Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#646 Мнение от viv »

Не знам защо, но половината от линковете в www.rife.hit.bg не работят.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#647 Мнение от VITAN »

edliny написа:Не знам защо, но половината от линковете в www.rife.hit.bg не работят.
VITAN написа:www.rife.hit.bg + малко техническа компетентност + малко интелигентност.
Всичко работи, но вероятно не по начина по който предполагаш.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#648 Мнение от VITAN »

Не съм вярвал, че трябва да пиша указание към сайта си www.rife.hit.bg , но щом някой се е научил да пише по форуми, а не е усвоил номерата в Нет-а >> явно се налага.
Линк:
СТАТИЯ. Ако си на прозорец: Кой е д-р Роял Реймънд Райф? и натиснеш СТАТИЯ естествено не става нищо. Но, ако си на прозорец с друго съдържание - връща те към началото: Кой е д-р Роял Реймънд Райф? - статията на Надя Димитрова. Тя до колкото разбрах е журналист и от нея не може да се очаква да не сгреши в такава сложна материя. Статията е нейната, но с 3-4 корекции на важни грешки. Например: "......ако й бъде повлияно с определена електромагнитна честота". Няма нищо електромагнитно и който е копирал 1:1 статията, и я разпространява в Интернет, разпространява..... заблуда. Смея да твърдя, че на www.rife.hit.bg версията на статията няма грешки.

Документален филм за д-р Райф. Отваря се прозорец с 3 филма (в момента са 3) и се търси този за Райф. Името на файла е свързано с електромагнетизъм, но съдържанието на филма му говори обратното - само еднополярни импулси.

Субтитри към филма. При кликване се отваря прозорец за запис на РС-то. Записва се файла и се разархивира до субтитрите към филма.

История на честотните инструменти на д-р Райф. Единствено тук може да стане засечка. Файла е на друг сървър и е много голям - трябва да се чака, за да се отвори. И да има инсталирана на компютъра програма за четене на PDF формат.

Честотите използвани в клиниката на д-р Райф през 1934г. Отварят се честотите, но трябва да има на компютъра инсталирана програма, отваряща файлове в PDF формат. Верни са само тези честоти, подчертани с дебела червена черта. Защо само те? Виж горния линк.

Алтернативи. Без коментар.
Последно промяна от VITAN на Пет Апр 24, 2009 3:18 pm, променено общо 1 път.

Dimitarkn

#649 Мнение от Dimitarkn »

Това е схемата - допълнение към синтезатора. Съставена е от Широколентов усилвател с LM7171, който поддържа равномерна АЧХ в целия честотен обхват. Синусоидата в изхода му е с перфектна форма и амплитуда от 10 V за целия обхват, като може да се регулира направо от генератора. Тази синусуида е еднополярна /няма разделителен кондензатор в изхода/- може също да се използва за зепване. След това е свързан компаратора отново изграден със същия ОУ осигуряващ идеална правоъгълна форма на сигнала благодарение на високата си скорост 4100 V/uS. Аз лично съм го измерил до 1 MHz защото осцилоскопа ми е любителски руски и над тези честоти изкривява правоъгълника. Посредством потенциометъра се регулира захранването на компаратора, а от там и напрежението в изхода, което пък от своя страна - токът през тялото. Това е необходимо при ниските честоти до 10 KHz при които има по-осезателно усещане. И накрая съм поставил и един генератор на ток, който с така подбраните елементи осигурява максимален ток в изхода си до 40 mA с цел да се предотврати евентуално повреждане на Операционните усилватели при евентуално късо съединение в изхода. При късо съединение в изхода с електродите токът ще се ограничи а захранващото напрежение ще се срине. В изхода след танталовия кондензатор е свързан Шотки диод, който ще обере отрицателния пик. Схемата е елементарна, но за сметка на това с добри параметри, които с транзисторни стъпала е почти невъзможно да се постигне от гледна точка на АЧХ, самовъзбуждане, регулиране нивото на изхода без да се променя формата и коефициента на запълване на сигнала /най-вече за високите честоти/. Така направения генератор се превръща и в един много добър лабораторен уред със сериозни параметри.
Изображение

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#650 Мнение от Gogo55 »

витане,имам чувството че ти не знаеш азбуката а се опитваш да пишеш поезия:),сериозните хора като дидо и мушморок пишат по малко но дават много инфо с практични схеми.Ако и ти почнеш така може би ще има напредък и с лампата на раиф,иначе приказки в стил жълт вестник от рода на че видите ли лампата на раиф лекува всичко с пет честоти които си дал в твоя саит до никъде няма да доведат,още по малко когато са съпроводени с намеци за "високоплатени" консултански услуги.

dumpera

#651 Мнение от dumpera »

Витане, както казват в един лаф. А твойта е точно такава работа - "Искам, кажем, можем, думам". Ако искаш нещо да споделиш, дай линка да прочетем какво са написали, а не ти да ни го обясняваш и то както ти си го разбрал. Защото от тези размисли по - горе с формулите ми се струва , че са съчинение по картинка.

P.S.

@edliny

Въпрос към Misho88:
Каква е тази антена , която ще излъчва 11 MHZ и ще въздейства на биологични обекти и да прониква в дълбочина? И да има достатъчно мощност.

Според мен щом е опрял до лампа, явно на него му е трябвала дължина на вълната доста по-малка. Тоест може би е лекувал със "светлина". Дали е "Инфра", "Утравиолет", "Ренген" или "Видима" незнам. Но ако толкова е искал да облъчва тялото с Ел.полета, нормално е било да слага пациентите м/у два електрода например.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#652 Мнение от VITAN »

Поет, де пише поезия с грешки? 18V минават през резистор и 2 биполярни транзистора и пак остават 18V :) Правите, хващате 2-те жици на запъра, 70MHz на входа и мерите... Различима форма на сигнал за 70MHz - през крив макарон. За този конкретен дизайн. Новите хора във форума работят със същия размах както изчезналите(?) стари.

Направих си труда да видя из Нет-а кой кой е в сладкия бизнес със запъри. Някои подозрения ми се потвърдиха, а някои неща разбрах защо се получават (или не се получават). Често се прави реклама, използвайки технологията д-р Райф и/или слагайки равенство между Райф и Кларк (нещата са несъпоставими като краен резултат)! Накрая се предлага запър. Явно истинската Райф технология ви пречи, за да работите в същия дух и тук. Няма застраховка, но лукавия прибира в свое време своите си.
Misho88 написа:Но ако толкова е искал да облъчва тялото с Ел.полета, нормално е било да слага пациентите м/у два електрода например.
Объркал е рейса пича. Вкарал се е в такъв филм... Вместо да гризе вафли както в рекламата, той е трошил яки пари за кварцова лампа с платинени електроди! А е имал микроскоп да гледа какво става, гения му с гений. Какво ли не е опитвал, па то било лесно! Факт е, че първо с антени е почнал, ма що се е отказал?
Misho88 написа: Тоест може би е лекувал със "светлина". Дали е "Инфра", "Утравиолет", "Ренген" или "Видима" незнам.
Има достатъчно оригинални свидетелства в Нет-а и ако си искал да разбереш, щял си да го разбереш. Като не можеш да плуваш в плитки води или те мързи, къде се бухаш надълбоко? Естествено, че не искам да давам повече, отколкото съм дал. Ако съм искал, щял съм да го направя и без да ме "подсещат". A aко мислиш, че в творенията на Нобелов лауреат по физика ще откриеш някаква методика за изчисление на нещо конкретно - лъжеш се.

До сега не съм срещнал нещо, което да ме кара да мисля дори за частична ревизия на гения на д-р Райф. Ревизорите да се оправят сами :!: Слабо ме вълнува дали някой ми вярва или не. Даже ако априори не ми вярва, за мен е по-добре. Да си стои на неговия бряг на завет, че тук духа вятър. Рубикон е малка, но буйна река - току виж станал някой сакатлък.

Dimitarkn

#653 Мнение от Dimitarkn »

Господин всезнаещ, ерудит, най-най, учасник във всички форуми с "най-компетентното" мнение!

Как си можал да си помислиш, че не бих могъл да изчисля колко ще е напрежението в изхода на емитерния повторител, колко ще е падът върху резистора и първия транзистор/токовия ограничител/. Ясно е, че изходното напрежение не може да е колкото входното, но аз не съм акцентирал точно върху това, имайки впредвид, че начертах схемата набързо с програмата. На второ място ще ти кажа, че при два последователно вързани заредени акумулатора от 12 V и 6 V напрежението е повече от 19 V така,че тази разлика компенсира пада. Напрежението ще започне да пада с разреждане на акумулаторите. Но не в това е въпросът тук, а в това, че ти за сетен път показа колко си дребнав, какъв типичен индивидуалист си. Критикуваш всички участници във форумите, всяко мнение, сякъш сме на състезание или ще си мерим мускулите да не казвам нещо друго. Не е ли за това форума, да обменяме опит и идеи, да създадем нещо като екип от хора които не се познават за да постигнат някаква цел, всеки да си каже мнението по въпроса па макар и да греши. Ама не, ще те цитирам:
- И сам войнът е войн.
В началото ти се възхищавах, като разбрах че си провел пълно класическо гладуване, защото за това се иска не само воля, а изклячителна воля, но да ти кажа честно, при теб то не си е свършило докрай работата, не си успял да промениш полевата форма - източника на всички беди. Вместо да се научиш на самокритика и самоусмиване, ти критикуваш всички останали, искаш да ни покажеш колко много знаеш ти и колко малко всеки друг. На теория много ги разбираш нещата, но така и не срещнах твое практическо решение, дори и във форумите на "Свободната енергия". Всичко което си чел за Електрическите лъчи Скаларните вълни, това е само една теория и то не твоя, и то недоказана, или може би вече си я доказал :lol: . Не мога да ти се начудя що за екземпляр си, в един пост да отправяш критика към няколко персони? В крайна сметка всички тук сме аматьори що се отнася до темата Райф. Какво повече можеш да знаеш ти без микроскопа на Райф, как ще докажеш, че всичко това е истина без да надблюдаваш как умират микроорганизмите. Що за аругантно поведение ?
И..... какво е това Райф технологията ни пречела, и какъв е този ЛУКАВ - а бе ти с дявола ли ни оприличаваш?

На всички останали ще кажа, че схемата работи много добре на моя генератор, и ако се спазват точно стойностите на елементите няма да се нуждае от никаква настройка.

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#654 Мнение от Gogo55 »

Мушморок,щом схемата ти върви идеално и не иска настройки, би ли дал и платката, за да я налепя тези дни?Ако може и една снимка от осцилоскопа при честота над 10МХц където да се вижда и амплитудата колко е.

Dimitarkn

#655 Мнение от Dimitarkn »

Гого55, бих ти дал с удоволствие платката, но тя първоначално бе направена за по-друга схема, като формирователя на правоъгълното напрежение беше с транзистори и имаше и един преобразувател за отрицателно напрежение за захранване на операционния усилвател, тригер на Шмид с 47132 и т.н., но в последствие сложих втория ОУ-компаратора, бях недоволен от формата на правоъгълника, та платката ми е малко не като това на схемата и е SMD вариант - бих ти я изпратил но ще се ориентираш трудно поради гореизложените причини. Ако все пак настояваш ще ти пратя това което беше първоначално във PSB и Sch файл на Protel. Това което е на схемата е крайната доработка.
Снимка ще направя през почивните дни, но предупреждавам, че осцилоскопът ми е до 5 MHz и от тази честота на горе не измерва точно амплитудата, но така или иначе ще е няколко волта макар и грешно показание, като за честоти влизащи в обхвата му амлитудата му е 10 волта. Така или иначе ОУ усилва до 20 000 пъти - 85dB. Бих ти показал 10 MHz правоъгълен сигнал с голяма амплитуда но с не добра форма заради осцилоскопа. Всъщност 10 MHz за този ОУ на са проблем.

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#656 Мнение от Gogo55 »

добре може ли да дадеш една снимка от осцилоскопа при 1МХц и максимална амплитуда?

Dimitarkn

#657 Мнение от Dimitarkn »

Утре /събота/ ще направя няколко снимки и ще ги пусна във форума.

Dimitarkn

#658 Мнение от Dimitarkn »

Не зная дали ще се вижда добре но тази първа снимка е с честота 1 MHz
Осцилоскопа в хоризонтал е с 10 деления , а по вертикал 8. Нивото е поставено на 2 V на деление, а развивката на 0,2 uS на деление.
Изображение
Вижда се амплитуда от 2х6=12 V и 5х0,2uS=1uS
На втората снимка е правоъгълника с амплитуда от 16 V.
Изображение

Следващата снимка е на 7 MHz с амплитуда от 3,5х2=7 V. Горе на генератора се вижда честотата.
Изображение

И накрая е измерено и 10 MHz, като тук амплитудата е 3 V, развивката е на 0,1 uS но както вече предупредих този осцилоскоп е до 5 MHz и амплитудата е нереалистична, както и формата на правоъгалния сигнал - вижда се че не е идеална. Който има по добър осцилоскоп ще направи по-реални измервания.

Изображение

Считам, че с това техническото разследване относно истинноста на усилвателя за приключено.

Dimitarkn

#660 Мнение от Dimitarkn »

Да направиш сам в любителски условия продукт последна дума на техниката, който е бил разработван от екип с бюджет - не ти ли се струва нереалистично.

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”