Etheraudio GM70 Single Ended Vacuum Tube Amplifier
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Etheraudio GM70 Single Ended Vacuum Tube Amplifier
А каква ти е целта?
Исках мощен качествен лампов усилвател.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
мощност
Можеш да извадиш колкото искаш от тази лампа.
Усилвателят, показан по-горе е направен толкова вата, защото така свири най-добре.
Твоето възприятие за "качествен" може да е достатъчно да направиш "бутни-дръпни" усилвател с тази лампа с много повече ватове...
Усилвателят, показан по-горе е направен толкова вата, защото така свири най-добре.
Твоето възприятие за "качествен" може да е достатъчно да направиш "бутни-дръпни" усилвател с тази лампа с много повече ватове...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За качество ми стигат 14-16 килохерца.Тъсих в форума не мога да намеря схема с тази лампа макар и еднотактен усилвател.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако това е критерия ти за качество, нямаш никакви проблемиKAMOHA написа:За качество ми стигат 14-16 килохерца.Тъсих в форума не мога да намеря схема с тази лампа макар и еднотактен усилвател.

Самата лампа е далече над тоя критерий.
Схеми във форума няма по една проста причина: Много е трудно да подкараш нещо над 1000 волта и още повече - много е опасно.
Ако търсиш трянсформатор за нея - можеш да се обадиш на Аспарух: 0887960009. Сигурен съм, че ще ти начертае схема на усилвател, едно или двутактов...
Но ще бъде голямо предизвикателство да го пуснеш сам, ако не си много опитен. Не е най-големия проблем гърмежи и опасни напрежения - може да се заиграеш много и без резултат с брумовете...
Не това не ми е критерия за качество просто под 150-200херца и над 16500 килохерца не чувам.Не ставам за прослушване на качествени усилватели,но имам мерак да чуя такова нещо на живо. Да трудно се работи с такива волтове. В момента се мъча с едно стъпало на 1800V с лампи ГК-71 и ще търся 2бр в паралел ГУ-81 при 2.500 -3.000 волта анодно.Благодаря за телефона.
Не не се шегувам говоря сериозно,а като капак не чувам точно и 3000 херца. Имам чувството като да съм объркал форума.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Как определи какво чуваш и какво не? Нали не генерираш честоти на някоя скапана система
Под 200 и точно 3000 да не чуваш ...

Малко кофти, че се включвам с off topic, но преди чувах... След един грип, който ме "удари" в ушите и няколко месеца бях напълно глух сега не чувам добре - слухът ми се възстанови до някъде, но не до това ниво, което беше преди.Nanko Rusev написа:Как определи какво чуваш и какво не? Нали не генерираш честоти на някоя скапана системаПод 200 и точно 3000 да не чуваш ...
Възможно е и КАМОНА да е преживял нещо такова...
Поздрави!
Атанас
Не тестваха ме в болницата.В момента съм със цифров слухов апарат /настройва се честотно на компютър/.А за техниката хубав дизаин.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Наистина неприятно.
Според мен няма смисъл да се захващаш с такъв проект.
В момента качеството на слуха ти се определя от качеството на слуховото апаратче.
Дано да може да се излекуваш, искрено ти пожелавам да е по-скоро!
Слухът се възстановява много бавно.
През този период не се опитвай да му "помагаш" с повече мощност от уредбата или честотни корекции.
Според мен няма смисъл да се захващаш с такъв проект.
В момента качеството на слуха ти се определя от качеството на слуховото апаратче.
Дано да може да се излекуваш, искрено ти пожелавам да е по-скоро!
Tърпение!hacko3 написа: След един грип, който ме "удари" в ушите и няколко месеца бях напълно глух сега не чувам добре - слухът ми се възстанови до някъде, но не до това ниво, което беше преди.
Слухът се възстановява много бавно.
През този период не се опитвай да му "помагаш" с повече мощност от уредбата или честотни корекции.
- Angel Gekov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: