Реших да си купя един евтин ресивър за домашно кино. Отделно имам стерео усилвател. Та въпроса ми е като колоните ми са Biwiring дали мога да свържа долните 2 гнезда с ресивъра, а горните както виждате на стерео усилвателя.
Освен това, след като ги слушаш така, колоните не са bi-wirig, а най-вероятно са с по два терминала замостени (+ с +) и (- с -).
За решение на проблема може да си направиш ръчен превключвател между източниците и колоните.
devil90 написа:Тогава другите 2 гнезда за какво са като не става от 2 усилвателя?
От един усилвател ли ?
"другите 2 гнезда" са по една модерна технология - казва се "пунта мара".
Сега сериозно, поне до колкото виждам от снимката между горните и долните "гнезда" има по една тенекиена лентичка, която ги дава та късо. Съветвам те да не си правиш експерименти, че може нещо да изпуши накрая и да се налага да ходиш до "Технополис" за нова "Hi-Fi" техника.
Мисля, че тази лента се махаше, ако я махна дали ще стане?
Защото ако няма как да стане трябва да купя мното скъп ресивър за да свири добре в стерео не ми се дават към 4000 5000 лева за ресивър, който ще се прояви добре в стерео.
Колоните не са боклуци и много добре се разбира дали е качествен усилвателя или не.
Няма да стане! Ако резнеш тенекийката, просто терминали А ще свирят, В няма. Вземи една отвертка, отвии винтчетата на терминала и виж отвътре как е свързано. Ако пък нищо не разбираш - приеми ми мнението на доверие или направи каквото си решил. Само после сподели какъв е бил ефекта.
Я, кажи какви са ти колоните, защото същите терминали имаха едни Hi-End ски Pure Acoustics от 150лв. за чифт...
Eltax monitor 5 pack струват 1000 лева По отделно, ако се купуват струват 1400 лева. Те са най - вече за по - детайлен звук много музикални са. Имат мек и добър бас и приятен тембър.
Много добре са ги изпипали за разлика от доста купешки колони на такава цена.
edit@ E не се сдържах просто!!!!!! Може ли някой да продава такива ментета безнаказано, просто съм шашнат. Това и 6 годишната ми дъщеря ще го фалшифицира и измисли по-добре
edit@ E не се сдържах просто!!!!!! Може ли някой да продава такива ментета безнаказано, просто съм шашнат. Това и 6 годишната ми дъщеря ще го фалшифицира и измисли по-добре
Не знам дали са печелили награди, обаче много добре си свирят, не може да кажеш, че са ментета отначало и аз така си мислех като ги гледах така. Но не е, не са ментета.
Може да не са печелили награди пак казвам, но не са ментета сравнявал съм ги.
Жалко, че много хора като теб си мислят така и са негативно настроени, ако искаш да те поканя и да ги чуеш свирят прилично за парите си !!!
Ще пробвам този номер, на риск, дано да не стане нещо.
Просто тука става дума за ментета - high-pass и low-pass филтрите не са разделени а са вързани общо към едната двойка, а другата е опроводена посредством металните лайсни - и това съм го виждал, точно в такъв тип ОТ. Ако devil90 се навие да ги отвори и след това да постне снимки, ще се разбере.
Само че дори и ОТ да е наистина предвидено за bi-wiring пак не става да се включат към 2 усилвателя по предложения начин. Поне такъв bi-wire не съм виждал, ти може и да си
По-грамотно изглеждат отколкото очаквах. Поне от това което се вижда може би все пак да работят с bi-wiring! Ако искаш махни пластините, но така че да може да ги монтираш обратно след това. И пробвай да включиш усилвателя първо на горните после на долните терминали - ако има разлика в това, което чуваш - значи са за bi-wiring.
Което пак няма нищо общо с първоначалния ти въпрос, но изяснява факти по ОТ-та.
Значи са предвидени за bi-wiring.
Дължа извинение за проявения скептицизъм!
Сега имаш идея обаче какво ще стане ако вържеш така 2 източника - като слушаш единия - само високи и среди, от другия само среди и бас. Хубавото е че се убеди от собствен опит!