Привет на всички съфорумци.
Тези дни се захванах с една май доста трудна задача - да монтирам въпросните Visaton frs8m така, че да са пред пътниците на задната седалка. Колата е Мазда 626 GE... Местата които съм им отредил след дълго мислене са нишите между колонките (между предни и задни врати) и предните седалки. Разстоянието там между горния край на седалките и гредите е 10 сантиметра и плавно се стеснява надолу. Вече съм започнал изработката на кутии с доста изчанчена

форма, така че горе където има 10 сантиметра разстояние да се монтират говорителите насочени към пътниците. Именно там формата на кутията ще е малко сложна. В момента изработвам от епоксидна смола стената, която ще е към гредата и също трябва да е леко извита. Тук искам да попитам колко горе долу трябва да е дебелината на стените изработени от смола? За сега основата ми е плат "панама" (стъкломата в бриколаж ми се видя скъп) След като зае формата на пластмасовата кора, с която е облечена гредата нанесох още един слой смола смесена с много ситни тървесни частици. Днес ми дадоха сериозно количество стъкломат и сега ще направя няколко слоя с него. Сигурно някои от стъпките, които съм направил по работата със смолата не са правилни (може би добавката на талаш), но...това е първият ми опит за такава кутия.
Зимнината влезе в употреба още от сега