Лазерно рязане

Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

Лазерно рязане

#1 Мнение от Simonov »

Отчаян съм. Моля ви кажете някоя фирма/фирмичка/гаражче или каквото и да е която да се занимава с такава дейност. Вече няколко фирми ми отказват, защото не се занимават с простолюдието и техните няколко бройки, ами искат количества :evil: Други пък даже не си правят труда да ми отговорят /бизнес по български - :smt097 /
На мене ми трябват няколко панела и няколко малки детайла, като малките са жизнено важи за новото ми грамофонно рамо.

Благодаря ви предварително.
Изображение

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от vankata_r »

Ако имаш време и възможност ела до Пловдив, ще се опитам да ти намеря няколко телефона. Има фирма която ще ти ги изработи, но взимат скъпо и май режат с неодим-яг, който прави малки резки...

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

Симонов,
на скоро се сдобих с CNC рутер, който доста успешно използвам и за рязане на 3D форми. Панелите от алуминий също не са проблем. Така че ако искаш прати ми чертежи и да видим какво може да се направи. Предпочитам ( ако имаш възможност ) чертежите да са векторни например .eps или .cdr. От програмката Front panel designer има опцийка export в .plt . Този също го "ядеме".
Поздрави.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#4 Мнение от Simonov »

Здравей Иво,
аз чертая на AutoCAD и имам възможност за експорт в *.eps
Нямам възможност да си набавям материал, така че ще се радвам ако мога да разчитам пак на тебе и за това :) Има ли някакви ограничения относно размерите. Единият от детайлите е доста малък и има 2мм отвор на него.

Благодаря ти предварително :)
Изображение

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivo_Hristev »

Ограниченията за 1000х600х110. Ограниченията идват от мощността на мотора. Можем да режем всичко не по-твърдо от месинг.
Давай насам чертежите да видим какво ще излезе.

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Angel Gekov »

Няколко пъти съм рязал в "10Х design", с техен материал, но там са с джет и фреза. Ако детайлите позволяват такова рязане ти ги препоръчвам - изпълняват поръчките за 2-3 дни, не е много скъпо и има относително богат избор на мателиали, в това число т.н промишлен камък.

Аватар
cecoEL34
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от cecoEL34 »

Прати чертежа . Аз утре ще режа хиксова стомана в ТУ-то и мога да го покажа на Дочето (той е капитана на лазера ) Знам къде ще ти свършат работа , но е в София . Ако имаш път насам ще те пратя . Мога и аз да ти поръчам нещата , но не знам кога в скоро време ще мога да отида в рамките на работното време до Люлин . Аз работя в Младост4...
Поздрави !
Цецо
"Deep Purple" e стил на живот .

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Ivo_Hristev »

Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата.

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Angel Gekov »

Ivo_Hristev написа:Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата.
Специално за 3 мм. текстолит и 1 мм. алуминий се справиха чудесно.

Аватар
Kosio
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Kosio »

Angel Gekov написа:
Ivo_Hristev написа:Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата.
Водното е предназначено повече за материяли с голяма дебелина и дори по-скоро камак и т.н. наистина става и за малки неща, но на никого не пожелавам да си има работа с фирма 10х , страшни кретени са!!!

Аватар
Alexander Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Alexander Gekov »

Kosio написа:
Angel Gekov написа:
Водното е предназначено повече за материяли с голяма дебелина и дори по-скоро камак и т.н. наистина става и за малки неща, но на никого не пожелавам да си има работа с фирма 10х , страшни кретени са!!!
Странно твърдение.
Никога не съм имал вземане-даване с тях по отношение на големи поръчки, но бяха единствените, които се навиха да ми режат на водоструйка текстолит и стъкло, като ми гарантираха, че стъклото няма да се счупи при рязането.
Досега съм рязал горните панели на хапчето, както и за риаа корекцията ми и съм оставал повече от доволен.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#13 Мнение от Simonov »

ОК, значи за момента с Иво ще нагласиме работата. Така както разбирам за в бъдеще ще пробвам при 10h :)
Изображение

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Evelina Milusheva »

Тези лазери, които аз знам са 2 - едните бяха в индустриална зона "Орион", но от началото на годината са се преместили на околовръстното /някъде срещу "Нестле"/. Човекът се казва Дани, тел: 0896-84-76-37
Другите са при гара "Пионер", на ул. Тинтява срещу басейн "Диана". Тел: 0889-52-15-95

Ще използвам тази тема да помоля, ако някой може да ми даде едно рамо с подготовката на файла (трябва да се изреже трайбъл картинка и рамка) ще съм супер благодарна. Това е единственото, което остана по финиш-а на последния ми мод - DoGC в корпус от прахосмукачка :lol: Моля, пишете ми лично :)
lyrical hardcore

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Tisho »

А някой с 3D фреза да знаете ?
Интересува ме изработка на един детайл от пластмаса, който ще се ползва за лицев панел.
Детайла ще е плосък с малки закръгления по краищата. В средата ще има дупка и крепежи за 7" LCD.

В момента го чертая на Solid works.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”