6С33С-В "Woodworms"

Ако знаеш какво искаш!
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Пуш-пул с ГУ-50

#46 Мнение от DRGeorgiev »

Успех със начинанието,и да публикуваш още снимки да видим как се движат нещатата.
А пък мнението на човека за тонкоректори за мен е недопустимо при сериозните аудиофилски среди!

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#47 Мнение от Marian Lozev »

Мерси , И на теб също. :idea:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#48 Мнение от DRGeorgiev »

Мерси подобно !

Аватар
VALMIG21
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#49 Мнение от VALMIG21 »

Абе излиза,че в България аудиофилите се появиха когато изчезнаха тонкоректорите,само дето бива да ме светнете 2003г. ли се случи това или след това.Откога излезе тази мода да се слуша само крайното стапало.И в моя усилвател има крайно стъпало.Голям проблем ли е,че има и предусилвател с по едно двойно триодче? :D

Освен като взема да се взема сериозно на аудиофил, го изключвам.Включвам го само когато съм лаик.
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив

0898735435

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#50 Мнение от Nanko Rusev »

На никой друг освен теб (и може би семейството ти) не му е проблем какво има в и как свири твоята система. Прави каквото си искаш и слушай каквото си искаш. Само че когато една група хора ти кажат, че (за тях) това не е правилно, не ги обиждай.

Аватар
Стефан
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#51 Мнение от Стефан »

Нанко, да не би да слушаш запис, без в него да са използвани каквито и да е тонкорекции?
Валери, зарежи тая работа с тонкоректора, наистина няма смисъл, появяват се неприятни фазови изкривявания, а и се отдалечаваме от истината.
Някой правят, а другите, който не могат, дават съвети, как да стане!

Аватар
VALMIG21
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#52 Мнение от VALMIG21 »

Напълно съм съгласен.Затова го изключвам.

Нанко извинявам се,не съм искал да обидя никой.
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив

0898735435

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#53 Мнение от Nanko Rusev »

И аз ти се извинявам ако си се обидил.
Целта на сайта е да увеличи аудио културата в България, тук повечето сме стигнали до една и съща концепция, няма лошо да има хора с други, но не да ги натрапват. Приемам, че е било недоразумение.

Стефане, абсолютно си прав. Само леко изпускаш, че аз аудио системата си я слушам, а не правя записи :st

Аватар
Стефан
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#54 Мнение от Стефан »

Я ми прочети поста пак Нанко! :st Къде съм писал че правиш записи? Просто ти казах че голямата част от музиката която слушаме е минала през тонкоректори! Но този в нашата система, може да бъде фатален/за това се пропуска/!
Някой правят, а другите, който не могат, дават съвети, как да стане!

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#55 Мнение от DRGeorgiev »

Аз така знам от моя възпитател Gygar който е музикант(бас китарист)професионално работел преди години,че тонрежисйорът който стои зад пулта си е свършил работата и не е необходимо да се правя на по-умен от него, като при прослушване през домашната уредба да вкарвам тонкорекций и други разни,въпрос е вече дали човек има достатъчно добра хайфи апаратура и носители за да може пълноценно поне малко да се доближи до това което е свършил човека зад пулта,притежавал съм разни хайфи мосфетови крайни стъпала на които на времето са се водили що годе във висок клас и в момента когато им включа предусилванията им и всичко става много кофти, и всичкото това което написах не искам да засягам нечие мнение,неможе да се скапва каквото и да е стъпало с тонкоректори ти тогава не слушаш реалния саунд и квалитета отива надолу,защото някои хора го искараха като мода да се слуша на директ от 2003,аз навремето също се чудех как слушат без корекции,но тагава и представа съм си нямал за какво става въпрос.Поздрави към всички! :)

kygar
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#56 Мнение от kygar »

VALMIG21 написа:Бях се отказал,но ме предизвикваш.Тонрежисьори,еквалайзери,(аналайзер ти ще ми обясниш какво е,аз не знам) има при концерти на симфонични оркестри,ако ще го записват на двд или сд.И добрия запис без да съм специалист,вероятно иска доста майсторлък.Младите момчета изобщо не ги подценявам,не знам какво си разбрал,аз се чувствам един от тях,обединява ни увлечението по ламповата техника.За материалните възможности ще ти кажа,че и аз не съм бедняк,но заради спорта си изработвам сам всичко което може да бъде изработено.Кефът е по голям.Единственото което исках да покажа(но май не се получи),понеже темата е бъдещ усилвател,че има възможности за проява на творческо мислене и осъществяване на какви ли не хрумвания.Нали затова всяка от тези изработки е уникална и това и е ценното.
Виждам,че не си ме разбрал.При симфонични концерти се слуша звука,които идва от акустичните инструменти на живо.Единствено е важна акустиката на залата и диригента,който ръководи оркестъра.А ако концерта се записва,то тези,които го записват,са поставили само микрофони при оркестъра и се намират извън залата.Звука,който идва от микроф. вече се обработва с пултове и т.н и т.н.За записа си прав-иска се майсторлък и то какъв!!!! Аналайзера е---погледни в интернет. Поздрави!

Аватар
ivodjima
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#57 Мнение от ivodjima »

Слушал съм и крайни стъпала-ужасни,ако не ги коректираш направо ще се мъчиш със звука не че пак няма да го направиш.

Аватар
VALMIG21
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#58 Мнение от VALMIG21 »

Абе всичко разбирам.Румен,когото уважавам много, се пошегува,че при концерт на живо никой от последните редове не е поискал loudness,понеже там се чува по тихо.Аз му върнах шегата,че затова пък местата отпред са по-скъпи.Бих много дискутирал темата,но не искам да се превръщам в натрапник.

И много спорна и добра работа на Мариан!

Сега отговарям на моя приятел ivodjima:
с корекциите когато ги използувам,отстранявам дефектите на източника(доколкото е възможно)
инж.Валери Павлов
гр.Пловдив

0898735435

Аватар
ivodjima
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#59 Мнение от ivodjima »

Скоро ще чуя на живо.Поздрави

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#60 Мнение от Stefan Stefanov »

VALMIG21 написа: с корекциите когато ги използувам,отстранявам дефектите на източника(доколкото е възможно)
Така само замазваш дефектите с други!
Но нека не пълним темата с офтопик, има си FlameWars, направете "За и против тонкоректора"!

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”