Стари тонколони в мазето

Съобщение
Автор
Emo_Baltov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от Emo_Baltov »

Проверете наред ли е всичко с тях като са били в мазето, влагата ако има такава може да е съсипала всичко. Пуснете ги и ги чуйте как свирят всичките драйвъри ли свирят да няма нещо прекъснато, деформаций по мембраните и такива работи. Иначе колоните като свирене може и да ти харесат. Всичко зависи от индивидуалната нагласа на слушателя. Ако усетите че има влага в тях трябва да се разглобят и да поисъхнат пък после да се реши стават ли за нещо или не. Успех

http://www.oaktreeent.com/web_photos/St ... ollage.jpg :wink:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ако са подарък, защо не.
Тази продуктова линия на Pioneer има два основни проблема. Първият е стареенето на мембраните на електретните пищялки (от които всъщност произлиза и името на линията High-Plymer-Membrane). Вторият е разлагането на гънките на басовите говорители.
Първият проблем може и да не е забележим, а за втория тук има хора, които могат да ти помогнат, като сменят гънките.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Възприятието на звука е твърде индивидуално и каквото и да напиша, не е ясно ще ти харесат ли на звук или не. Преди близо 30 години бях много впечатлен от HPM150, сега бих написал съвсем други неща за същите колони...
Разлагат се гънките не на ВЧ, а на НЧ говорителите и това се вижда с просто око - дунапренът направо седи прокъсан. Доколкото ми е известно, има и партиди с текстилна гънка, които нямат този проблем.
Ако ще ги купуваш, за ценова ориентация провери в ebay.de - тази вечер например изтича един аукцион за този модел...

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Pioneer HPM 100

#8 Мнение от Kiril Kirilov »

Точно на този модел колони, макар и със силно модифицирани филтри се забавлявахме с един приятел доста време!
Спомените ми оттогава са много добри!
Взимай ги :-)

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Re

#10 Мнение от Rumen Suvandjiev »

niki_nn написа:Видях че си писал в по-горния пост че се разлагал и полимера на "пищялките" та затова попитах и за тях.
Написал съм не "разлагане" а "стареене".
Електретните пищялки са вид електростатични пищялки. За разлика от класическите електростатични говорители, при които поляризиращото напрежение се задава от специално високоволтово захрвнване, при електретните е поляризиран самият материал. С времето неизбежно в този материал настъпва разряд. Това няма как да се види или измери с достъпни средства. Лично аз съм слушал доволно стари HPM без да усетя някаква промяна във високите...

Emo_Baltov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от Emo_Baltov »

Ако ти пратят снимки на колоните по лесно може да се ориентираш за външното им състояни. Ако някой от драйвърите е деформиран това е оказало вече своето влияние върху колоните. :(

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: re

#13 Мнение от Rumen Suvandjiev »

niki_nn написа:Само малко е натисната на баса тази част която е залепена където е шпулата -надявам се че не е фатално.
Ако става въпрос за капачката, не е болка за умиране. Тя е хартиена и може да се върне в първоначалното си състояние ако се "смукне" обратно навън... Ако ги вземеш, ще ти обясня точно как.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”