ама наистина ли
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
а ве шефе обаче във всеки твой пост настояваш някой да дойде да му поясниш нещо не дей така че може и да се възползвувам от тази поканаотдавна си тарся място да чуя хубава музика най се интересувам от сд плеар сега хубав някакав даже пиши едно лс ако имаш някаква идея за нещо до 1000лв ново
p.s. с сигурност и най-непретенциозната DIY система има по-реална звукова картина от която и да е слушалка
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ops тука бъркаш сериозно2MeninResearch написа: p.s. с сигурност и най-непретенциозната DIY система има по-реална звукова картина от която и да е слушалка
явно не си слушал на хубави слушалки през хубав амп от хубав плейър или грамофон. грешката винаги може да бъде поправена
моята слушалкова система не бих я заменил за никакъв DIY амп и боксове - ти прецени дали съм идиот
а съм слушал внимателно много добри SE ламби (RE604, AD1, 300B, 2A3, 6С4С, ГМ70...) и боксове (Lowther, B&W Nautilus, много DIY еднодрайверни, без твоите
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
абе ама така като ви слушат хората и добиват представа, че сте некфи богове пък те просто смъртни.
И престанете с това "глух ли си?". Ми к'во може да е далтонист ама в ушите ебати.
За мен огромна разлика няма (чува се некфа, ама не си заслужава да се мора със 100 цигани). А аз подканям всеки който има намерение да попита има ли разлика между МП3 и ЦД да не го прави. Отговора е отдавна ясен. Както е бил ясен и отговор-а на въпроса има ли разлика между винил и ЦД навремето.
а аз така по-между другото - вие дисковете всичките оригинални ли си ги купувате или от време на време си ги записвате?
И престанете с това "глух ли си?". Ми к'во може да е далтонист ама в ушите ебати.
За мен огромна разлика няма (чува се некфа, ама не си заслужава да се мора със 100 цигани). А аз подканям всеки който има намерение да попита има ли разлика между МП3 и ЦД да не го прави. Отговора е отдавна ясен. Както е бил ясен и отговор-а на въпроса има ли разлика между винил и ЦД навремето.
а аз така по-между другото - вие дисковете всичките оригинални ли си ги купувате или от време на време си ги записвате?
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
-
ЛЕКЕ с VW дизел и тайван
защо я пуснах:
Напоследък, сред морето от мп3-ки, които има в интернет (и сред които се ровя с удоволствие), попадам на някои неща, които въпреки ниският им битрейт(192 или 320 например), който би трябвало да предполага ниско качество, звучат направо невероятно. Силно изненадан съм и сравнявах някои от тях с оригинални, закупени от САЩ дискове на същите неща, които имам в нас. На някои места разлики наистина не чух. Повечето неща, записани на 192kbps наистина имат звук, който не искам да обсъждам, но тези, за които говоря нямат нищо общо с тях. Не знам на какво се дължи - на кодеци ли, на кво ли, но наистина е така. Музиката, за която говоря е предимно електронен или акустичен джаз, dub-4ета, трип-хоп и подобни.
Не съм човек, който слуша една система, гледайки спецификациите. Не съм технически грамотен да нарпавя DIY система. Това, което мога да правя е да слушам и да сравнявам. Това, което съм чул като DIY системи наистина не се доближава до звука на слушалките, които ползвам в момента. Лично мое мнение
Иво, моля ти се не коментирай, знам ти мнението
-
petarbg7
Според мен не чуваш разлика, защото слушаш и mp3 и диска от компютъра, при което качеството се ограничава от звуковата ти карта. И аз не хващам разлика слушайки оригинален диск през компютъра и същата музика рипвана лично от мен на mp3, но пусна ли диска през сд плеър разликата се долавя веднага. Не забравяй, че трябва да има баланс между компонентите, включително кабелите и захранването, иначе звука ще се ограничи горе-долу около най-некачественото звено във веригата.
-
ЛЕКЕ с VW дизел и тайван
слушам ги на Denon DCD-685 от дискове - един оригинален, другия записван (мп3-->аудио диск с Nero)petarbg7 написа:Според мен не чуваш разлика, защото слушаш и mp3 и диска от компютъра, при което качеството се ограничава от звуковата ти карта. И аз не хващам разлика слушайки оригинален диск през компютъра и същата музика рипвана лично от мен на mp3, но пусна ли диска през сд плеър разликата се долавя веднага. Не забравяй, че трябва да има баланс между компонентите, включително кабелите и захранването, иначе звука ще се ограничи горе-долу около най-некачественото звено във веригата.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ето какво ми е мнението: предпочитам да слушам Joy Division на 128 kbps МР3-ки отколкото никак !!
Темата за сравняване между МР3 и вся остальная сволоч
е безсмислена за мен. Живея в България. Не заработвам 3000 на месец. Трябва и да се яде, пие .. и други неща 
and last but not least - за всички почитатели на CD - няма, не е имало и засега май не се очертава да има по-добро от винил

Темата за сравняване между МР3 и вся остальная сволоч
and last but not least - за всички почитатели на CD - няма, не е имало и засега май не се очертава да има по-добро от винил

-
roscko
-
ЛЕКЕ с VW дизел и тайван
Тука трябва да има ако не форум, то поне постоянна тема в настоящия, за взаимопомощ и размяна на дискове/плочи. Всеки има някакви дискове, които и други биха искали да имат, така че може да си записваме взаимно това-онова. Освен онези, които не могат да слушат записвани дискове, разбира се.roscko написа:Way to go, Progressor, you're the best! Кажете ако някой продава запазени плочи, купувам...
ама това е off-topic
-
audioman
Това не е особено вярно. Феновете на винила според мен са фанатици. Според изследвания 70% от хората предпочитат ЦД, а по-малко от 30% - винила. Това се отнася да звук, а не до удобство.progressor написа: and last but not least - за всички почитатели на CD - няма, не е имало и засега май не се очертава да има по-добро от винил![]()
Лично аз харесвам и виниловия звук, но определено предпочитам динамиката и точността на Компакт-диска. Същото може да се каже и за лампи-транзистори. Не немирам замазания звук на лампите за точен и естествен. И моля не ми казвайте колко съм бил глух, колко не разбирам и колко още имам да уча - това съм го чувал
Да напомня пак че това е личното ми мнение.
Последно промяна от audioman на Чет Май 19, 2005 11:37 am, променено общо 1 път.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Tова е малко нечестноbrat написа:Тука трябва да има ако не форум, то поне постоянна тема в настоящия, за взаимопомощ и размяна на дискове/плочи. Всеки има някакви дискове, които и други биха искали да имат, така че може да си записваме взаимно това-онова. Освен онези, които не могат да слушат записвани дискове, разбира се.
ама това е off-topic
Аз може да съм дал над 5000 лева за оригинални дискове и плочи - защо трябва да ги запиша на някой, при условие, че никой не може да ми предложи музиката, която търся аз? What is the point?
Има шасита и дози и определени албуми на винил, които могат да ти изкарат такава динамика, че ще забравиш компакт диска на секундата. Аз си глътнах езика след подобна сесия. И според мен най-великата комбинация като звук и музика е лампи + винил без да съм краен фанатик и на двете. От гледна точка на удобството - винила е на последно място (мъка е да го връткаш на всеки 20 минути, но дисковете са ни разглезили многоaudioman написа:Лично аз харесвам и виниловия звук, но определено предпочитам динамиката и точността на Компакт-диска.
Последно промяна от velinski на Чет Май 19, 2005 10:35 am, променено общо 1 път.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
-
audioman
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
бъркам ама според тебе а според мен не бъркамvelinski написа:а съм слушал внимателно много добри SE ламби (RE604, AD1, 300B, 2A3, 6С4С, ГМ70...) и боксове (Lowther, B&W Nautilus, много DIY еднодрайверни, без твоите)
ето част от нещата които целенасочено с посещения на hi-fi изложения главно в Frankfurt съм имал късмета да чуя [на тези с които са ми разрешили да се снимам имам снимки]:
Karma Exquisite Reference 1b-65 000$р Meridian CD plear 800,Audio Meca Mephisto,Cabasse,Cary amp-40 000$, е тези са на една крачка от отвъд Hi-End-a Burmester 970 combo-70 000$,DCS Elgar-12 000$,Duo Avangard speaker,Genesis speaker-135 000$,стария модел Jadis cd pleyar-17 000$,Mesa Baron amp,Oracle cd,Avalon Osiris speaker,Audio Research Reference 600mk2,Sony MDRR-10 -4000$,Tact Milenium amp-10 000$,Wavac 833b,Zingali Overture4b speaker,Audio Note pre-amp-130 000$,Clear Audio turntable, JM Lab Grand Utopiq-80 000$,MagnetPlanar MG 3,6/r,Martin Logan Statements-70 000$,Nelson Pass amp- x600,Krell Master Reference amp-120 000$,Dynaudio temtatio speaker......най скъпата конфигурация грамофон+слушалки която съм слушал - e Rockport Sirius3-70 000$+Stax SR-007 electrostatic+SRM-007t vacuum tube driver,1998 дори имах късмета да присъствам на една от презентациите на Стах в Европа,пълен електтростатиk които беше с батерии и преди басовият panel имаше 400 000волта..... на базата на слушането на тези компоненти и на 18 години Hi-Fi research[ по-долу изброените ламби освен че са слушани внимателно са и реализирани амп-ове с тях
300B,2A3,6C4C,GU81M,6C33C,EL84,EL34,GU50,KT66,KT88,6C18C,6C19C,6N5C,6N13C,EC360,60806S31C,EL86,EL83,5881,6JB8.... имаме и странни решения като амп с входна 6Н8Ци крайна 6Н7Ц или пък входна GU50 крайна GU50] личното ми мнени е че звукът от слушалките неможе да "дрогира" човек така както го правят 2 качественни колони.....можеби по-различен начин сме свикнали да слушаме музиката,аз обичам да я чувам освен с ушите си и с вестибюларният апарат,белите дробове и цялото тяло обичам звукът да е пред и около мене[както е в действителност] а не в главата ми [както е при слушалките каквито и да са те].на всичките Hi-Fi изложения на които съм бил[5 пъти oт 1995 насам] интересът към демостаите с слушалки проявяван от посетителите беше 1 kъm 1000 сравнен с интереса към колоните.....имаm и списание с последните статии на TC електрониkc [водеща фирма в студиообработката] в която се обяснява че по никакъв повод сaундинжинера не трябва да смесва и маcтерира на слушалки......защо ли ?все пак още притежавам един грамофон ЕМТ-930СТ и слушалки Stax SR404 и чат пат си ги пускам с голям кеф...но когато искам да се доближа максимално до истинският Hi-Fi оргазъм сядам пред 7 метровите си хорни.
p.s.предлагам да се съберем с Теб и Брад и да сравниме Стах-а с Градо-то и Сенхейсера.Hе съм фен на cd-то но го предпочитам
Последно промяна от Ivan Rachev на Чет Май 19, 2005 11:38 am, променено общо 2 пъти.