SONY STR DG500
SONY STR DG500
Взех си този ресивър и немога да подкарам субуфера. Субуфера ми е пасивен правен за кар аудио. Възможно ли е от това де е и защо е така. 

- dautev
- чете
- Обратна връзка:
Re: SONY STR DG500
Почти сам си си отговорил на въпроса - пасивенhunter79 написа:Взех си този ресивър и немога да подкарам субуфера. Субуфера ми е пасивен правен за кар аудио. Възможно ли е от това де е и защо е така.

П.П.Я сподели впечатления за ресивъра, че и аз от 10 дена съм с такъв и засега съм доволен....
Аз съм от пет дни с него и за сега нямам оплаквания до колкото имам наблюдения. Но щях да се побъркам че немога да му подкарам субуфера. Цялото упътване прочетох 3 пъти почти всички настройки научих и пак не съм видял къде го пише това за субуфера, ако въобще го пише. Значи сега 200 лв. и за буфер. Някакви идеи за буфер и тонколони, че сегашните нещо не ме кефят.
- dautev
- чете
- Обратна връзка:
Е не знам, то има ли този ресивър стенд бай режимhunter79 написа:Как се включва стенд бай режима. тоест да е в готовност но да не е включен.Не успях да го намеря и това в книжката към него.

Последно промяна от dautev на Съб Окт 25, 2008 12:08 pm, променено общо 1 път.
Дилян Петров
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
devil90 написа:...
Аз ти препоръчвам субуфер с мощност около 160 вата да не е по- малко иначе няма да се осеща баса!
Би ли обяснил как точно стигна до този извод ?!

To achieve the possible we have to attempt the impossible!
Галерия
Галерия
Защото си взех 80 вата субуфер и като надуя повечко субуфера изкривява много , а колоните свирят и не изкривяват.
И като си направих сметката, как свират колоните, ако бях пускал до край ресивъра субуфера щеше да се издъни, а колоните щяха да си свирят.
За да избегне изкривяването и да може и до край да пуска трябва да си вземе по- мощен активен субуфер!
И като си направих сметката, как свират колоните, ако бях пускал до край ресивъра субуфера щеше да се издъни, а колоните щяха да си свирят.
За да избегне изкривяването и да може и до край да пуска трябва да си вземе по- мощен активен субуфер!
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
И аз имам същия ресивър , доволен съм .Тонколоните аз си ги правих с ТВМ говорители АРН 226-07/08 добър е звука.Само не ми харесва че пише 6 канала с еднаква мощност (100в) и съответно като включиш на режим мултишанел трябва да изкарва еднакъв звук от всяка колона но уви. През предните е добре обаче през другите (сърауд,център,задни) ниските честоти са орязани, независимо че са зададени large .И това е за да слушате басова музика и нямате локомотив трябва да имате добри 2 предни колони.
Странно
Учуден съм колко "доволни" хора има с този Ресийвър?! Аз съм слушал само разочаровани собственици на този типичен "ширпотреба" модел. На дизаин горе-долу са го докарали, но като параметри е слаб.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: