А ти колко си приготвил?

Всъщност , няма значение, можем да ти ги вземем всичките!

Ех, какви жени имат някои хора...PeterP написа:Не знам, братле! Не съм я плащал, подарък ми е от жената!p_queensgod написа:Изглежда страхотно!
Може ли да споделиш колко ти излезе всичко това?
Аааа, абе питай Румен и Владо – може би те могат и да те ориентират.......![]()
![]()
...поздравления за придобивката!, но тук съм меко казано съгласен с горния цитат,... доста куртоазно ти го е намекнал...!!!...тази конструкция със сигурност "свири"...виждал съм как около 300 кг метален плот при докосване с пръст разиграва лазери!!!...категорично тези тела трябва да са отделно, въпреки че и тогава "разсвирват" останалото, но пак е по-добре....Smile респект за нестандартният подход , хубаво е добре да се отделят субчетата от общата конструкция ако не искаш и тя да свири Wink
Te СА отделно.sabat написа:категорично тези тела трябва да са отделно, въпреки че и тогава "разсвирват" останалото, но пак е по-добре....
Rumen Suvandjiev написа:Те са разположени в ансамбъл с шкафа на апаратурата, като оптично са неделима част от него, но в действителност са отделени с разстояние от 5mm от плота и стените. Шкафът и кутиите, разбира се, са дело на Владо.
Хубаво е човек да обосновава заключенията си.sabat написа: .... ок!...този шкаф "свири" сериозно според мен ...но нямам претенции за познания по акустика
...и какво е направил този човек с 5 милиметровия въздушен слой , за което ние лаиците не сме чували?!!!...въпроса ми е реторичен разбира се...!...спрял го е да трепти ли!?...на този сайт има хора, които много по-добре от мен разбират от трептения, нека те да кажат нещо...Rumen Suvandjiev
МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2009 11:50 pm Заглавие:
sabat написа:
.... ок!...този шкаф "свири" сериозно според мен ...но нямам претенции за познания по акустика
Хубаво е човек да обосновава заключенията си.
А ако няма познания, просто да не коментира.
Човекът, който е направил шкафа и кутиите на озвучителните тела има сериозен опит с конструирането и изработката на озвучителни тела от рупорен тип. Можеш да бъдеш сигурен, че е взел всички мерки конструкцията на въпросния шкаф да бъде достатъчно устойчива на вибрации, каквито всъщност няма откъде да получи (освен от пода, но това важи за всички останали мебели в стаята), при положение, че не контактува дори в една точка с басовите агрегати.
Абе аз по принцип съм търпелив, докато не започне да ми намирисва на заяжданеIvan Rachev написа:...дам прав си и един такъв се опита да ти обясни .sabat написа:...на този сайт има хора, които много по-добре от мен разбират от трептения, нека те да кажат нещо...
Ще се направя, че не съм доловил сарказъм. Човек, който вече е похарчил сериозни средства за аудио система, не бива да бъде лаик и основният му източник на информация да са рекламните проспекти и сладките приказки на търговците.sabat написа: ...и какво е направил този човек с 5 милиметровия въздушен слой , за което ние лаиците не сме чували?!!!...въпроса ми е реторичен разбира се...!...спрял го е да трепти ли!?...
...в това което питахЩе се направя, че не съм доловил сарказъм. Човек, който вече е похарчил сериозни средства за аудио система, не бива да бъде лаик и основният му източник на информация да са рекламните проспекти и сладките приказки на търговците.
Трептенията се разпространяват във всяка среда, с изключения на вакуума. С отдалечаване от източника, всяко трептение затихва с определен, специфичен за материала, декремент.
Всяко озвучително тяло излъчва два вида трептения - полезни и нежелани. Полезните трептения се пораждат от движението на мембраните на високоговорителите и създават звукова вълна (което всъщност е предназначението на тонколоните). Наред с това обаче трептят и стените на озвучителното тяло, при това със специфичен спектър и внасят повече или по-малко доловими призвуци в музикалната програма, която слушаме.
......
Върху тази конструкция всъщност стои телевизор и може би някоя декоративна ваза.sabat написа: ти ще си сложиш ли грамофона и оптиката на тази конструкция?......
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 гост