Порестата структура на човешката кожа е нещо много по-различно от структурата на винилаВ аптеките се продава едно мазило за лице, което като изсъхне става на "гума" служи за дълбоко почистване на порите на лицето.
Почистване на грамофонни плочи чрез... лепило за дърво
- jsc
- чете и пита

- Обратна връзка:
- Nikola Krivorov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Личният ми опит ( само с прежалени плочи обаче) е, че върши доста добра работа, а както каза Симонов - внимавайте с малките капки около лейбъла, аз там оставям по-дебела лента. Лепилото е същото - Хенкел Момент за дърво.
Има хора, които слагат радиално разни хартиени ленти за по-лесно отлепване и какво ли не, конци-монци, проблем съм имал само с оставено по-дълго лепило или твърде тънко лепило - започва да се чупи, буквално, и после наистина остават парченца по плочата. Спасявам се с ново голямо петно лепило отгоре, вдига и предното и всичко.
Има хора, които слагат радиално разни хартиени ленти за по-лесно отлепване и какво ли не, конци-монци, проблем съм имал само с оставено по-дълго лепило или твърде тънко лепило - започва да се чупи, буквално, и после наистина остават парченца по плочата. Спасявам се с ново голямо петно лепило отгоре, вдига и предното и всичко.
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
маска
Питах сестрами за съответното козметично средство, нарича се "отлепяща се маска за лице" или поне за това трябва да се попита в аптеката или козметичния магазин.Rumen Suvandjiev написа: Все пак дай названието на това мазило, може пък да се окчже сполучливо...
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: маска
Ще го пробваме, защо не.Cvetomir написа:Питах сестрами за съответното козметично сресдство, нарича се "отлепяща се маска за лице" или поне за това трябва да се попита в аптеката и ли козметичния магазин.
Аз се размислих по въпроса какво по принцип трябва да бъде веществото, за да върши работа в случая.
1. Да може да се отлепва лесно от винила.
2. Да съхне бавно, за да има време да проникне дълбоко в браздите
3. Да не оставя следи по повърхността след махане
4. Да не взаимодейства по никакъв начин с винила
Във всички случаи идеята с нанасяне на филм ми се струва по-добра от миене с всякакви чистещи препарати заради принципа си на действие.
- Simon
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: маска
Като се добави вакуума и възможноста за разтваряне на мазнини (?), не е ясно кой е по-добърRumen Suvandjiev написа: ...Във всички случаи идеята с нанасяне на филм ми се струва по-добра от миене с всякакви чистещи препарати ...
Верно машината е доста скъпа, но при колекция от да речем над 500 плочи си струва. Още повече че отнема 1-2 минути/плоча.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Кога се появява наелектризирането? По време на отлепване ли?AK написа:Основен проблем, който се появява - силно наелектризиране на плочите (тези, които не съдържат антистатични вещества, т.е. повечето), което води до още по-силно привличане на прах и други частици.
P.S. Картинките, които си приложил съм качил и локално, за да се виждат.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
С колегата си говорихме точно за това преди малко.Rumen Suvandjiev написа:Кога се появява наелектризирането? По време на отлепване ли?AK написа:Основен проблем, който се появява - силно наелектризиране на плочите (тези, които не съдържат антистатични вещества, т.е. повечето), което води до още по-силно привличане на прах и други частици.
P.S. Картинките, които си приложил съм качил и локално, за да се виждат.
Най вероятно наелектрезирането се появява от изкуственните материй на които е сложил плочите.
- Simonov
- има известен опит

Не, действително има наелектризиране на плочата веднага сле дотлепването на лепилото. Така докато чакаме да изсъхне единият слой, другият полепя известно количесто прах. Аз лично вече намазвам плочата и отдвете страни и свалям двата слоя едновремено. Веднага след това може да се ползва антистатичен препарат нанесен с кърпа от микрофибър.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: