Ами аз имам 4 системи с различни колони и тунери, слушам радио и в колата, даже имам наблюдения над 3 различни авто системи, за съжаление и трите са Пионер - две фабрични и едно сд DEH-5700, всичките са малко над средното ниво.
Тунерите са ми ЧасПром, Ямаха ТХ-497, Ямаха RX-497, Пионер - VSX-417 + трите авто радио/сд-та...
CD-тата са Ямаха - 993, ДВД Пионер - 600, ДВД Пионер - 400 и компютър...
Колоните и усилвателите не са важни, защото са константа.
Едно и също навсякъде

- радиото има някакъв въздух, по-прозрачно е... абе предполагам се сещате.
Ямахата - 993 може да не е върха на сладоледа, но колкото да набие тунер би трябвало да може... сд-то Ямаха е заедно с тунера ТХ-497, който е с бая празна кутия горкия. Радиото няма динамиката на хубавия плеър, но въпреки това се справя по-добре.
Слушал съм сд с външен дак съпоставено с тунер Кенуд (някакъв аналогов и много стар) - тунера бие, слушал съм при Хараланов и по някое време го накарах да пусне радио просто! Последно оня ден ходих да слушам лампов ресивър в орката... ми хем, че е маза там, ламповия тунер звучеше по-добре от сд Маранц

хем на маранца му нагласихме нивото на изхода точно да се равнява на нивото на тунерапри еднакво положение на потенциометъра, за да отхвърлим възможността за клипинг или компресия във входа...
Само за справка не по темата:
Пуснахме една много хубава малко слушана моя стара оригинална касета на Хулио Иглесиас... Дека звучеше малко по-като радиото...
Ко прайм ся?
Един и същ експеримент се повтаря на 10 системи

или аз съм извратен (не е изключено

) или има нещо вярно в твърдението...