Marantz vs. Yamaha
Marantz vs. Yamaha
Здравейте,
Не мога да взема решение при избора на ресийвър. Колебанието ми между Marantz SR 4003 някоя от нискобюджетните Yamaha. При еднакви характеристики Ямяхите са значително по евтини. Искам да комбинирам ресийвъра с две фронтални колони MORDAUNT SHORT.
Идеята ми е да се търси по-добро качество при слушане на музика, като същевременно да се възползвам и от видео функциите (затова ресийвър а не усилвател).
Знам, че най-добре е да се пробва. Проблема е, че Ямахите ги продават в Техномаркет, които са много зле от към персонал и е почти невъзможно да се пробва, затова пък поддържат по ниски цени. Маранца свири добре, но пък не знам до колко си заслужава по-високата цена.
Моля за мнения от по просветените.
Поздрави
Не мога да взема решение при избора на ресийвър. Колебанието ми между Marantz SR 4003 някоя от нискобюджетните Yamaha. При еднакви характеристики Ямяхите са значително по евтини. Искам да комбинирам ресийвъра с две фронтални колони MORDAUNT SHORT.
Идеята ми е да се търси по-добро качество при слушане на музика, като същевременно да се възползвам и от видео функциите (затова ресийвър а не усилвател).
Знам, че най-добре е да се пробва. Проблема е, че Ямахите ги продават в Техномаркет, които са много зле от към персонал и е почти невъзможно да се пробва, затова пък поддържат по ниски цени. Маранца свири добре, но пък не знам до колко си заслужава по-високата цена.
Моля за мнения от по просветените.
Поздрави
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Вземи си Yamaha за видеото и някой хубав стерео усилвател (втора употреба) за музиката можеш да си направиш превключвател за колоните между ресийвъра и усилвателя. Когато гледаш филми през ресийвъра когато слушаш музика през усилвателя. Пък може и да ти излезне по скромна сумичка от закупуването на Marantza. 

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните. На този етап колоните ще са само две. Пак казвам, че най важно е стереото.
Решил съм, че искам едно устройство, тоест варианта отделно усилвател не ме устройва. Конкретно въпроса е заслужава ли със около 400 лв. отгоре за Marantza(4003) пред Ямахата(563). Ако имах възможност да чуя и двата ресийвъра щеше да е по лесно но уви няма как.
Решил съм, че искам едно устройство, тоест варианта отделно усилвател не ме устройва. Конкретно въпроса е заслужава ли със около 400 лв. отгоре за Marantza(4003) пред Ямахата(563). Ако имах възможност да чуя и двата ресийвъра щеше да е по лесно но уви няма как.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Моето решение: стерео усилвател + истински видео "ресийвър" - Popcornhour. Сигнал от лаптопа или хард към него по ЛАН, той декодира всичко (1080p) и по HDMI дава на телевизораindianas написа:Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните. На този етап колоните ще са само две. Пак казвам, че най важно е стереото.

Съвет
Като се чудиш толкова много си вземи някои "нискобюджетно" ONKYO от Технополис. Или хубав стерео рисийвър - втора употреба. Аз имам YAMAHA и съм много доволен, но считам ONKYO за по печени...
- Gethsemane
- има известен опит
- Обратна връзка:
Каква е идеята да прекарваш видео сигнала през ресийвъра?
Ръгай HDMI-a направо в телевизора, а звука с отделен кабел във стерео усилвател. При положение, че ще имаш 2 колони този ресийвър ти е напълно излишен. Вече всеки телевизор има поне 2 HDMI, компонентен, 2 Скарта и тн. Предостатъчно да накачулиш всякакъв род техника - компютър, цифров приемник за ТВ, двд плеър, конзола ...
Идеята на ресийвъра е първо ако ползваш комплект колони за съраунд и ако търсиш някаква организиция на аудио/видео източниците си.
Ръгай HDMI-a направо в телевизора, а звука с отделен кабел във стерео усилвател. При положение, че ще имаш 2 колони този ресийвър ти е напълно излишен. Вече всеки телевизор има поне 2 HDMI, компонентен, 2 Скарта и тн. Предостатъчно да накачулиш всякакъв род техника - компютър, цифров приемник за ТВ, двд плеър, конзола ...
Идеята на ресийвъра е първо ако ползваш комплект колони за съраунд и ако търсиш някаква организиция на аудио/видео източниците си.
haralanov написа:Много по-добър вариант ще е да се ползва цифров коаксиален кабел специално за звука. HDMI изхода на видео картата ти версия 1.3 ли е, защото ако не е, никакъв звук няма да извадиш от там. В такъв случай, най-добре е да свържеш HDMI кабела директно към телевизора, а Маранца да го ползваш само като ДАК-ова и усилвателна част.indianas написа:Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните.
HDMI вади и видео и звук така, че проблем няма. Тук въпроса е по скоро кой ресийвър е по-добър и дали си заслужава разликата в цената в полза на Маранца.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
- mano
- има опит
- Обратна връзка:
по мое мнение в ниските модели Sony се справя по-добре.
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09029610
за Marantz - ще се изръсиш значително повече пари, без да можеш да получиш кой знае какво в замяна. Не знам защо толкова държиш но няма никаква идея видео сигнала ти да минава през ресийвъра...
защо да не можеш да тестваш ресийвърите ? в Технополис Младост има стая за слушане, в техномаркет също ще ти пуснат yamaha, marantz имаха магазин на Черни връх ... не вярвам някъде да ти откажат тестово слушане.
Ти сигурно не вярваш особено в това което ти казаха колегите по горе но един добър стерео усилвател(на старо) е в пъти по-добър от 7+1 ресийвър за 2000к.
Пред мен Oceanman сравни един Marantz 7+1 (мисля че беше от най-високите класове) с правения от него стерео DoGC. Разликата в полза на стереото беше наистина значителна.
Успех с избора, всеки сам трябва да си извърви пътя.
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09029610
за Marantz - ще се изръсиш значително повече пари, без да можеш да получиш кой знае какво в замяна. Не знам защо толкова държиш но няма никаква идея видео сигнала ти да минава през ресийвъра...
защо да не можеш да тестваш ресийвърите ? в Технополис Младост има стая за слушане, в техномаркет също ще ти пуснат yamaha, marantz имаха магазин на Черни връх ... не вярвам някъде да ти откажат тестово слушане.
Ти сигурно не вярваш особено в това което ти казаха колегите по горе но един добър стерео усилвател(на старо) е в пъти по-добър от 7+1 ресийвър за 2000к.
Пред мен Oceanman сравни един Marantz 7+1 (мисля че беше от най-високите класове) с правения от него стерео DoGC. Разликата в полза на стереото беше наистина значителна.
Успех с избора, всеки сам трябва да си извърви пътя.