Ресивър PIONEER BSX LX 70

Съобщение
Автор
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Rumen Zografov »

npb написа:...А според мен 5.1 звук 24 битов и на 96khz не може да се сравни с никой стерео обикновен запис...
Никога с никого не се обзалагай за това, защото ще фалираш :wink:
Изображение

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Angel Gekov »

npb написа: А според мен 5.1 звук 24 битов и на 96khz не може да се сравни с никой стерео обикновен запис.
Хей, вие от БГ-ТИМА, разбрахте ли сега къде е истината - лампи, хорни, стари плеъри - директно пред или най-добре ВЪВ кофите, при това по възможност да се изхвърлят привечер, че ще е голям срам ако някой ни види и разбере, че до сега сме слушали стерео. Както се казва в един друг сайт "Иде млада аудиофилска смяна" .

Аватар
icko
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#18 Мнение от icko »

npb написа: А според мен 5.1 звук 24 битов и на 96khz не може да се сравни с никой стерео обикновен запис.
Ако разбираш мп3 като стерео обикновен запис вероятно си прав

npb

#19 Мнение от npb »

Под обикновен стерео запис имам в предвид 16 битов 44,1 khz /CD/ и дори грамофонна плоча. Който е слушал дори и стерео 24 битов звук на 96 khz а не 192 khz, ще усети огромната разлика в плътността и динамиката на възпроизвеждането на ниските честоти и брилятността на високите честоти. Тази динамика на ниски честоти никоя плоча не може да ги възпроизведе.

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Lozanov »

npb, би ли описал на какви системи си стигнал до това заключение, стана интересна тема :D
В частност, какъв е бил грамофона, дозата, и евентуално записът просвирен на винил и 24 бита, както и машината свиреща битовете при същата постановка, защото моите наблюдения водят до други заключения, но може и да бъркам :roll:

npb

#21 Мнение от npb »

Ситемите е дълго и широко да ги описвам, но наблюденията ми са от няколко приятеля с различни рисъвъри и колони. Голяма разлика има от музика която пускаш. Страхотни са почти всички DVD ремастериране дискове на DEPECHE MODE особено албума Violator, на GENESIS и PINK FLOYD. Имам 3 албума двд аудио на Alan Parsons Project които в ниските честоти са нищо особено. Но най добре свири SACD дисковете. Имам Violator и звука е по-добър от колкото същото ремастерирано ДВД с ДТС.

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Angel Gekov »

Боже, колко мъка има по този свят, боже!

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Lozanov »

npb,
С най добри чувства към теб, но от отговора ти разбирам че си слушал системи оптимизирани за многоканален звук, но все още не разбрах с какъв грамофон, закачен към оптимизирана стерео система си ги сравнявал. В интерес на истината, различните грамофони свирят различно, за това те питам.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Nikolay_Hristov »

Не знаеш колко много си прав.. 5.1 звук, 24 бита / 96kHz и добър стерео запис, нямат нищо общо.. И първото няма нищо общо с добрия звук :lol:

npb

#25 Мнение от npb »

Николай ти на ясно ли си как се записва на запад, а не в България стерео звук. Да не мислиш че някой работи на аналогтова техника. Всички пултове са цифрови, всички ревербератори и други устроиства са само цифрови. И това което ти слушаш на твоя грамофон първо е било цифрово и след това конвертирано в аналогов звук.

npb

#26 Мнение от npb »

Лозанов. Със звук се занимава професионално от 15 г. Последно хубави грамофони слушах един професионален Тамберг не помня с каква доза беше, колоните бяха активни JBL и на професионален Ниив с активни колони K&H OY с вносни плочи не български. Найстина плочата свири по добре от СД но на мен ниските са по замазани и липсва тази динамика и атака на всеки тон. Ако си влизал в студио или си слушал на живо без усилватели барабани, бас китара, контрабас ще чуеш че звука на плочата е различен от живия инструмент. За сега най близо до живия ниструмен е 24 битовия запис.

Аватар
bstbst
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от bstbst »

npb написа:Лозанов. Със звук се занимава професионално от 15 г. Последно хубави грамофони слушах един професионален Тамберг не помня с каква доза беше, колоните бяха активни JBL и на професионален Ниив с активни колони K&H OY с вносни плочи не български. Найстина плочата свири по добре от СД но на мен ниските са по замазани и липсва тази динамика и атака на всеки тон. Ако си влизал в студио или си слушал на живо без усилватели барабани, бас китара, контрабас ще чуеш че звука на плочата е различен от живия инструмент. За сега най близо до живия ниструмен е 24 битовия запис.
Не знам кои български и чуждестранни студиа визираш (явно се бърка репитиционна със звукозаписно студио), но едно е ясно:
В 99.99% от случаите комерсиалната музика се прави на конвейр (в лошият смисъл на думата) - изпълнител, запис, смесване, мастеринг, ххх бр. копия и.т.н.т.........
Студията които работят ЗА РЕАЛНО ПРЕСЪЗДАВАНЕ НА РЕАЛНИЯТ ЗВУК не се притесняват да използват "стара" 50 годишна техника и "нова" техника произведена през 2010 год. - целта е ЗВУКЪТ а не самоцелното модернизиране!!! :wink:
Ако си прав за цифровите пултове, ефекти и прочие, то нека съберем волни пожертвования за "умрелите" нaзадничеви компании, които наред с lan интерфейсите си позволяват все още да ползват и лампи (не осветителни) и аналогови атенюатори - аматьори :)!!!

Бих ти дал линкове към сайтовете на компаниите за които говоря, но факта, че нямам 15 години "професионален опит" не ми позволява....

Поздрави ....и слушай, а не гледай етикети и "срокове на годност"!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Ivan Rachev »

npb написа:Със звук се занимава професионално от 15 г. .
...професионално :) , щи ни посочиш ли продукт който се продава и ти имаш участие в него ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Rumen Zografov »

npb, имаш остра нужда от преразпределние на аудио-вижданията си. :wink: Правиш някакви умопомрачителни сравнения и още по-страшни заключения от тях [smilie=to funny.gif]
Какви 24 бита / 96kHz, каква динамика, какви брилянтни високи, какви професионални грамофони и активни JBL-ки ?!?!?! 8O Човече, ТИ НЕ СИ ЧУВАЛ ЗВУК до момента, вервай ми! :wink: 15 години си се лутал и отказваш да го разбереш. Сори, но Матрицата е свършила своята работа в твоя случай. :cry:

Дерзай! :wink:
Изображение

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от Lozanov »

npb,
Въпросът дали съм слушал живи барабани и контрабас, звучи малко несериозно, но ще отдам леката обида в него на афекта от темата.
За бас китарата, ако имаш в предвид акустична такава, да и такава съм слушал.
Последното си сравнение на един и същи запис на винил и негов ремастериран вариант за многоканален звук съм правил на
1. Постановка за многоканален звук - мултиплеар, процесор и ресивър на Лексикон.
2. Постановка за винил - Линн 12 Сондек с доза ВанДен Хул, РИАА на Аудиорисърч, предусилвател Аудио Рисърч, Крайно стъпало Аудио Рисърч - референс. Озвучителни тела Авалон Изис.
И понеже говориме за звукозапис и студия, честно да ти кажа не виждам как разпъването на стереоформата, в многоканален може да подобри звука - поне моите уши не приемат това твърдение.
Забележи, говоря за един и същи запис в едно и също помещение в един и същи момент на просвирване, с две системи оптимизирани за въпросният формат.
Междо другото и двете системи не са лоши, за това за което са проектирани.
Колкото до реалният звук и сравнението с него, прав си това трябва да е реперът към който да се стремим, но реалността е толкова далече... :D

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”