"Да покажа или да непокажа..."

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Аватар
sweetsound
чете
Обратна връзка:

"Да покажа или да непокажа..."

#1 Мнение от sweetsound »

Привет на Всички от форума!
След едногодишно отлагане събрах сили да се представя и аз. Казвам се Юлиян Глушков и съм изключително доволен, че съм част от, смея да кажа, Нашата порода хора. Представям Ви и сегашното състояние на системата върху която слушам любимата си музика. Много от нещата не личат на пръв поглед, повечето от устройствата са променени, а и постоянно се търпи развитие, така че ще се постарая да обновявам темата редовно.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от toroid »

Браво Юлияне!Всичко е много добре и прекрасно подредено.Радвам се ,че си намерил видно място за новата придобивка-ГРАМОФОНА :wink: Гледам сменил си дозата.Шур-а не ти ли допада?Трябва да се чуят нещата ти!Кога ще ме поканиш? :P

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Angel Gekov »

Поздравления, Юлияне! Чудесна система с много стил! Искрено ти завиждам за ролковите машини и особено за Ревокса, ако не греша. :D

Би било полезно да разкажеш по-подробно за отделните компоненти, т.к. от снимките е трудно да се видят детайли.

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Borislav Stankov »

:)

браво за системата. На колоните единия от говорителите е с фазов палец, но на снимката с малкия слушател ми се видя различен вида му.

Осветли ме по въпроса ще ми бъде интересно.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

broncc

#5 Мнение от broncc »

Borislav Stankov написа::)

браво за системата. На колоните единия от говорителите е с фазов палец, но на снимката с малкия слушател ми се видя различен вида му.

Осветли ме по въпроса ще ми бъде интересно.
Предполагам, че снимките са от различен период :) Иначе системата е супер!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Nanko Rusev »

На втората снимка е и с друг високочестотен :)

Според мен ще е най-добре ако споделиш коя от техниката слушаш най-много ;)

Welcome.

Nikola Nikolov

#7 Мнение от Nikola Nikolov »

Браво!
Много аналогови източници....А лампови неща има ли?
/имам подобна етажерка и съм доволен....предполагам, държи стабилно
и на....."земетресения" :) /

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Ivan Rachev »

Nikola Nikolov написа: /имам подобна етажерка и съм доволен....предполагам, държи стабилно
и на....."земетресения" :) /
... :D масивни разлики между тази и личната ти :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от toroid »

Angel Gekov написа:Поздравления, Юлияне! Чудесна система с много стил! Искрено ти завиждам за ролковите машини и особено за Ревокса, ако не греша. :D

Би било полезно да разкажеш по-подробно за отделните компоненти, т.к. от снимките е трудно да се видят детайли.
На снимките няма ReVox а само "керните"на TEAC-а приличат на ревоксови!Другият /на преден план/пък е Техникс :P :D :lol:

Аватар
sweetsound
чете
Обратна връзка:

#10 Мнение от sweetsound »

Благодаря на всички за отзивите. Ще опитам да отговаря на всички въпроси.
Ламповото устройство за сега е само един ресивър на Пайнер:
Изображение
Изображение
Ресивъра просвири с моя помощ и сега е съвсем друг. Байпаснати са корекциите, нови прехвърлящи и катодни кондензатори, и е поставен 24 позиционен атенюатор. Остана да доработя и RIAA коректора защото оригиналния малко куца (ще имам нужда от вашата помощ за което). Сега използвам него но "пека" ето това:
Изображение
Изображение
За източници използвам предимно двата CD-плеера защото имам попвече дискове отколкото плочи но всичко с времето си. Technics SL-P2000 за чиито мод бях пуснал тема и в двата форума, както и Marantz CD-40 в NOS режим и някой други доработки.
Грамофона смених наскоро. Technics SL-1100 в оригиналния си вид и рамо. Смяната на дозата SURE-75M с Аудиотехника AT12Sa бе предизвикана от желанието да опитам и чуя нещо различно. Немога още категорично да реша коя ми харесва повече.
Ролковите машини са четирипистов TEAC A-3340S, малкото Акайче GX-77, и Техникса RS-1506 но със сменени изтриваща и записваща глави и сега работи като халф-трак. Имам и dbx компандер към тях.
С тонколоните (може би най-слабото място на системата ми) се боря от най-дълго време и са с най-много промени. Укрепени са допълнително вътрешно, сменени са филтрите (ефекта от което беше потресаващ) и опроводяването, демпфано е шасито на средночестотния и е добавен (временен) фазов палец (в момента коршумовиден изработен от корк и лакиран, моля бъдете снизходителни), за ВЧ върнах оригиналния с копринен купол. Като цяло звукът им няма нищо общо с оригинала. Основното подобрение се получи от подмяната на филтъра. Несъм предполагал че е възможно да се произведе такъв боклук. Препоръчвам на всички притежатели на китайски колони да се "поровят" по тях преди да ги захвърлят, имат потенциал.
Късмет на Всички във Всичко!

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”