Така, ако някой си е имал работа с такова животно може ли да ми каже как да разблокирам програматора, защото някакъв познат на баща ми е сменил механизма за въртене на лентата и е накачил една камара проводници каде ли не, единственото място което не съм проверил по контролните точки от схемата е една платка точно зад механиката и скоро не ми се ще да разпарчатосам всичко за да я видя и нея, а за другита да кжа че този дек са ми казвали че е копие на някакава Ямаха ако не се лъжа и бях много доволен от него, докато не пробвах програматора и... горкия зайда.
Та ако някой може да помогне...
Стар руски дек Вега2
-
vankata_r
- има опит

- Обратна връзка:
Схемата я имам но проблема е че някой познат на баща ми е преправял механиката и е сложил само 1 двигател и ремък а доколкото знам е имало доста повече елементи. След като малко си поиграх с програматора той блокира и при пускане автоматично(без да пипам бутоните за управление) тръгва, ако касетата не е защитена от запис тръгва директно на запис! Няма спиране каквото и да правя и превъртането не работи... а преди да го "прецакам" имах възможност да се полюбувам на немалкото функции които притежава и за това ми е мерак да го извадя от кашона и да работи пак...
- Azeroth
- има известен опит

- Обратна връзка:
А, това със самоволното влизане в режим на запис ми е познато
По-добре махни проводника от датчика на протектора на касетата. Не си спомням дали не трябваше да се даде на маса. Вегата и без това не записва добре.
А забиването на управлението може да е от недостатъчно време на началния ресет. Може да се е разсъхнал електролитен кондензатор определящ времето за ресет. Руските кондензатори се разсъхват сравнително бързо.
А забиването на управлението може да е от недостатъчно време на началния ресет. Може да се е разсъхнал електролитен кондензатор определящ времето за ресет. Руските кондензатори се разсъхват сравнително бързо.