high pass filter
- HiFi_Mania
- чете
- Обратна връзка:
high pass filter
Здравейте, предварително се извинявам, ако не съм поставил темата на подходящото място и моля модераторите да я преместят, ако сметнат за нужно. Трябва ми схема на пасивен high pass за усилвател на основата на геиклона, искам да изрежа всичко от 70 - 80 Hz надоло, понеже имам нов съб. Незнам дали е възможно, а не съм и много запознат, но като цяло идеята ми е филтъра да е преди усилвателя без собствено захранване, само да минава сигнала през него и да е постояно настроен да реже всичко под 70 - 80 Hz. Поздрави
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
нека уточним някои неща...
Такъв филтър се слага между предусилвателната част и крайните усилватели. Но преди това няколко уточняващи въпроса:
1) Какви са ти колоните?
2) Каква е твоята аудио-мотивация да им ограничиш нискочестотния спектър?
4) Как определи, че трябва да ги филтрираш на 70-80Hz?
1) Какви са ти колоните?
2) Каква е твоята аудио-мотивация да им ограничиш нискочестотния спектър?
3) Кое те кара да мислиш, че като сложиш филтър на 70Hz, той ще "изреже" всичко под тази честота, все едно сме хванали триона? Колко стръмен мислиш да е и защо? Знаеш ли как ще се отрази това на Звука?HiFi_Mania написа:да реже всичко под 70 - 80 Hz.
4) Как определи, че трябва да ги филтрираш на 70-80Hz?
- HiFi_Mania
- чете
- Обратна връзка:
Колоните са ми двулентови DIY в тях съм сложил готови филтри от магазина. Характеристиката им е от 40 Hz - 20 000 Hz, 30 Вт, 92 db, 4 oma. Понеже не ползвам никакви корекций, нито предусилвател и баса им идва в много от усилвателя и искам да огранича само него без никакви корекций по средните и високи честоти, другата причина е, че си направих съб които е настроен до 70 Hz. Като цяло системата ми и 2.1 усилвателят ми е с 3 канала, два са с геиклона а третият е мостов за съба. Всичко е деректно свързано към звуковата карта.