Поне моят идеал е усилвател само с лампи, трансформатори/дросели и батерии - без никакви други пасивни елементи
Стигне ли се до там, в една верига за пренос на аудио сигнал, кондензатора да се зарежда и разрежда осезаемо, то това означава единствено, че не е разчетен както трябва. За лентата която се пренася, в долния край(ниски честоти), X=1/(2πfC) трябва да има минимална стойност.Kiril Kirilov написа:Не, най-важното за кондензатор, използван в аудиото е бързината с която може да се зарежда и да се разрежда, както и възможността му да се зарежда и разрежда линейно в целия диапазон и в условията, при които се използва.VALMIG21 написа:...
Тока на утечка!...Ако се задълбаваме в такива подробности,може да ни убегне важното!!!
Цялото мерене не върши работа, ако не го "изслушаш" накрая!
Това е начина съгласен съм !!! Пробваш и толкова.Ivan Rachev написа:истината е , че АБСОЛЮТНО НИКОЙ не може да ти каже докато не ги сложиш и чуеш
, и ако имаш възможност си ги вземи рязко и пробвай , пари за аудио спестяват само тези които не разбират или ги нямат , просто наистина си ги вземи от Jensen .
И става ли ти ясно от фигура 7 как звучи кондензатора, който мислиш да монтираш в схемата? Въпроса ми е сериозен! Не ме интересува модела с разпределени параментри!!!Joro_S написа:
......
Тук става ясно - FIGURE 7.
И на мен ми е любопитно да разбера как мислиKiril Kirilov написа:...
OK!Stanislav Bratanov написа:Дидо, дай стойността на резистора който е след кондензатора(К73-16) към маса(на снимката е точно над един червен проводник)
Към края на месеца мога да ти оставя 10-на вида кондензатори за проби.
Струва ми се, че не съм дал повод, да се мисли, че от фигура 7, по очевиден начин може да се прави извод "как звучи кондензатора", просто писах за ефект, с който повечето са запознати.Kiril Kirilov написа:И става ли ти ясно от фигура 7 как звучи кондензатора, който мислиш да монтираш в схемата? Въпроса ми е сериозен! . . . . .Joro_S написа:
......
Тук става ясно - FIGURE 7.
Kiril Kirilov написа:Joro_S написа:. . . . .
И ти на базата на тези сметки ли избираш компоненти?
И ако слушането покаже друго какво правиш?
На практика всички кондензатори свързани серийно на сигналния път са прехвърлящи и целта на поставянето им е винаги една-да декуплират възли или устройства по постоянен ток (независимо дали става въпрос за 300 или 3 волта функцията е една и съща).VALMIG21 написа:Точно това наистина не ми е ясно?!Нали темата е за прехвърлящи кондензатори?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта