Àìôèòîíêèòå

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

Àìôèòîíêèòå

#1 Мнение от AdsBot [Google] »

Ñëóõ ëè å èëè èñòèíà, ÷å èçâåñòíèòå Àìôèòîíêè ñà êðàäåíè îò Äæàìî è ïî òî÷íî îò êîé ìîäåë íà äæàìî? çíàì ÷å ñà ïðàâåíè â Ðóñêè âîåíåí çàâîä .... èëè òîâà ñà ãëóïîñòè ? :roll:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivo_Hristev »

Все си мисля че и Джамо има какво да научат от "Руснако" :lol:

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от eek_the_cat »

Май маи, особено откъм теория съотношение цена/ качество

с уважение- eek_the_cat
Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life

Sergo

#4 Мнение от Sergo »

Амфитонът е една перфектна тонколона в ценовия диапазон до 1000лв.
Просто няма аналог по качество за тази цена, самите амфитонки се намират за по 200лв. Правил съм непосредствено сравнение между Амфитон, Джамо и ДжиБиЕл. Оказа се, че Амфитона звучи доста по-добре, въпреки че им дават чувствителност 86dB създават доста по-добро и осезаемо звуково присъствие при еднаква мощност. Да не говорим, че амфитона звучи меко и направо гали ухото за разлика от металния и режещ, подобие на звук от Jamo. Джамото струваше около 880лв. комплекта а JBL-a беше 1200лв. Като смея да твърдя, че от към ниските честоти амфитона е недостижим, а отстъпва леко по яснота на звука само на JBL-a. Ако имаме в предвид цената за предпочитане е АМФИТОН!!! Плюс това, амфитон никак не е дуракоустойчива колона, напротив, говорителите и са доста нежни и не търпят сериозни претоварвания. Аз имам AC50 и твърдя, че повече от 50 реални вата им идват в повече.

Sergo

#5 Мнение от Sergo »

Аз не твърдя, че амфитон са най-добрите колони, но твърдя, че по отношение цена качество са недостижими, а както казваш и ти те подлежът на поносим от към инвестиции ъбгрейт. т.е. никак не са за пренебрегване. А и в ценовия диапазон до 1000лв. май си остават единствената възможна покупка. Все пак има ценители на добрия звук които не могът да си позволят големи разходи за техника.

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от guitman »

според мен по отношение цена качество са най добри "радиотехника"

Sergo

#7 Мнение от Sergo »

да и радиотехника влизат в тоя клас даже можеби са по-добри. Навремето съм чувал едни радиотехники с 12инчов бас, звучаха страхотно, но такъв модел не съм виждал по магазините а и рядко се намира на старо. Аз предпочитам колоната да звучи осезаемо да пълни помещението да има мек и нисък бас, и мисля че руските колони в това отношение са много добри. Наистина много от западните колони имат рязък и силен бас, но като че ли мекия и по-нисък бас не го вадят никък добре. Докато руските и при този звук се справят прилично. Не убеждавам никой, че руските колони са най-добри, но при факта че се намират за по 150-200лв. и то в перфектно състояние....

Sergo

#8 Мнение от Sergo »

Лесно е да се каже намери едикаквиси колони и чуй. Аз даже не съм виждал такива. И пак повтарям амфитон не са най-добрите колони, но се намират лесно евтини са и свирят добре за цената си.
Все пак радвам се че тук има хора с опит. Интересно ми е ти кои колони харесваш в ценовия диапазон до 1000-1500лв. Отдавна искам да сменя амфитона но просто ме е страх че ще се ръсна много пари за нищо.

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от eek_the_cat »

Като решиш да ги сменяш обади се, заинтересуван съм. Какви пари ще им търсиш евентуално?? Трябва ми нещо такова за общежитието :D
Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Stefan Stefanov »

Аз продавам Амфитон 100АС-022 с подобрения.

Sergo

#11 Мнение от Sergo »

благодаря за предложението но нямам намерение да взимам колони правени от друг. по принцип разчитам че има съвестни производители и правят прилични продукти които могат да се купят, но това което чувам от вас ме убеждава да не бързам да купувам. от друга страна бих направил собствени колони , но:
1. нямам представа кои нови говорители са добри;
2. нямам апаратура с която да направя горе-долу прилични замервания за да съм сигурен че наистина става нещо;
3. изработката на кутията си е цяло изкуство.
т.е. за съжаление май ще продължавам да слушам амфитон:)

Sergo

#12 Мнение от Sergo »

така и така се заформи сериозна дискусия около амфитона, ще е полезно за всички ако дадеш няколко съвета за подобряване на звука точно на амфитон, ако го направиш мисля ще е докажем, че във форумите има и ценни неща:)
благодаря!

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Stefan Stefanov »

Моят опит с подобряването е следният:

Смених филтрите (схемата е от един руски форум, може би тук има още какво да се подобрява). Махнах потенциометрите и светодиодите. Смених клемите с по-добри. Усилих кутията с напречни летви на предния и задния панел, облепих я с 4 см минерална вата отвсякъде, плюс вата и на кутията на средите и я уплътних със силикон. Също уплътних със силикон високочестотния и средночестотния говорители, както и кутията на средночестотния.

Не съм сменял говорители, защото си мисля че не си струва, освен ако не си намериш евтини среди и пищялки.

Звукът се подобри значително, вече няма нищо общо с предишния и според мен може спокойно да се сравнява с няколко пъти по-скъпи модели на известни фирми.

Много информация за подобряване може да се намери из руските форуми.

audioman

:)

#14 Мнение от audioman »

Sergo написа:благодаря за предложението но нямам намерение да взимам колони правени от друг. по принцип разчитам че има съвестни производители и правят прилични продукти които могат да се купят,
По скоро "съвестните" производители и още по-съвестните търговци разчитат на балами като теб, за да продават стоките си значително по-скъпо, отколкото биха го направили без това твое предубеждение. Един човек направил един чифт колони също е производител, макар и не сериен /както каза някой в този форум "те всички колони са правени, не съм видял да растат по дърветата" или подобно/
А ти искаш да плащаш, за да гледаш и слушаш реклами - ами давай!
Това, което ме обижда е, че заклеймяваш приятели, познати и колеги, които имам, като глупави и некадърни; но аз не се сърдя за това. Давай парите си на западнярите, ние Българите нали с лопати ги ринем!

Sergo

#15 Мнение от Sergo »

Благодаря искрено на 3aropka и gps:-) Това са полезни и практички съвети от които ще се възползвам, въпреки, че за сега не ми стига смелост да пипам по говорителите, но ще направя както казва 3aropka, това ми се вижда лесно изпълнимо:-))
Изкам да се извиня на audioman ако ме е разбрал неправилно, но ако си беше направил труда да ми прочете поста до край щеше да види причина 2. която гласи ...( виж по-горе )... така че аз наистина уважавам хората които се наемат да си направят колони, но без подходяща апаратура с която да се види дали наистина от тях става за нещо, просто е бессмислено да правя каквото и да е.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”