Грамофончето е добро, дозата приемлива, така че ако те кефи - купувай. Добра машинка е за ентри левел!
Успех!
MM (Moving Magnet) и MC (Moving coil) са двата основни типа съвременни грамофонни дози.begemot1 написа:1 Каква е разликата ММ . МС .МС-subsonic. MM-subsonic? На усилвателя на PHONO SELECTOR са тези 4 позиций?
Въпрос на предпочитание. Смята се, че задвижването с ремък (belt drive) е по-аудиофилско. И с двата типа задвижване има грамофони от много висок клас.begemot1 написа:2 Това "директ драйв" + или - е в случая?
Диамантената игличка има живот от порядъка на 600-1000 часа, но има екземпляри с живот, достигащ до 3000 часа.begemot1 написа:3 Колко е живота на игличката?
Все още има в продажба иглички за SMB12.begemot1 написа:....но това е в краен случай ако се повреди игличката....
Честитоbegemot1 написа:след празниците съм към фалит .....ама с грамофон![]()
Просто казано - неутрализира силата теглеща рамото в една посока. По този начин се получава еднакъв натиск на иглата по двете страни на браздата.begemot1 написа:1 какво е това антискейтинг и за какво служи?
НЕ!begemot1 написа:2 тая доза на унитра хубава ли е -макар и нова?
За съжеление изборът в България не е особено голям. Единственият представител на Ортофон за вече не работи, а там се предлагаха дози на наистина народни цени в сравнение с другите държави в Европа. Има магазини които продават дози, но предимно DJ-ски изпълнения. ВЕроятно ще тярбва да ползваш услугите на интернетbegemot1 написа:3 да търся ли друга - оригинална - каква - откъде - колко ще струва?
begemot1 написа:4 ако се сетя друго ще питам пак![]()
офф.. отнесъх първия скандал цяла нощ слушах грамофона не съм спал --- май вече съм откачил тотално ---констатация на семейството :![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост