Поздрави
Моята първа (по голяма ) хорна
- e_manuele
- чете и пита

- Обратна връзка:
Изнервих се че ниските не са достатъчно плътни и се чудих какво да направя и реших да намаля обема на камерата на 2,6 литра ( преди това камерата не е била 5,5 литра както си мислих а около 9 и аз се чудех защо на някой песни има безбожно голям ход на мембраната ... ) сега тя едва се поклаща . За звукът мога да кажа че стана доста плътен откъм ниски , пищенето в диапазона 1000-6000 херца го оправих като изместих плоскостта с говорителя 12 см навътре в кутията и направих 2-ра средночестотна хорна с гърло 100 кв.см и уста 750 кв. см , друго което почувствах при първата песен е промяната в мидбаса сега ми се струва че повечето песни които съм харесвал просто си остават в миналото около 70% от тях са направо как да се изразя ... гърбави
, не ми дойде друго на ума ... и май ще сменям жанра например Eagles - Hotel California сега ми прави доста по силно впечатление отколкото да речем daniel portman - cerberus original mix която ми беше любима допреди месец ... друго не знам какво мога да споделя засега освен че все още се чудя за финиша ... ПОМОЩ .
Поздрави
Поздрави
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
- e_manuele
- чете и пита

- Обратна връзка:
Съжелявам че не съм прочел мнението ти но откъде мога да си намеря такава вата ?Stoqn Kostadinov написа:Третирай първо ранните отражения на стените и тавана.Можеш да си направиш бас трапове за нискочестотния диапазон.Използвай камена или минерална вата с плътност 50-60кг.^м3.Успех в начинанието.
Поздрави .
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако има възможност за още по-голямо намаляване - реализирай го и сподели впечатления. Дори и временно, с миниатюрни торбички сух пясък или мраморен прах.e_manuele написа:... и реших да намаля обема на камерата на 2,6 литра ( преди това камерата не е била 5,5 литра както си мислих а около 9 и аз се чудех защо на някой песни има безбожно голям ход на мембраната ... ) сега тя едва се поклаща . ...

- Stoqn
- има опит

- Обратна връзка:
Търси в магазините за строителни материали Rockwool.e_manuele написа:Съжелявам че не съм прочел мнението ти но откъде мога да си намеря такава вата ?Stoqn Kostadinov написа:Третирай първо ранните отражения на стените и тавана.Можеш да си направиш бас трапове за нискочестотния диапазон.Използвай камена или минерална вата с плътност 50-60кг.^м3.Успех в начинанието.
Поздрави .
Трудните неща правим веднага, а невъзможните малко по-късно.
- e_manuele
- чете и пита

- Обратна връзка:
Извинявай и твоят пост не съм го прочел днес ако ми остане време ще пробвам да намаля обема ...Teodor Gugulanoff написа:Ако има възможност за още по-голямо намаляване - реализирай го и сподели впечатления. Дори и временно, с миниатюрни торбички сух пясък или мраморен прах.e_manuele написа:... и реших да намаля обема на камерата на 2,6 литра ( преди това камерата не е била 5,5 литра както си мислих а около 9 и аз се чудех защо на някой песни има безбожно голям ход на мембраната ... ) сега тя едва се поклаща . ...
Сега след като го намалих на около 1,5 литра по мои изчисления ми се струва че звукът стана още по плътен и не знам , но и по-" ударен " също така определено е по добре .
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Каква по-точно?e_manuele написа:Появи се проблем . Мембраната започна да се движи много при честотите около 40 херца ,а намалих обема на камерата нещо не се свързва . Моля за помощ .
Ако конструкцията не е подходяща (което е съвсем логично, ако се работи слепешката), единственият начин е да се направи нова, по-добре изчислена.