
Chikov, с лампи може да се постигнат големи мощности с прекрасно качество на звука.Въпроса е каква мощност търсиш! А какви ти са колоните? Да не са музикански? :D :) :lol:
Sapere aude - Осмели се да бъдеш умен.

Аватар
chikov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от chikov »

Този усилвател наистина е уникален но предполагам и цената е уникална.Дайте някаква приблизителна цена с тези лампи г81м.

Аватар
chikov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#18 Мнение от chikov »

Малко цени на тези усилватели дайте.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#19 Мнение от DRGeorgiev »

Не мога да ти кажа точно,защото не съм го започнал още.Значи цената само на тази лампа гу81м варира 45-100 ллв.Моят усилвател ако ще го продавам цената ще е около 2000лв.Година и няколко месеца ми беше необходимо да се подготвя финансово за него и много труд,но си струва !!!!Около 2500 лева минимално ще дойде да свирне гу81m но да знаеш че оня дето го показах лъскавия е на цена 50 000 долара,за мене това вече е адска спекула :D

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#20 Мнение от DRGeorgiev »

Но моето мнение да разбереш колко ще струва подобен усилвател тук,има хора които ще го изпипат детаилно и вече са го проиграли като конструиране,отиди в София и го чуй на живо !

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Angel Gekov »

Струва ми се, че усилвател с ГУ 81, с подобаващ за качествата на тази лампа набор от компоненти и съответстващ дизайн (разбирай качествени материали и изработка) трудно може да се постигне на цена под 15 хил. лв., като сериозна част от тази цена ще представляват материали и труд. Разбира се при един по-опростен дизайн може да се реализира значителна икономия.

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Veselin Krachunov »

Макар да съзнавам, че коментарът ми е леко безсмислен от гледна точка на това, да убедят в нещо хората към които е насочен, все пак ще опитам: Това, че някой е направил усилвател със същите или подобни лампи като тези на флагмана на ламповите усилватели Wavac SH-833 (цена - 350 000$) съвсем не означава, че е направил Wavac SH-833... Нещата имат много НИВА на съществуване, съвършенство, въздействие и т.н. Ще се опитам да дам няколко примера:

1) Купувате си китайски часовник - абсолютна реплика на Rolex - външен вид, лъскавиня, орнаментация, верижка, тик-така, на 20 пъти по-ниска цена! Абе всичко му е на 6, само дето... не работи!

2) Една и съща гозба, със същите продукти, ако е сготвена веднъж от световно признат майстор-готвач, и веднъж от средно-статистическа загори-тенджера, дори да си нямате изобщо на представа кой я е готвил, абе все ще усетите някаква разлика (предполагам).

3) Решавам аз, чийто умения със скалпела се свеждат до дисекция на жаба в 5-и клас, да оперирам от апендисит закъсалия ми съсед. Сигурно ще му срежа корема, може и апендикса му да успея да извадя, ще го зашия като коледна пуйка, и дай Боже човекът да има късмета дори да оживее. Но истината е, че с много голяма вероятност, последствията ще са трагични или най-малкото - плачевни...

4) Хващам парче човешка тъкан. Анализирам й елементния състав. Откривам: водород, кислород, въглерод, азот, сяра, фосфор, калций и т.н. в определено съотношение. Самонадеяно решавам да си направя човек - внимателно измервам и смесвам всички тези елементи и - о, чудо! Вместо да се получи човек, ваната експлодира!

Та в този ред на мисли може сериозно да поразсъждаваме дали цените на тези усилватели са толкова спекулативно високи, имайки предвид колко време, знания, опит, експерименти, проби и грешки човек трябва да направи, и въобще еволюционния път който трябва да извърви индивидуално или колективно, за да постигне ниво, съизмеримо с това на въпросното изделие. Независимо, че частите, от които е изградено то са сравнително евтини и достъпни сами по себе си. От друга страна - ако ги няма тези знания и опит, човек рискува нещото, което сътвори, да е много-много далеч от истината, макар и външно да го наподобява, че даже и по някои "измерени параметри". Тогава, ако е достатъчно честен със себе си, се връща и си извървява стъпка по стъпка целия път, който лекомислено се е опитал да прескочи.

Схемите за лампови усилватели със всичките им чалъми и мурафети са отдавна измислени (преди 60-70 години). Няма нищо ново под слънцето. Дори работят много по-надеждно, качествено, чисто и успешно от разновидностите им с разни полупроводникови рационализации... И понеже тази база я има много отдавна, за да се стъпи на нея и да се направи едно наистина качествено изделие се изисква само едно нещо (всъщност включващо в себе си страшно много неща...), и това е - опит! Заложете на него.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#23 Мнение от DRGeorgiev »

Мммдааа.... ама ние ще гоним по-тънка лайсна.За съжаление не сме се родили със златна лъжичка в устата.И с по-малко парични ресурси могат да се постигнат прилични резултати.

Аватар
chikov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#24 Мнение от chikov »

Да не са музикански?

Първо с научете как се пише "музикантски"И второ едва ли ще споря с човек който не е прочел дори един вестник камо ли книга.Израстнал съм наистина като музикант и до ден днешен съм.Ако искаш мога да добавя DJ и накрая професионален електротехник.А колоните ми са мечта за такива като теб.......................................!Нямам намерения да обиждам затова спирам.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Nikolay Kolev »

Е този път просто не мога да не споделя удивлението си от Веселин. Рядко са хора които предават толкова ясно посланията си, по такъв елегантен начин, дори и с прости примери.

chikov не се обиждай съфорумниците искат да ти помогнат, затова те питат на какви колони слушаш. Аз бих те попитал и какъв бюджет би отделил за лампов усилвател.
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
chikov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#26 Мнение от chikov »

Цената определя продавачът но може купувачът да не е на това мнение.

pertu
чете
Обратна връзка:

#27 Мнение от pertu »

Защо ми се струва, че за 2 дни еволирахте от объркан до сприхав потребител ?
Въпросът е резонен, определете си бюджет и стартирайте. Дори си купете лампов усилвател за 300 лева, това ще бъде една първа отправна точка за развитие....

Аватар
chikov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#28 Мнение от chikov »

Тогава започвам да се развивам- ЛЕКА.............................!

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Rumen Suvandjiev »

chikov написа:Колоните са правени от мен но по всички правила и без да се ограничавам от към бюджета
chikov написа:Паднете на земята въпроса ми беше напълно земен.
Аз точно затова дадох бюджета като едно от изискванията.
Не получих и конкретна информация за озвучителните тела - тип конструкция, чувствителност.
Разполагайки с тази информация веднага мога да дам отговор изпълним ли е (от мен лично) такъв проект или ще дам съвет засега да не се залавяте с лампи.
pertu написа:Дори си купете лампов усилвател за 300 лева, това ще бъде една първа отправна точка за развитие....
Това е най-лесният начин човек веднъж завинаги да се разочарова от ламповата техника. Ако разполагах само с 300 лева за усилвател и нямах възможност да си направя сам, никога не бих си купил лампов. Особено пък китайски.
DRGeorgiev написа:Около 2500 лева минимално ще дойде да свирне гу81m
Може и по-евтино да засвири. Аз мога да я накарам да свирне за 5 лева. Купуваме за тези пари една дефектна ГУ81М, взимаме един молив и с него започваме да я почукваме в ритъм. Може и да си припяваме.
А ако искаме да сме по-сериозни, 2500 лева няма да ни стигнат само за частите на захранването и то без никакви екстри като сребърни намотки на трансформаторите или окабеляване.

Аватар
kalitin
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#30 Мнение от kalitin »

chikov написа:Да не са музикански?

Първо с научете как се пише "музикантски"И второ едва ли ще споря с човек който не е прочел дори един вестник камо ли книга.Израстнал съм наистина като музикант и до ден днешен съм.Ако искаш мога да добавя DJ и накрая професионален електротехник.А колоните ми са мечта за такива като теб.......................................!Нямам намерения да обиждам затова спирам.
Ти си един нереализиран палячо! Използвам този израз,който научих от Г-н Иван Рачев и не можах да се стърпя да не го използвам. Просто те охарактезира на 100%.Върни се там, откъдето си изпълзял! :mrgreen:
Sapere aude - Осмели се да бъдеш умен.

Заключено

Обратно към “Лампови усилватели”