Здавейте на всички.
имам няколко въпроса:
От къде мога да си закупя аудио кабели качествени, колко дълги да са. Ще свързвам CD и Касетен ден и Тунер към усилвател.
И втори въпрос искам да свържа TV към усилвателя но дава силен брум някакви идеи за това и трябва ли да се свърже някакъв филтър към TV и антенния кабел (кабелна телевизия)
На всички благодаря
Аудио кабели
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Проблема с TV-то идва от кабелната телевизия и се решава с т.нар. "галваничен разделител", за който се използват и други наименования като "филтър за кабелна TV", "защита за кабелна TV" и т.н.
Продава се в някои от магазините за електронни компоненти (мисля, че последно гледах на ул. "Поп Богомил" 42). В Конрад продаваха такива, но не винаги имат в наличност:
Съответно има на различни производители - от немски до китайски и другия вариант е да попиташ някой кабелен техник - на тях обикновено им се намират.
Само да допълня, че е добре да имаш такъв филтър на кабелната телевизия, дори и да не включваш телевизора към усилвател, защото големи лайна влизат по този кабел.
Идвали са ми много видео карти, опушени през TV-out-а си от телевизор с кабелна.
Направо е задължително да се ползва такъв при карта с Video-in или компютърен TV тунер.
Ако ползваш няколко телевизора е добре на всеки да има филтър, особено ако някой от тях е старо руско електронно чудо, за което е напълно нормално 200V да вървят по шасито.
Продава се в някои от магазините за електронни компоненти (мисля, че последно гледах на ул. "Поп Богомил" 42). В Конрад продаваха такива, но не винаги имат в наличност:

Тези са български и ако се поразтърсиш из нета, сигурно ще откриеш магазини, които ги продават (това е сайта на пловдивската фирма, която ги произвежда).КП "Зевс 7"X
Предпазител с повишена надеждност за антенния вход на телевизор, видео, компютърен тунер.
Номинален входен (изходен) импеданс 75 Ω Честотен обхват 50÷900 MHz
Внесено затихване 1,3 dB
Неравномерност на амплитудно-честотната характеристика в целия обхват ± 0,5 dB
Пробивно напрежение вход-изход (електрическа якост на галваничната развръзка) і 5 кV (10kV, max)
Максимален разряден ток 10 кА, 8/20 µs
Диференциално напрежение на входа за включване на разрядника * постоянно (100V/s) * импулсно (1кV/ m s) * 90 V * ± 20% Ј 700 V
Изолационно съпротивление на разрядника і 10 000 МΩ
Капацитет на разрядника Ј 1 pF
Габаритни размери Ш33 Д105 mm.
Приблизително тегло с опаковката 0,040 кг
Стандарти БДС 17183-90+И1:5/1993 IEC 61643-21:2001
Съответно има на различни производители - от немски до китайски и другия вариант е да попиташ някой кабелен техник - на тях обикновено им се намират.
Само да допълня, че е добре да имаш такъв филтър на кабелната телевизия, дори и да не включваш телевизора към усилвател, защото големи лайна влизат по този кабел.
Идвали са ми много видео карти, опушени през TV-out-а си от телевизор с кабелна.
Направо е задължително да се ползва такъв при карта с Video-in или компютърен TV тунер.
Ако ползваш няколко телевизора е добре на всеки да има филтър, особено ако някой от тях е старо руско електронно чудо, за което е напълно нормално 200V да вървят по шасито.