Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
noiseless
чете
Обратна връзка:

#556 Мнение от noiseless »

Благодаря, то моето стана "след дъжд -качулка". Човека си замина вече. Анализите ще ги правя по-късно. В къщи имам 4 генератора, микроскоп , остава да си взема една камера и почвам с изследванията.Естествено ако имам някакви резултати ще ги споделя.
Бъдете здрави!

karutzar

#557 Мнение от karutzar »

Amebus написа:
в мр3 формат няма да водят в хармониците до нужните високи честоти.
Те не, но драйверното устройство след МР3-то, ще ги генерира. МР3-ката, само подава такт, нейните хармоници не са важни, защото са с толкова ниско ниво, че не могат да въздействат на ключовия режим на дадените устройства. По- просто не мога да го обясня.
Как ще ги генерира, когато не съществуват в мр3ката? Този формат на компресия в сектора на речта (1 kHz) го има - останалото се реже. Хармониците над третия са безполезни - имат толкова слаба сила, че по-добре ги пиши "нямали"... :D
мр3 и Bosse формат компресията просто лъже мозъка, че има хармоничен спектър при все, че той не съществува.
Bosse бяха първите с техния компресиран формат. Реалното им възпроизвеждане беше около 1 kHz, но се оставаше с впечатлението за широк звуков спектър. С 2 инчов говорител не можеш да изкараш 20 Hz каквото и да правиш. А те имаха точно такива в колоните си.
Тук се търсят високи хармоници. мр3ката не може да ги даде, освен ако не се използва икуилайзър или кросовър, но тогава става много сложно.
hristow, жалко за човека... :(

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#558 Мнение от viv »

Здравейте всички. Имам въпрос. Някой пресмятал ли е дълбочината на проникване (скин ефекта) в човешкото тяло при контактният метод за високи честоти?
Например над 500 kHz.

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#560 Мнение от viv »

Благодаря много на Miromad. Точно това ми трябваше. Това предполага, че може да се използват и високи честоти.

ewstati

#561 Мнение от ewstati »

Как ще ги генерира, когато не съществуват в мр3ката?
Едно нещо може да бъде генерирано, само ако не го е имало до преди това :wink: . Да вземем входното стъпало на дидовата схема. С тримерът се настройва напрежението на сработване на компаратора, при което той просто променя изходното си състояние. А изходните състояния на компаратора са две, ниско и високо, като "Тука има тука нема". Това се нарича ключов режим и сигналът е винаги цифров, т.е. правоъгълник, независимо от това какъв сигнал ще подадеш на входа на компаратора, ако ще и спирала да е :D . Ако компараторът е настроен да си сменя нивото при напрежение 0,25 волта и имаме сигнал от МР3-ка с ниво 0,26 волта и честота 100 херца (синусоида), то ще получим на изхода правоъгълен сигнал с честота 100 херца. В случая хармониците на входния сигнал са с пъти по-ниско ниво и не са в състояние да въздействат на превключващия режим на компаратора. Така, че дори и да не са записани, хармониците се генерират впоследствие.Правоъгълния сигнал е най-богат на хармоници. Смятам вече стана ясно

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#562 Мнение от Stefan Stefanov »

Само пропусна да добавиш "нечетни" пред думичката "хармоници, иначе си прав.

karutzar

Sodium bicarbonate, a natural way to treat the cancer

#563 Мнение от karutzar »

http://www.youtube.com/watch?v=npgyZMaewuE

http://www.youtube.com/watch?v=mJMfrV43ku4

http://www.youtube.com/watch?v=D0PC9EQPiNU

I Now - прати ми телефона ти, че го нямам новия. Искам да ти звънна още днес.

Както и преди казах - рака е фунгус (гъбички) и се лекува със сода бикарбонат. От друга страна Кларк заявява, че всяко заболяване е начална форма на рак.

ewstati

#564 Мнение от ewstati »

Има едно интересно вещество, за което се твърди, че бори рака. ДИХЛОРАЦЕТАТ.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#566 Мнение от Stefan Stefanov »

Аз диод в посочената схема не видях.
(Чак в третия вариант има 2 диода, с които управляваш коефициента на запълване)

Схемите са много известни и са от основните за електрониката.

За да работи логиката са необходими първо знания!

Поздрави

Dimitarkn

#567 Мнение от Dimitarkn »

Може ли някой да ми обясни, как да кача моята схема на Запъра в този форум. Необходимо ли е първо да кача файла на някой сървър, както е обяснено или има и друг начин. Бих искал директно да се вижда, а не да бъде препратка към линк. Благодаря предварително и се извинявам за този въпрос но това все още не съм го правил, а мисля, че има какво да споделя.
Иначе относно действието не Запъра бих казал, че всичко писано за него е вярно. Ползвам го от месец ежедневно по два пъти по системата 7-20-7-20-7 и забелязвам голям ефект върху здравето си. Имах синузит от 10-12 години, мисля че вече съм го излекувал. Запъра лекува и главоболие- то просто изчезва за около 2-3 мин.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#568 Мнение от Nikolay_Hristov »

Пробвай да качиш файла на форума през "Upload" - горе в ляво... :)

Dimitarkn

#569 Мнение от Dimitarkn »

Благодаря на Николай Христов. Това е моята схема.
Изчислил съм стойностите на генератора с програмата за 555. В изхода има транзистор който се отпушва в зависимост от съпротивлението между електродите т.е. съпротивлението на кожата. При 2 mA ток между електродите жълтият светодиод свети максимално. Има включени и два допълнителни електрода за краката от алуминиева ламарина, като най-добре е да се ползват с мокри чорапи на краката.[img][img]http://bgaudio.org/images/upload/Запер.JPG[/img][/img]. Използвал съм литиево-йонни елементи, като цялото устройство е поместено в много малка кутийка, от тези дето ги продават в магазините за електронни елементи. При заряд на акумулатора, свети диода за зареждането и когато напрежението достигне 14,4 V токът през диода в изхода на стабилизатора започва рязко да намалява т.е. зареждането приключва и от там изгасва и светодиода. При употреба на литеево-йонни акумулатори трябва да се свържат последователно 3 диода след стабилизатора защото заредена 3 елементна батерия не трябва да бъде повече от 12,6-12,9 V=

ewstati

#570 Мнение от ewstati »

Имам два въпроса. Защо ползваш алуминиеви електроди и виждал ли си сигналът на осцилограф? Схемата е непълна. Липсва резистор от изхода към плюс, за положителен офсет.Още нещо, 30Khz са по- подходящи за другите "магии" на Кларк, като хомеографията. За запване на човек, 2,5 Khz са по - подходящи, а напоследък взе да става ясно, че 15 херца май са най-подходящи.

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”