Значи всичко започна като си купих 2.1 монитори, които свирят супер "flat" (Blue Sky EXO) в безехова камера обаче. Стаята обърква нещата повече от колко очаквах. В началото си мислех да подходя с малко бас трапове и дифузери, ама сега ме обзе идеята за dead room! Искам максимална тишина в помещението. Алуминиевата дограма спира голяма част от шума който идва от улицата (задния двор кънти!

) обаче има "вътрешни" шумове, вътре в сградата (банята ми е съседна стена и по малко от съседите). Най-добрия вариант е стая в стаята, ама е малка и без тва.
Въоръжен съм с голяма доза мерак и искам сам да си правя измерванията (така де.... физика следвам все пак

). Няма кого да викна с РТА, така че мисля да си купя един микрофон Беринджер и с RoomEQWizard да анализирам, и експериментирам! Нямам никакъв проблем с четенето на графики и мисля, че схванах каква е идеята в общи линии. Ще има ли полза от това или не стават така нещата?
Ако сложа вата на част от стените предполагам, че ще се намалят децибелите, които "ходят" в съседите и околните стаи!??