Питане за компенсационен магнит
-
gps
Питане за компенсационен магнит
Пробвах с един 8" инфинити да му слагам допълнителен магнит от руски говорител 35гдн (такъв имах подръка).Ето основните данни на инфинити Qms-2,12 Qes-1,12 Qts-0,73 .При поставяне на допълнителния магнит така че да го привлича основния магнит има намаляване на максималния импеданс на Fs и съответно параметрите стават Qms-2,4 Qes-1,76 Qts-1,01.При поставяне на допълнителния магнит така че да го отблъсква основния имаме увеличаване на максималния импеданс за Fs и съответно параметрите стават Qms-1,96 Qes-0,86 Qts-0,59.Въпроса ми е кое положение на допълнителния магнит е правилно?Защото не мога да преценя как се отразява цялата процедура на другите параметри на говорителя-например чувствителноста ,хич не ми се иска тя да намалее
.А и не знам с течение на времето дали допълнителния магнит няма да влоши качествата на основния ( ако реша да го махна).
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
gps
Магнитите на визатон ги знам но ми се виждат скъпи-колкото един bg20
.Не може да няма промяна в звука-измерванията ми показват как се променят параметрите.Освен това когато ползвам магнит от друг говорител има възможност да се ползва и долната полюсна наставка заедно с централната-като се сложат на допълнителния магнит параметрите се променят.Това дава възможност да се постигне точно определени параметри за определена цел.Въпроса ми беше как допълнителния магнит се отразява на чувствителноста-би трябвало да се вдигне.А и не мога да измеря как се променят другите параметри на говорителя.
- 100
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
100
По-добре е да се сложи както се отблъсква, защото намалява качествените фактори, което е главната печалба . Чувствителността не се променя забележимо, а промени с времето не би трябвало да има.
-
gps
-
Bojidar200
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- 100
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
100
Наистина виж в download, там в "Озвучителни тела" има методиката за мерене. Преди доста време-още в дир.бг бях пускал един пост с методиката, но се оказа, че има печатна грешка в една от формулите (защото не можеше да се ползва екуейшън едитора и не можах да ги пейстна направо от провереното). За това ползвай книгата, там прегледах, че формулите са наред.