Рипване от грамофон
-
doors
Рипване от грамофон
Дано не бъркам раздела,моля да ме извините ако е така
Искам да сваля няколко плочи на пц-то,но все излизат с кофти качество,а уж на самия грамофон си звучат добре.С програмата PowerDirectorPro се действа,дали това е проблема?Ще ми препоръчате ли някоя подобна,както и всички тънкости в този занаят
Предполагам,че няма особена разлика от този рип и рипването от касетки,защото и там имам същия въпрос.
-
ByD
Имаш ли RIAA между грамофона и PC-то? Или ползваш софтуерна корекция? Или не ползваш никаква?
А иначе по този въпрос виж това. Не съм на 100% съгласен с този метод, но е една добра база за начало на експерименти.
А иначе по този въпрос виж това. Не съм на 100% съгласен с този метод, но е една добра база за начало на експерименти.
Последно промяна от ByD на Чет Фев 07, 2008 11:43 pm, променено общо 2 пъти.
-
ByD
- kromuilis
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Рипване от грамофон
Какво имаш предвид под лошо качество?doors написа:Искам да сваля няколко плочи на пц-то,но все излизат с кофти качество
Аз също мисля, че уейв-редактора не е от значение в случая. При мен сигнала минава единствено през предусилвател и от там директно в кампа. Не ползвам никакви корекции и шумо чистилки и си излиза доста добре бих казал. Единственото което пипам по входния миксерр, е нивото на входния сигнал.
А ти от къде взимаш сигнал, за да го вкараш в компютъра?
-
ByD
Re: Рипване от грамофон
Под корекция визирам точно RIAA такава, защото без нея наистина биха звучали странно записите.kromuilis написа:При мен сигнала минава единствено през предусилвател и от там директно в кампа. Не ползвам никакви корекции...
Питам дали човека ползва хардуерна (грамофонен предусилвател примерно), софтуерна, или въобще не ползва, за да разбера от къде може да произтича проблема.
Примерно - ако си слуша грамофона през усилвател с RIAA корекция, а при записа записва директно от изходите на грамофона е естествено записите му да не се получават, а при слушане на грамофона да си звучат нормално.
- kromuilis
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Това го четох още преди да се изкажа първия път. Започва с думите "ако не използваш предусилвател" и от там на сетне става дума за софтуерни бъзикни, които може и да са много добри, но аз не ги използвам.
Признавам си, че тук си позволих да изкажа мое мнение, което дължа единствено на собствената си логика и продулжавам да твърдя, че корекцията е нещо, което можеш да използваш, или да не използваш, докато това за което иде реч се използва при всички случаи. За това смятам, че хардуерния предусилвател не е корекция.

п.п.
Извинявам се, това все пак не е точно по темата.
@ Doors) Защо не пробваш да рипнеш нещо от касета, така ще се разбере поне дали проблема е в предусилвателя или другаде.
Признавам си, че тук си позволих да изкажа мое мнение, което дължа единствено на собствената си логика и продулжавам да твърдя, че корекцията е нещо, което можеш да използваш, или да не използваш, докато това за което иде реч се използва при всички случаи. За това смятам, че хардуерния предусилвател не е корекция.
п.п.
Извинявам се, това все пак не е точно по темата.
@ Doors) Защо не пробваш да рипнеш нещо от касета, така ще се разбере поне дали проблема е в предусилвателя или другаде.
-
doors
-
ByD
-
doors