Afterlife, postmortem или какво идва след HI-END ?

Съобщение
Автор
Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Anakin »

velinski написа: Само не знам песничките на Азис за какво душевно състояние са предназначени... или за липсата на такова :?: :x :lol:
Ами аз да помогна песничките на Азис стават само за групово слушане след 2,3 ракии предполагам ще се съгласите

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Stefan Stefanov »

Никога не мога да си представя, че Азис и останалите чалгаджии могат някога да ми задържат вниманието, колкото и много да пия.
Напротив, колкото повече пия, толкова повече ми се слуша РОК!

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Teodor Gugulanoff »

В момента слушам новината по RFI, че англ. и корейски учени са успели да клонират човешки ембриони от стволовите клетки на един единствен човек [корейците дори били по-напред (!)] ... оттук нататък нищо чудно да модифицират и части от мозъка, който както е известно е с много по-голям потенциал, отколкото ползваме ... и директно да се приема информация от електромагнитните вълни, т.е. без преминаването й през уши, очи, нос .. ще станем като прилепите и делфините ;) ..мдаа...
Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Rumen Suvandjiev »

progressor написа:Силно се надявам на някой от уважаемите господа модератори да не му скимне да заключи и тази тема! Или която и да е тема стартирана от моя милост. На този форум съм "дал" повече, отколкото съм "взел" !! Така че, няма да съм аз губещия в крайна сметка.
Бъдете здрави,
Теодор.
Не мисля, че тази тема е offtopic.
Напротив, според мен може да се разрастне в нещо като "За какво, всъщност, е всичко това?" С други думи - каква е целта на Hi-Fi/High-End.
Дали това е предаване на една звукова програма с минималн изкривявания, отчитани от измерителните уреди? Но тогава защо никой не се е сетил да слуша музика с усилвател като Bruel & Kjarer 2706? Ами че това е еталон за усилвател в измерителната техника!
Значи има нещо друго.
Слушането на музика е един сложен психофизиологичен процес.
Музиката е създадена именно за да ни въздейства не само емоционално, но и физиологично. В древния свят музиката се е използвала като лечебно средство не само за душевни болести.
Изобретяването и усъвършенстването на някои музикални инструменти е отнело на човечеството хилядолетия. Наивно е да си мислим, че хараткеристиката на звука им може да се изчерпи с десетина технически параметъра. Затова не звучи абсурдно, че гонейки именно тези параметри, ние в действителност се отдалечаваме от верния звук. Верен според кого? Ами според нашето съзнание, на което най-накрая трябва да дадем полагащото му се директорско кресло...

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Azeroth »

Anakin написа:
velinski написа: Само не знам песничките на Азис за какво душевно състояние са предназначени... или за липсата на такова :?: :x :lol:
Ами аз да помогна песничките на Азис стават само за групово слушане след 2,3 ракии предполагам ще се съгласите

Моля, не споменавайте името на Азис тук. Осквернява форума! :evil: :evil: :evil: :evil: Колкото и да съм напит, най-много да "падна" до техно. А с чалга мога само да повърна (с извинение) за да се облекча. :twisted: :twisted: :twisted:
Последно промяна от Azeroth на Пет Май 20, 2005 11:46 am, променено общо 1 път.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Хай-Фай

#21 Мнение от Kiril Kirilov »

Хай-Фай и другите дефиниции и стандарти са, доколкото скромните ми спомени не ми изневеряват дефиниции и стандарти за слушане на КОНСЕРВИРАНА музика...
Затова се чудя, защо никой не предполага, че след по-по-най-хай-енд, следва възможността за слушане на живо изпълнение, доколкото разбира се може да се организира по начина, по който е създадено в студиото...

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Azeroth »

Rutcho написа:...Ами според нашето съзнание, на което най-накрая трябва да дадем полагащото му се директорско кресло...
Много правилно. Все пак слушането на музика ТРЯБВА да е удоволствие. Ами ако "високата вярност" не ти харесва? Т.е. ако звученето на оригиналната музика не е добро според теб? В този смисъл Fi-Hi/Hi_end не трябва да се абсолютизира.

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: Хай-Фай

#23 Мнение от Azeroth »

kirilov написа:Хай-Фай и другите дефиниции и стандарти са, доколкото скромните ми спомени не ми изневеряват дефиниции и стандарти за слушане на КОНСЕРВИРАНА музика...
Затова се чудя, защо никой не предполага, че след по-по-най-хай-енд, следва възможността за слушане на живо изпълнение, доколкото разбира се може да се организира по начина, по който е създадено в студиото...
Ами на живо без помощта озвучителни системи може да се слуша само симфонична музика (почти). Всички други музиканти използват озвучаване. Т.е. пак опираме до Hifi.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

хай-фи

#24 Мнение от Kiril Kirilov »

Музикантските апаратури изобщо не са хай-фи... там нещата не опират до 2 канала... там музикантите правят някакво изпълнение, независимо с апаратура или без...Това е от тях, това е ОРИГИНАЛЪТ. Нямаш предаване или консервация след това. Така, че това е най-вярното. Друг е въпросът как ще го направят самите изпълнители и дали ще ти хареса, но това е "абсолютната вярност". Ако си там и след това същото изпълнение го слушаш консервирано на какъвто и да е носител, вече не е оригиналът а някаква електромагнитна, механична или цифрова интерпретация на оригинала...
Последно промяна от Kiril Kirilov на Пет Май 20, 2005 2:44 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Защо се 'газирате' толкова много от чалгата ?! Ибряма взе ли награда от BBC ? - Взе. Да не би по сватбите и пр. да е свирил навремето това дето го свири сега ? Излиза, че в Европа оценяват именно този тип наша, условно казано българска, музика ... което не означава автоматично, че ние трябва винаги да им козируваме, но все пак е един показател. Чалгата, според мен, е нормалната реакция на музикалния шоубизнес в условията на нашето "пост-" общество.... осквернявало форума.. ами че, за един човек, който е "фен" предимно на Бетовен, Бах, Брамс и т.н., "музика" от типа Dreamtheater, Deep Purple, Death и т.н. е също толкова оскверняваща. Да бъдеш толерантен не винаги означава, че се признаваш за по-слаб.

P.S. Мисля за излишно да уточнявам, че не слушам чалга, освен когато е неизбежно. А, да, и това, че Пърпъл и други са правили (правят) съвместни концерти със симф.оркестри .. ами .. интересно как са се чувствали оркестрантите ;) :)
Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Bojo »

Ами ако озвучаването на концерта е лошо? Колко пъти съм се прибирал и съм си пускал перфектни студийни записи, след отвратителния звук на концерта. А музикантите там са се раздали. Ами какво да кажа за гадната акустика на клубовете? Кое е Hi Fi то? Или да чакам Софийската филхармония да изпълни акустично музиката на "Метрополис" в зала България?

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Bojo »

progressor написа:Защо се 'газирате' толкова много от чалгата ?! Ибряма взе ли награда от BBC ? - Взе. Да не би по сватбите и пр. да е свирил навремето това дето го свири сега ? Излиза, че в Европа оценяват именно този тип наша, условно казано българска, музика ... което не означава автоматично, че ние трябва винаги да им козируваме, но все пак е един показател. Чалгата, според мен, е нормалната реакция на музикалния шоубизнес в условията на нашето "пост-" общество.... осквернявало форума.. ами че, за един човек, който е "фен" предимно на Бетовен, Бах, Брамс и т.н., "музика" от типа Dreamtheater, Deep Purple, Death и т.н. е също толкова оскверняваща. Да бъдеш толерантен не винаги означава, че се признаваш за по-слаб.

P.S. Мисля за излишно да уточнявам, че не слушам чалга, освен когато е неизбежно. А, да, и това, че Пърпъл и други са правили (правят) съвместни концерти със симф.оркестри .. ами .. интересно как са се чувствали оркестрантите ;) :)
Ихххха! Имам записи на Ибряма и не смятам че те са чалга! Имам и много други фолкрорни: Български, Балкански и всякакви други записи и не смятам че и те са чалга. Въобще разликата между чалга и фолклор е ОГРОМНА!

ПП А относно правото на живот на чалгата - нека който иска да си я слуша, но не искам да ми я натрапват на МЕН!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Daniel Petrov »

Май темата избяга в посока чалга нещо...
На въпроса какво идва след Хай Енд?
Ами определено-Live After Death!
Iron Maiden forever :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от velinski »

По думи на очевидци след хай-енда идва вечния енд. Така че гледам да се насладя на предпоследния максимално през 20-30-те години живот/слух, които ми остават и ако мога да възпитам същия усет и влечение у моите деца, за да не натъпчат един ден "стъклариите на тате" в някоя кофа за боклук :roll:
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от Azeroth »

velinski написа:По думи на очевидци след хай-енда идва вечния енд. Така че гледам да се насладя на предпоследния максимално през 20-30-те години живот/слух, които ми остават и ако мога да възпитам същия усет и влечение у моите деца, за да не натъпчат един ден "стъклариите на тате" в някоя кофа за боклук :roll:
Шапка ти свалям, Велински, евала. Май това е истината в живота!

Прогресор: за толерантността си прав. Просто неприязънта ми към чалгата е на подсъзнателно ниво и ми е трудно да я преборя. Но, чалгата си има право на живот както всяка друга музика.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”