На моят евтин DAEWOO в колата, разликата между радио и CD е ушеизвадна, като се усеща разлика и между радиостанциите.
Не знам как вие преценявате музиката по Хоризонт, след като там говорят по 30 минути и пускат между сесиите по половин парче

Мисля, че и на евтина уедба се усеща разликата.
Може би питащият намира звука на радиото за по-качествен, затова му се струва така.
Не знам дали обърнахте внимание, но някой спомена, че се използват компресори на входа на предавателите.
Не на всички е така, защото съм имал удоволствието да работя в радиостанция, но е вярно по принцип.
Освен това съм имал удоволствието да експериментирам с компресори, които сме правили с изследователска цел за обработка на единични инструменти и комплексен сигнал. Използвахме най-скъпите VCA-та на AD, които можехме да си позволим пнякъде в далечната 95-6 година.
Резултатите бяха много интересни и ако човек не си е правил такива експерименти може да прецени компресираният с високо отношение и при нисък трешхолд звук, като "много по-качествен" например.
Личното ми мнение е, че поради основният принцип и цел на компресора - да изравнява нивата на сигнала, който постъпва на входа му, той изважда на преден план звуци в композицията, които са много по-тихи. Много добре се усеща влиянието на компресора върху говор/глас - особено на зле записан. Създава усещане за повишаване на разбираемостта - там наистина компресора върши работа, защото не работи с най-комплексния възможен сигнал.
Така може да е решил музиканта, който е правил композицията.
А когато сплескаш зловещо едно парче, започва да звучи напрегнато и с много звуци в него - съответно и нивата на шума се вдигат, но цялостното усещане е за много повече чуваеми "детайли" в парчето.