MARANTZ CD-17mk2, CD-17 или CD-16

Съобщение
Автор
ma3x_ip

MARANTZ CD-17mk2, CD-17 или CD-16

#1 Мнение от ma3x_ip »

Здравейте, обмислям покупката на употребяван плеър MARANTZ, като интереса ми първоначално е насочен към следните модели:

* CD-17mk2 - 1998; трилъчев; VAM12; TDA-1307 (DF7) TDA1547 (DAC7) 8fs (secondary n/s); около EUR 400,

* CD-17 - 1996; трилъчев; CDM12.1; SM 5803 APT SAA-7350 + TDA1547 (DAC7) 8fs 16bit in / 20bit out; около EUR 300
или

* CD-16 - 10/1993; еднолъчев; CDM4MD; SM 5803 APT SAA-7350 + TDA1547 (DAC7) 8fs 16bit in / 20bit out; около EUR 400.

Интересуват ме мненията ви за тези плеъри; еднолъчевия vs. трилъчевите? Как стои въпроса с оптиките. Кой си заслужава повече за парите си. Всякакви мнения ще са ми от полза.
Лично на мен, при тези цени CD-16 ми се струва по-добрата покупка ?
Ако е CD-17 кой е по-добър mk1 или mk2 ?
Благодаря предварително. :)

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

И трите са с НЕинтересен на звук сигма-делта ЦАП, но ако става дума за фенство - избери този, който намериш, и без това май идеята е да си го гледаш, а не да го слушаш.

Въпросните 400 евра могат да се вложат по-рационално в добър транспорт + външен мултибитов ЦАП с PCM63-K, например

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от ortho »

Слушал съм всички версии на цд17, както и 16-ката.
Не представляват особен интерес като звук, а и като транспорт за външен цап. Иначе на фасон го докарват.
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#4 Мнение от Simonov »

reel2reel ако ник-а ти отговаря поне малко на изискванията ти в аудиото, просто незнам как може да се заглеждаш по подобни лъскави изделия.
Изображение

Аватар
kpahlev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от kpahlev »

Ето едно мнение от TNT-Audio
Пестеливи са, значи ясна работата :)
За тез пари и още малко бих си взел CambrigeAudio Azur 740c ... да речем

Emo_Baltov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от Emo_Baltov »

Неоправдано много пари за посредствени плеари и според мен. Цд16 и Цд17 съм ги слушал и не ми харесаха. Прочети повече във форума и сам стигни до решение но не си хвърляй парите за хубави кутийки :wink:

ma3x_ip

#7 Мнение от ma3x_ip »

Благодаря Ви за ценните мнения и препоръки. Наистина се убеждавам, че цените на тези плеъри са неоправдано високи за това което предлагат като качество на звука. Външния вид и изработката изглеждат наистина добри, но основното трябва да е звука. Засега се отказвам да купувам от тези.

А какво е мнението Ви за този плеър Yamaha CDX-993, понеже имам тюнер, предусилвател и крайно стъпало от същата марка и ще мога да ги командвам с дист.у-ние на усилвателя. Цените са много по-ниски (около 100 евро +-30) но се срещат доста рядко. :D

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от oceanman »

Същото...
Ако намериш CD7, CD80, CD94 е по-добре.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#9 Мнение от Simonov »

CD7 ще му дойде малко така... солено :D 94-ка продава Райчев в момента.
Изображение

ma3x_ip

#10 Мнение от ma3x_ip »

Да, напълно сте прави за CD7 :D CD80 нещо ми простее на фона на CD94, което наистина ми харесва в доста голяма степен особено в шампанско (въпреки че повечето неща са ми черни), като на Райчев, но пък 800 лв. ми се струва малко пресилено (поне х2). Трябва да се има в предвид, че сигурно ще се наложи смяна на лазер, която за този модел никак не е евтина; също и ремъци :D

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от ortho »

reel2reel написа:... но пък 800 лв. ми се струва малко пресилено (поне х2)....
Пич, в свтът на диска, където си писал че живееш, Marantz CD94 може би струва 400 лева. В нашият свят - не! Боклуците, за които питаш в първия си пост са още по-скъпи и свирят не по-добре от този старичък маранц. Не че свири божествено. А за Marantz CD80 да разправяш че ти простее........ Ти виждал ли си го наистина? Докосвал ли си го? Вдигал ли си го? (Може и да не успееш да го вдигнеш :D ). Мисля че просто не знаеш за какво говориш. И си чешеш езика.
Защо в постовете си скачаш от един ценови клас 800+ лева на друг 100 -?
Вземи си уточни критериите, определи си бюджета, упомени го и ще ти кажем (всеки, според опита си, разбира се) какво да си търсиш.
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Ivan Rachev »

:D исках аз да го нахрана , изпревари ме със секунди .
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Nikolay Kolev »

Рачев аз теб ще те нахокам, кам може да използаш тази свята дума като храна с такъв умисъл 8O
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Ivan Rachev »

Nikolay Kolev написа:Рачев аз теб ще те нахокам, кам може да използаш тази свята дума като храна с такъв умисъл 8O
...да даваш храна на гладните е добро си мисля , другото което си мисля ,че е хубаво да хокаш някои който познаваш , успяваш да разбираш и е близко до нивото ти :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

ma3x_ip

#15 Мнение от ma3x_ip »

Извинете - вероятно съм Ви засегнал неумишлено с коментара за цената на CD94 - може би наистина си струва тази цена, но все пак това си е и 20 годишен плеър ! Доколкото разгледах, за още известна сума отгоре може да се купи нов CambrigeAudio Azur 740c, както ме съветваха по-горе - имате ли впечатления от него.
Реално ме интересуваха употребявани плеъри от този клас до около 500-600 лв. / 10 години (може и с оптика за смяна) - оказва се обаче, че добрите са двойно по-стари. Ще се опитам да намеря CD94 mk1/mk2 за такива пари - ако не стане здраве да е :D
Колкото до CD80 имах предвид външния вид сравнен с CD94, отвътре май няма големи разлики.

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”