наясно съм че това е форум за напреднали, но тъй като не намерих форум за назаднали, пък и сеобсъждат теми които включват техника за хиляди лв, предпочитам да получа информация от професионалисти, а не от разни деца, които по цял ден стоят пред компютъра и четат и слухтят разни велики фрази......та..
купих си тонколони Tannoy Sensys DC2 и усилвател Denon 500AE, с кабели 20 лв метъра биларни. Като ги чух първо в технополис останах наистина запленен от звука, беше едно парче на Fourplay. реших да ги купя и ето готово. Има един проблем: в нас изобщо не свири толкова добре тази система. Вярно, единствената разлика е cd player-a, който беше Denon в магазина, а в нас е едно DVD. И все пак, възможно ли е да има тоооолкова огромна ралзика във звука, само заради един плейър (беше най-ниския клас на Денон)? Колоните са свързани правилно (плюс със плюс и минус със минус) така че не е от това. Ама някъде ми се губи баса, иначе средни и високи се усещат. На някои парчета има хубав бас, но на други, които в колата се чуват като предимно басови, в нас просто не се чува. А и да не забравяме, че в технополис се усещаше наистина хубав звук...И каква токова е ралзиката дали ще се пускат cd-тата на DVD или CD player? Освен механизмите вътре, и качеството на механиката, има ли съществена ралзика във възпроизвеждането на звука?
Да не би пък колоните и усилвателят ми да не са добри, а аз напразно да оачквам хубав звук от тях?
Моля да ми отговорите на тези въпроси, знам че за повечето от вас са много досадни, но за мен е наистина важно да си изясня това. Благодаря